Ανάκληση Harley-Davidson - Κίνδυνος διαρροής υγρών για το εμπρός φρένο

Αφορά τις Low Rider El Diablo και Low Rider ST
ανάκληση Harley-Davidson
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2024

Πρόγραμμα ανάκλησης εκτελεί η Harley-Davidson στην Ευρώπη λόγω ενδεχόμενης διαρροής υγρού από το εμπρός φρένο των Low Rider El Diablo και Low Rider ST εξαιτίας λάθος τοποθέτησης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ανάκλησης της Harley-Davidson για τις Low Rider El Diablo και Low Rider ST πραγματοποιείται γιατί τα σωληνάκια του εμπρός φρένου έρχονται λανθασμένα σε επαφή με το ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας και κατά την επαφή τους με αυτό λυγίζουν σε τέτοιο βαθμό που ενδέχεται να τρυπήσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή.

ανάκληση Harley-Davidson

Η διαρροή που μπορεί να είναι πολύ μικρή αρχικά και να μην ανακαλυφθεί εγκαίρως από τον αναβάτη οδηγεί φυσικά σε μείωση της απόδοσης του εμπρός φρένου στο πέρασμα του χρόνου λόγω της μείωσης της πίεσης στο κύκλωμα και έτσι αυξάνεται ακόμη περισσότερο η πιθανότητα ατυχήματος και τραυματισμού.

Η ανάκληση αφορά τις FXRST Low Rider El Diablo και FXLRST Low Rider ST που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 17 Νοεμβρίου 2021 και 8 Ιουλίου του 2024. Προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για την ελληνική αγορά, ενώ το ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών δεν αναφέρει σε ποιες χώρες πραγματοποιείται ανάκληση αυτή τη στιγμή από την αμερικάνικη εταιρεία.

Για τον ίδιο λόγο η H-D είχε προχωρήσει σε ανάκληση των ίδιων μοντέλων στην άλλη μεριά του Ατλαντικού πριν από έναν περίπου μήνα , ανάκληση που αφορούσε σχεδόν 16.000 μοτοσυκλέτες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!

Τι, πώς και πότε θα οδηγήσετε
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2026

 

Στην τελική ευθεία είναι η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 που θα διεξαχθεί, στο μοναδικό μεγάλο εκθεσιακό κέντρο που έχει πλέον η πρωτεύουσα, στο METROPOLITAN δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλετών της Ευρώπης που δεν προσφέρουν την ευκαιρία μίας εμπειρίας οδήγησης για κάθε υποψήφιο αγοραστή, η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 διοργανώνει με την υποστήριξη του MOTO, test rides για όσες εταιρείες θέλουν να διαθέσουν τις μοτοσυκλέτες τους, σε έναν νέο παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κλειστό στην κυκλοφορία και με έμφαση στην ασφάλεια.

Τα test rides που διεξάγονται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 απευθύνονται στους υποψήφιους με πρόθεση αγοράς, και όσους θέλουν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την μοτοσυκλέτα που προτίθεται να αγοράσουν, όπως να γυρίσουν τον διακόπτη ενεργοποιώντας τα όργανα, να την βάλουν μπροστά ακούγοντας τον κινητήρα, δοκιμάζοντας την απόκριση και την χροιά του, την εργονομία θέσης οδήγησης και την λειτουργία των διακοπτών κι έπειτα την ευελιξία και την κατανομή βάρους πραγματοποιώντας, μερικούς γύρους στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Φεύγοντας ο κάθε συμμετέχων θα έχει αποκομίσει μία πιο σαφή εικόνα του μοντέλου που σκοπεύει να αποκτήσει, ώστε μετά την Έκθεση Μοτοσυκλέτας να μεταβεί στο κατάστημα που έχει επιλέξει για την αγορά, και είτε να παραγγείλει, είτε να προγραμματίσει μία τελική δοκιμή σε δημόσιο πλέον δρόμο.

Τα test rides που συγκεκριμένα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2026 δεν είναι μία παράλληλη διαδικασία ξεχωριστά της Έκθεσης και είναι περισσότερο κατάλληλα για όποιον έχει πρόθεση αγοράς και επιθυμεί εκείνη την στιγμή να δει λίγο καλύτερα το νέο μοντέλο που μόλις πριν, είχε δοκιμάσει στατικά, μέσα στην Έκθεση.

