Ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία Triumph-Bajaj

Προετοιμαζόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

24/1/2020

Επισημοποιήθηκε πλέον, η συνεργασία της Triumph με την Bajaj. Δεν αποτελεί κάποιο “ηχηρό” νέο η είδηση, καθώς η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε ανακοινωθεί πριν από καιρό, αλλά αυτό που έλειπε ήταν να “πέσουν” και οι υπογραφές. Η ιστορία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο εταιρειών με στόχο τη δημιουργία μοτοσυκλετών μικρού και μεσαίου κυβισμού, ενώ πιο πρόσφατα ήρθαν και οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το πότε και ποια θα είναι τα μοντέλα που θα παρουσιάσουν. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TRIUMPH ΚΑΙ BAJAJ

Η Triumph Motorcycles και η Bajaj Auto India εκκίνησαν επίσημα σήμερα τη συναρπαστική, μακροχρόνια, μη-μετοχική συνεργασία τους στο Πουνέ της Ινδίας. Πρόκειται για μια μοναδική στιγμή, όπου δύο παγκοσμίου φήμης εταιρείες οι οποίες είναι παθιασμένες, με επίκεντρο τα προϊόντα, συνεργάζονται για να κατασκευάσουν μια ολοκαίνουργια σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Η συνεργασία θα οδηγήσει τις δύο εταιρείες, με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματά τους στην παραγωγή μεγάλης και μικρής χωρητικότητας μοτοσυκλετών, να δουλέψουν μαζί για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας σειράς μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Η εμβληματική μάρκα Triumph θα επιδιώξει την περαιτέρω επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς της, με τη συνεργασία να προσφέρει μια νέα ευκαιρία στη μεσαίου μεγέθους κατηγορία και, σημαντικά, ένα νέο σημείο εισόδου σε πολλές αναδυόμενες αγορές μεγάλου όγκου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και άλλων ασιατικών αγορών.

Η στρατηγική συνεργασία θα ωφελήσει και τα δύο μέρη με τη Bajaj να γίνεται ένας από τους βασικούς συνεργάτες διανομής της Triumph σε κρίσιμες νέες αγορές για την Triumph ανά τον κόσμο. Στο μέλλον η Bajaj θα αναλάβει τις δραστηριότητες διανομής της Triumph στην Ινδία, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική τεχνογνωσία που διαθέτει η Bajaj στην περιοχή αυτή. Σε άλλες κύριες υπερπόντιες αγορές, όπου η Triumph δεν είναι σήμερα παρούσα, η Bajaj θα αντιπροσωπεύει την Triumph και θα προσφέρει τις νέες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού ως μέρος της πλήρους γκάμας Triumph. Σε όλες τις άλλες αγορές όπου η Triumph είναι σήμερα παρούσα, οι μοτοσυκλέτες που εξελίσσονται από κοινού από αυτή τη συνεργασία θα ενταχθούν στο τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων Triumph και θα διανέμονται από το δίκτυο ντίλερ Triumph παγκοσμίως. Αυτό θα ξεκλειδώσει πραγματικά τις δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η συνεργασία Triumph-Bajaj θα συνδυάσει δυνατά σημεία στον σχεδιασμό, την τεχνολογία, την ανταγωνιστικού κόστους κατασκευή και την καλή γνώση των αγορών, για να προσφέρει μια σειρά από προϊόντα-νικητές καθώς και επιχειρηματική επιτυχία.

