Ανάκληση Suzuki Burgman 125 & 200

Πρόβλημα στο σωληνάκι καυσίμου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/9/2021

Στο εβδομαδιαίο δελτίο ανακλήσεων για επικίνδυνα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβάνεται και μία ανάκληση που αφορά τα σκούτερ της Suzuki Burgman 125/200, με κωδικούς UH125AL9, UH200AMO και UH200AL9.

Πιο συγκεκριμένα, αφορά τα συγκεκριμένα μοντέλα παραγωγής από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2020, διότι όπως αναφέρει το κείμενο της ανάκλησης, το σωληνάκι της βενζίνης μπορεί να έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας ένα καλούπι από ρητίνη που ήταν μεγαλύτερο από τις προδιαγραφές, γι' αυτό μπορεί να είναι χαλαρή η σύνδεσή του με το μεταλλικό στέλεχος από το κύκλωμα της βενζίνης. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί διαρροή στο σημείο της σύνδεσης , αυξάνοντας τις πιθανότητας να πιάσει φωτιά.

Αναφέρεται επίσης ότι το προϊόν δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές που υπήρχαν στην έγκριση τύπου και τις προδιαγραφές ασφαλείας της αγοράς για τα δίκυκλα, τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα και μοτοσυκλέτες.

Η οδηγία που δόθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ανάκληση όλων των σκούτερ από τους καταναλωτές.

 

 

 

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00