Ανάκληση Ducati Panigale V2 2019-2023

Για πιθανή δυσλειτουργία του προβολέα
Ανάκληση Ducati Panigale V2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/7/2023

Μέσω του συστήματος RAPEX της Ε.Ε. ανακοινώνεται ανάκληση Ducati Panigale V2, με ημερομηνίες παραγωγής 26.07.2019 - 23.05.2023, για πιθανή δυσλειτουργία του προβολέα.

Κωδικός της ανάκλησης είναι ο A12/01620/23, ενώ κωδικοί έγκρισης των εν λόγω μοτοσυκλετών οι 1H e3*168/2013*00021*00-*04, e3*168/2013*00022*00-*03. Ένα λάθος στο λογισμικό του αισθητήρα φωτός του Panigale V2 μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση των DRL φωτιστικών σωμάτων την ώρα που η μοτοσυκλέτα οδηγείται τη νύχτα. Ο προβολέας μπορεί επίσης να αλλάξει αυτόματα από τη χαμηλή σκάλα στα φώτα στάσης, με τη μειωμένη δύναμη της δέσμης να μπορεί να προκαλέσει έτσι ατύχημα. Η ίδια ανάκληση έχει ανακοινωθεί και στις Η.Π.Α. από την NHTSA, στις αρχές Ιουνίου του 2023, με τη λύση να δίνεται με αναβάθμιση λογισμικού

Ετικέτες

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μοτοσυκλέτα έπεσε πάνω σε ταξί που έκανε αναστροφή [Video]

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, με τον 39χρονο αναβάτη να τραυματίζεται σοβαρά
Troxaio
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Το ταξί επιχείρησε αναστροφή στην πλατεία Κρήτης από τη μεσαία λωρίδα της λεωφόρου, κόβοντας την αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με τη μοτοσυκλέτα που κινούνταν εκεί να προσκρούει πάνω του.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Αυγούστου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, όταν μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ταξί που επιχειρούσε αναστροφή.

 

Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται το ταξί να επιχειρεί αναστροφή στην περιοχή της πλατείας Κρήτης.

Την ίδια στιγμή, η μοτοσυκλέτα κινείται στην αριστερή λωρίδα και προσκρούει με μεγάλη ταχύτητα στο ταξί.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 39χρονος αναβάτης, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.

Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και σωματική βλάβη από αμέλεια. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Την ακριβή εξέλιξη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση διερευνά το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.