Από τη συνεργασία θα προκύψει η κατασκευή νέας πλατφόρμας κινητήρων και οχημάτων στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού (200-750κ.εκ.) και θα προσφέρει πολλαπλές επιλογές που θα απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Η φιλόδοξη αυτή πρόταση θα είναι προσιτή, με στοχευμένη τιμολόγηση που ξεκινά από τα INR 2 lacs στην Ινδία. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο εισόδου στη γκάμα Triumph σε όλον τον κόσμο και θα εξασφαλίσει ότι η Triumph θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε σημαντικά μεγάλα κομμάτια της παγκόσμιας αγοράς μοτοσυκλετών και να προσελκύσει νέους πελάτες στη μάρκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles, Nick Bloor, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική συνεργασία για την Triumph και χαίρομαι που έχει ξεκινήσει επίσημα. Εκτός από την πρόσβαση της μάρκας μας σε κρίσιμα νέα πεδία, τα προϊόντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία αυτή θα συμβάλουν επίσης στην προσέλκυση ενός νεότερου αλλά και πάλι απαιτητικού κοινού, και είναι ένα ακόμη βήμα στις φιλοδοξίες μας να επεκταθούμε παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και την ανάπτυξη σε πιο ώριμες περιοχές όπως η Ευρώπη».

Ο Rajiv Bajaj, Διευθύνων Σύμβουλος της Bajaj Auto India, δήλωσε: «Η φίρμα της Triumph είναι εμβληματική σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει τεράστια όρεξη στην Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές για αυτά τα νέα προϊόντα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με μια τόσο διάσημη εταιρεία μοτοσυκλετών και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα και την τεχνογνωσία του καθενός για να καταστήσουμε τη σχέση μας επιτυχημένη για όλους».

MUVUS-CFMOTO: Στηρίζει τα ορεινά περάσματα (Πάσα) και την επίσημη αναγνώρισή τους

Χορηγία και άμεση υποστήριξη της προσπάθειας ανάδειξής τους από την ελληνική αντιπροσωπεία
MUVUS
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/9/2026

Τη στήριξή της στην πρωτοβουλία της MOTOE για την επίσημη αναγνώριση ορεινών περασμάτων στην ελληνική επικράτεια ως Μοτοσυκλετιστικών Πάσων ανακοίνωσε η MUVUS, η οποία θα προβεί σε μια σειρά από ενέργειες που θα τα κάνουν πιο γνωστά στο κοινό και πιο φιλικά σε όσους θέλουν να τα επισκεφτούν, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του μοτοσυκλετιστικού τουρισμού στην Ελλάδα και του μοτοσυκλετισμού γενικότερα.

Σας είχαμε ενημερώσει πως ο Δήμος Σουλίου πριν από τέσσερεις περίπου μήνες επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα):

-Πάσο Πλακωτής (Plakoti Pass): Διαδρομή Νεράιδα – Πολύδροσο – Βροσίνα, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων,
-Πάσο Παραμυθιάς (Paramythia Pass): Διαδρομή Νεράιδα – Παραμυθιά – Γλυκή, επί της Εθνικής Οδού 19,
-Πάσο Σουλίου (Souli Pass): Διαδρομή Γλυκή – Σούλι (Κάστρο Κιάφας), επί της Επαρχιακής Οδού.

Τώρα έρχεται η MUVUS να ανακοινώσει την οικονομική της στήριξη ως χορηγός αυτών των Πάσων και να πραγματοποιήσει μια σειρά από παρεμβάσεις στις προτεινόμενες διαδρομές. Οι εν λόγω παρεμβάσεις που γίνονται με την σύμφωνη γνώμη και άδεια του δήμου Σουλίου θα διευκολύνουν όσους θέλουν να επισκεφτούν τα ορεινά περάσματα (ή Μοτοσυκλετιστικά Πάσα όπως τα ονομάζουν και θυμίζουν περισσότερο τα διάσημα ορεινά περάσματα της Ιταλίας) προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών:

Η αντιπροσωπεία της CFMOTO (αλλά και των Royal Enfield, Norton και TVS) θα αναλάβει την τοποθέτηση πινακίδων αρχής και τέλους κάθε διαδρομής, καθώς και ενημερωτικών πινακίδων με στοιχεία για το ορεινό πέρασμα και τα σημεία ενδιαφέροντος, με τη MUVUS να έχει αναλάβει το 80-90% της σχετικής χρηματοδότησης. Στα εν λόγω περάσματα θα δημιουργηθούν επίσης περίπτερα θέασης (κιόσκια), ενημέρωσης και ανάπαυσης των επισκεπτών, από ένα σε κάθε διαδρομή.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τάσος Βαφειάδης, συντονιστής το εθνικού συστήματος αναγνώρισης μοτοσυκλετιστικών πάσων και διαδρομών, μέχρι σήμερα υπάρχουν συνολικά 28 θεσμικά αναγνωρισμένα πάσα. Οι πινακίδες για τα περάσματα του δήμου Σουλίου είναι έτοιμες και μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια των περασμάτων. 

