Ανάκληση Honda CRF450R 2021 στην Αμερική

Πρόβλημα με την αλυσίδα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/4/2021

Η Honda Αμερικής ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ανάκλησης για τα Honda CRF450R του 2021, λόγω του κινδύνου να σπάσει η αλυσίδα της τελικής μετάδοσης και να προκληθεί τραυματισμός.

Το συγκεκριμένο ζήτημα προέκυψε από ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε από έναν ανεξάρτητο προμηθευτή για τις αλυσίδες του CRF450R, πράγμα που σημαίνει ότι αφενός δεν αφορά το σύνολο των μοτοσυκλετών, αφετέρου ότι το ίδιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει και σε μοντέλα άλλων εργοστασίων που χρησιμοποιούν την ίδια αλυσίδα, μιας και ο προμηθευτής στον οποίο αναφέρεται η ανάκληση είναι η D.I.D. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων για να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία, απαγωγή και εκβιασμός σε μία ημέρα με πρόσχημα την αγορά μοτοσυκλέτας – Συλλήψεις 5 μήνες μετά!

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων
1
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/1/2026

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν ένας εκ των τεσσάρων δραστών (38, 42, 46 και 49 ετών) επικοινώνησε με το 48χρονο θύμα και κανονίστηκε συνάντηση στην Νικόπολης Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα την ολοκλήρωση αγοραπωλησίας μοτοσυκλέτας.

Εκεί, ο 48χρονος συναντήθηκε με τον 38χρονο δράστη, ο οποίος στη συνέχεια τον έπεισε να μεταβούν σε περιοχή του Ευόσμου. Δυστυχώς για το θύμα στο σημείο περίμεναν οι υπόλοιποι δράστες, 42, 46 και 49 ετών με τον 49χρονο να επιτήθεται και να δένει το θύμα με χειροπέδες.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δραστών, οι 4 δράστες, όλοι τους πολίτες, τον μετέφεραν σε άλλο σημείο της περιοχής, όπου του αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι χειρός, προσωπικό έγγραφο και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες φέρονται να απαίτησαν από τον 48χρονο να τους αποκαλύψει τους κωδικούς των τραπεζικών εφαρμογών του, ενώ ένας εκ των δραστών προχώρησε ακόμη περισσότερο στις απειλές του και πυροβόλησε μία φορά στον αέρα με πιστόλι, προκειμένου να τον πείσει για τις διαθέσεις του.

Αφότου πήραν τους κωδικούς τον απελευθέρωσαν έχοντας μάλιστα την απαίτηση να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ αργότερα την ίδια ημέρα.
Μετά την ληστεία και την απαγωγή, οι 4 δράστες προχώρησαν και στον εκβιασμό.

Χρειάστηκαν 5 μήνες, όμως σύμφωνα με το σημερινό Δ.Τ. της ΕΛ.ΑΣ η υπόθεση εξιχνιάστηκε και οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ετικέτες