Ανάκληση Vespa GTS 125-300 και GTV300 για τα φρένα!

Λάθος επεξεργασία γαλβανισμού στα ρακόρ των φρένων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/2/2020

Σύμφωνα με την υπ. Αρ ανάκληση PP2ZZQ1904_GTS του ομίλου Piaggio και την υπ. Αρ. Α12/00167/20 ειδοποίηση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας (RAPEX) υπάρχει η πιθανότητα εισχώρησης αέρα μέσα στο κύκλωμα υγρού των φρένων, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η διαδρομή της μανέτας και να μειωθούν οι επιδόσεις του φρεναρίσματος. Η ανάκληση αφορά τις Vespa GTS 125-300 και GTV 300 που έχουν κατασκευαστεί απ’ τις 03/10/2018 μέχρι και τις 05/07/2019. Η εισχώρηση του αέρα οφείλεται στη λάθος επεξεργασία γαλβανισμού των ρακόρ που υπάρχουν στα σωληνάκια των φρένων και στην ανάκληση αναφέρεται η πιθανότητα τραυματισμού. Τα πρώτα “κρούσματα” παρουσιάστηκαν στην Ιταλία. Σε επικοινωνία μας με την ελληνική αντιπροσωπεία της Vespa, Piaggio Hellas A.E. μάθαμε πως έχει ήδη προχωρήσει στην ανάκληση των GTS και GTV με την αντικατάσταση των υγρών και την εξαέρωση του κυκλώματος φρένων από τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι αναβάτες των Vespa μπορούν να επιβεβαιώσουν μέσα από εδώ εάν εκκρεμεί κάποια ανάκληση για το σκούτερ τους.

Μουσείο Agostini: Το μουσείο αφιερωμένο στον αναβάτη-θρύλο ανοίγει τις πόρτες του

Ένας χώρος για τους λάτρεις του πιο επιτυχημένου αναβάτη μοτοσυκλέτας
agostini
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/6/2026

Πρόκειται για ένα νέο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον θρύλο της μοτοσυκλέτας Giacomo Agostini, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου στο Bergamo της Ιταλίας.

Ο Ιταλός γεννήθηκε το 1942 στο Bergamo και στα 21 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με Moto Morini. Τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε τον πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο με MV Agusta και από εκείνη την χρονιά και μετά στέφεται συνεχώς πρωταθλητής. Από το 1968 έως το 1972 κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε δύο κατηγορίες, ενώ θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής 15 φορές συνολικά, πετυχαίνοντας 123 νίκες σε GP.

agostini

Οι επιτυχίες του Ιταλού αναβάτη δεν σταματάνε μέσα στην πίστα, καθώς συμμετείχε και στον πολύ επικίνδυνο και ιστορικό αγώνα του Isle of Man TT, σημειώνοντας 10 νίκες! Το 1974 συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα δρόμου Daytona 200 και κερδίζει κι εκεί. Τρία χρόνια αργότερα εγκαταλείπει την ενεργό δράση, όντας ο πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών, κάτι που ισχύει ακόμη και σήμερα.

Όσον αφορά το μουσείο, αυτό βρίσκεται στην γενέτειρα του Ιταλού αναβάτη, το Bergamo και η γενική είσοδος κοστίζει 20 ευρώ. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αυθεντικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του Ιταλού, δερμάτινες φόρμες, φωτογραφίες, έγγραφα και προσωπικές αναμνήσεις. Κάθε αίθουσα αποτελεί ένα κεφάλαιο της πορείας του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Μάλιστα υπάρχει και ειδική υπηρεσία, που προσφέρει το μουσείο και μπορείς να γευματίσεις με τον Ιταλό θρύλο!

Ιστοσελίδα Μουσείου Agostini: agomuseum.it