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ακολούθησε και ο δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι περάσματα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει αργότερα και ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Ο κ. Βαφειάδης, συμβάλλει με την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει μέσα από την εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού και τουρισμού περιπέτειας που διατηρεί (Compass Outdoor Adventures), στην αναγνώριση των διαδρομών που πληρούν τις προδιαγραφές ως Μοτοσυκλετιστικών Πάσων από την ΜΟΤΟΕ που τα χαρακτηρίζει επίσημα ως Ελληνικά Πάσα και Μοτοσυκλετιστικές διαδρομές σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας. Οι εν λόγω διαδρομές δεν προορίζονται αποκλειστικά για χρήση από μοτοσυκλετιστές, ενώ δεν δημιουργείται κανένα αποκλειστικό δικαίωμα υπέρ των μοτοσυκλετιστών έναντι των οδηγών λοιπών οχημάτων, κάτι που αναφέρεται ρητά στην ιστοσελίδα της ΜΟΤΟΕ.

Το Εθνικό Σύστημα δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ LIFE RESTART, η οποία ανέπτυξε την αρχιτεκτονική, τη μεθοδολογία, τα πρότυπα και το πλαίσιο λειτουργίας του. Η ΜΟΤ.Ο.Ε. έχει αναλάβει τη διαχείριση και την εφαρμογή του σε εθνικό επίπεδο, με την ομοσπονδία να μην παίζει κανένα ρόλο στην ανάληψη των χορηγιών από τις ιδιωτικές εταιρείες, κάτι που γίνεται κατόπιν συμφωνίας των ίδιων των εταιρειών με τους δήμους. Για ολόκληρη τη διαδικασία γίνεται προσπάθεια πλήρους διαφάνειας για την ανάθεση των έργων με τα δημοτικά συμβούλια να είναι εκείνα που αποφασίζουν και τις αποφάσεις να αναρτώνται στη “Διαυγεια”.

Στην ανακοίνωσή της η MUVUS αναφέρει ότι τα τρία πάσα του δήμου Σουλίου αποτελούν μόνο την αρχή για την οικονομική στήριξη και προβολή τους που θέλει να προσφέρει η ίδια. Είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδιασμού που δεν περιορίζεται στον Δήμο Σουλίου. Ήδη προγραμματίζονται 12 νέα περάσματα στην περιοχή του Καρπενησίου και πέντε (5) στην Ξάνθη, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου που θα αναδεικνύει τις διαφορετικές γεωγραφικές, φυσικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της χώρας μέσα από τον τουρισμό με μοτοσυκλέτα.

Η συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών με δήμους αποτελεί σύμφωνα με τη CFMOTO-MUVUS ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός οργανωμένου πλαισίου γύρω από τις μοτοσυκλετιστικές διαδρομές της χώρας και την ανάδειξή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Η CFMOTO αναφέρει ότι η αναγνώρισεη των ορεινών περασμάτων ταιριάζει με τη δική της φιλοσοφία που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξερεύνηση, την ελευθερία και την αναζήτηση νέων εμπειριών. Παράλληλα, δεν βλέπει τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη δράση μόνο ως μια χορηγική συνεργασία, αλλά σαν επένδυση στη μοτοσυκλετιστική κοινότητα, μέσα στην οποία άλλωστε δραστηριοποιείται, την ταξιδιωτική εμπειρία με μοτοσυκλέτα και την ανάπτυξη του μοτοσυκλετιστικού τουρισμού στην Ελλάδα.