Ωράριο και διαδικασία Test Rides

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (1-2-3/4) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (4-5/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Η εγγραφή θα γίνεται ψηφιακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο motomag.gr ενώ στο περίπτερο του MOTO θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού, μία απαραίτητη διαδικασία πριν κάποιος οδηγήσει.

Θα μπορείτε να επιλέξετε έως δύο μοτοσυκλέτες στις διαθέσιμες ώρες που θα έχει κάθε μοντέλο ξεχωριστά και θα πρέπει να βρίσκεστε στον παρακείμενο χώρο διεξαγωγής των test rides, τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδό που δεν θα οδηγήσει, αλλά δεν επιτρέπονται οι δικάβαλες βόλτες.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συνεχίσει προς τον διαμορφωμένο χώρο όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στα test ride.

Η οδήγηση γίνεται ανά γκρουπ παρουσία πλοηγού και ουραγού.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

 

Διαθέσιμα μοντέλα:

TEST RIDE - ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2026

 

 

Μάρκα

Μοντέλο

 

Εισαγωγέας

1

KTM

ADVENTURE X

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

2

KTM

390 SMC – R

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

3

HUSQVARNA

VITPILEN 401

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

4

HUSQVARNA

VITPILEN 801

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

5

YAMAHA

MT-09 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

6

YAMAHA

MT-03 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

7

YAMAHA

MT-07 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

8

YAMAHA

NMAX 125 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

9

YAMAHA

NMAX 155Tech MAX

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

10

YAMAHA

TRACER 9 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

11

YAMAHA

TRACER 9 GT Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

12

YAMAHA

TRACER 7 EU5+ 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

13

YAMAHA

TRACER 7 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

14

ROYAL ALLOY

GT2 125

1

FABUS/FALTSETAS

15

HYOSUNG

BOBBER 300

1

FABUS/FALTSETAS

16

VOGE

DS900X

1

MOTOTREND

17

VOGE

DS800X RALLY

1

MOTOTREND

18

VOGE

DS625X

1

MOTOTREND

19

VOGE

DS525X

1

MOTOTREND

20

KYMCO

DOWNTOWN GT 350

1

MOTOTREND

21

KYMCO

AK575

1

MOTOTREND

22

CFMOTO

450MT

1

MUVUS

23

CFMOTO

800MTX

1

MUVUS

24

CFMOTO

700MT

1

MUVUS

25

CFMOTO

250NK

1

MUVUS

26

CFMOTO

675NK

1

MUVUS

27

CFMOTO

800MT EXPLORE

1

MUVUS

28

ENFIELD

BEAR 650

1

MUVUS

29

ENFIELD

HIMLAYAN 450

1

MUVUS

30

ENFIELD

GUERILLA 450

1

MUVUS

31

QJMOTOR

SRT 600SX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

32

QJMOTOR

SRT 450RX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

33

SYM

ADXTG 400

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

34

Harley-Davidson

Pan America 1250 Special

1

HARLEY DAVIDSON

35

Harley-Davidson

Pan America 1250 ST

1

HARLEY DAVIDSON

36

Harley-Davidson

Sportster S

1

HARLEY DAVIDSON

37

SUZUKI

GSX-8T

1

SFAKIANAKIS

38

SUZUKI

DR-Z4S

1

SFAKIANAKIS

39

SUZUKI

DR-Z4SM

1

SFAKIANAKIS

40

SUZUKI

V-STROM 800

1

SFAKIANAKIS

41

SUZUKI

V-STROM 800DE

1

SFAKIANAKIS

42

SUZUKI

GSX-S1000GX

1

SFAKIANAKIS

43

Kawasaki

KLE500 SE

1

KSR HELLAS

44

Kawasaki

Versys 1100

1

KSR HELLAS

45

Kawasaki

Z500 SE

1

KSR HELLAS

46

Moto Morini

X-Cape 700

1

KSR HELLAS

47

Moto Morini

ALLTRHIKE 450

1

KSR HELLAS

48

Moto Morini

X-Cape 1200

1

KSR HELLAS