Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ανάκληση Suzuki Burgman 125 & 200

Πρόβλημα στο σωληνάκι καυσίμου

Στο εβδομαδιαίο δελτίο ανακλήσεων για επικίνδυνα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβάνεται και μία ανάκληση που αφορά τα σκούτερ της Suzuki Burgman 125/200, με κωδικούς UH125AL9, UH200AMO και UH200AL9.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά τα συγκεκριμένα μοντέλα παραγωγής από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2020, διότι όπως αναφέρει το κείμενο της ανάκλησης, το σωληνάκι της βενζίνης μπορεί να έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα καλούπι από ρητίνη που ήταν μεγαλύτερο από τις προδιαγραφές, γι' αυτό μπορεί να είναι χαλαρή η σύνδεσή του με το μεταλλικό στέλεχος από το κύκλωμα της βενζίνης. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί διαρροή στο σημείο της σύνδεσης , αυξάνοντας τις πιθανότητας να πιάσει φωτιά.

Αναφέρεται επίσης ότι το προϊόν δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές που υπήρχαν στην έγκριση τύπου και τις προδιαγραφές ασφαλείας της αγοράς για τα δίκυκλα, τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα και μοτοσυκλέτες.

Η οδηγία που δόθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ανάκληση όλων των σκούτερ από τους καταναλωτές.