Ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία Triumph-Bajaj

Προετοιμαζόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

24/1/2020

Επισημοποιήθηκε πλέον, η συνεργασία της Triumph με την Bajaj. Δεν αποτελεί κάποιο “ηχηρό” νέο η είδηση, καθώς η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών είχε ανακοινωθεί πριν από καιρό, αλλά αυτό που έλειπε ήταν να “πέσουν” και οι υπογραφές. Η ιστορία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία των δύο εταιρειών με στόχο τη δημιουργία μοτοσυκλετών μικρού και μεσαίου κυβισμού, ενώ πιο πρόσφατα ήρθαν και οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το πότε και ποια θα είναι τα μοντέλα που θα παρουσιάσουν. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TRIUMPH ΚΑΙ BAJAJ

Η Triumph Motorcycles και η Bajaj Auto India εκκίνησαν επίσημα σήμερα τη συναρπαστική, μακροχρόνια, μη-μετοχική συνεργασία τους στο Πουνέ της Ινδίας. Πρόκειται για μια μοναδική στιγμή, όπου δύο παγκοσμίου φήμης εταιρείες οι οποίες είναι παθιασμένες, με επίκεντρο τα προϊόντα, συνεργάζονται για να κατασκευάσουν μια ολοκαίνουργια σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Η συνεργασία θα οδηγήσει τις δύο εταιρείες, με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματά τους στην παραγωγή μεγάλης και μικρής χωρητικότητας μοτοσυκλετών, να δουλέψουν μαζί για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μιας σειράς μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Η εμβληματική μάρκα Triumph θα επιδιώξει την περαιτέρω επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς της, με τη συνεργασία να προσφέρει μια νέα ευκαιρία στη μεσαίου μεγέθους κατηγορία και, σημαντικά, ένα νέο σημείο εισόδου σε πολλές αναδυόμενες αγορές μεγάλου όγκου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και άλλων ασιατικών αγορών.

Η στρατηγική συνεργασία θα ωφελήσει και τα δύο μέρη με τη Bajaj να γίνεται ένας από τους βασικούς συνεργάτες διανομής της Triumph σε κρίσιμες νέες αγορές για την Triumph ανά τον κόσμο. Στο μέλλον η Bajaj θα αναλάβει τις δραστηριότητες διανομής της Triumph στην Ινδία, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική τεχνογνωσία που διαθέτει η Bajaj στην περιοχή αυτή. Σε άλλες κύριες υπερπόντιες αγορές, όπου η Triumph δεν είναι σήμερα παρούσα, η Bajaj θα αντιπροσωπεύει την Triumph και θα προσφέρει τις νέες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού ως μέρος της πλήρους γκάμας Triumph. Σε όλες τις άλλες αγορές όπου η Triumph είναι σήμερα παρούσα, οι μοτοσυκλέτες που εξελίσσονται από κοινού από αυτή τη συνεργασία θα ενταχθούν στο τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων Triumph και θα διανέμονται από το δίκτυο ντίλερ Triumph παγκοσμίως. Αυτό θα ξεκλειδώσει πραγματικά τις δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η συνεργασία Triumph-Bajaj θα συνδυάσει δυνατά σημεία στον σχεδιασμό, την τεχνολογία, την ανταγωνιστικού κόστους κατασκευή και την καλή γνώση των αγορών, για να προσφέρει μια σειρά από προϊόντα-νικητές καθώς και επιχειρηματική επιτυχία.

Από τη συνεργασία θα προκύψει η κατασκευή νέας πλατφόρμας κινητήρων και οχημάτων στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού (200-750κ.εκ.) και θα προσφέρει πολλαπλές επιλογές που θα απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Η φιλόδοξη αυτή πρόταση θα είναι προσιτή, με στοχευμένη τιμολόγηση που ξεκινά από τα INR 2 lacs στην Ινδία. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο εισόδου στη γκάμα Triumph σε όλον τον κόσμο και θα εξασφαλίσει ότι η Triumph θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε σημαντικά μεγάλα κομμάτια της παγκόσμιας αγοράς μοτοσυκλετών και να προσελκύσει νέους πελάτες στη μάρκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles, Nick Bloor, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική συνεργασία για την Triumph και χαίρομαι που έχει ξεκινήσει επίσημα. Εκτός από την πρόσβαση της μάρκας μας σε κρίσιμα νέα πεδία, τα προϊόντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία αυτή θα συμβάλουν επίσης στην προσέλκυση ενός νεότερου αλλά και πάλι απαιτητικού κοινού, και είναι ένα ακόμη βήμα στις φιλοδοξίες μας να επεκταθούμε παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και την ανάπτυξη σε πιο ώριμες περιοχές όπως η Ευρώπη».

Ο Rajiv Bajaj, Διευθύνων Σύμβουλος της Bajaj Auto India, δήλωσε: «Η φίρμα της Triumph είναι εμβληματική σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει τεράστια όρεξη στην Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές για αυτά τα νέα προϊόντα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με μια τόσο διάσημη εταιρεία μοτοσυκλετών και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα και την τεχνογνωσία του καθενός για να καταστήσουμε τη σχέση μας επιτυχημένη για όλους».

Cyclone: Στην Ελλάδα η θυγατρική της Zonsen από τη Μototrend SA 

H premium εταιρεία του Zonsen Group - Παρουσίαση στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
Cyclone έρχεται Ελλάδα από την Mototrend
Από το

motomag

3/12/2025

Η Μototrend SA που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις Kymco, Voge, Yadea, TGB και Gemini εντάσσει στο portfolio της και τις μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ της Cyclone.

H Cyclone δημιουργήθηκε από τον κολοσσό Zonsen προκειμένου να αποτελέσει το premium brand του κινεζικού ομίλου, εκείνο που θα ηγηθεί της εξάπλωσής του και στις ευρωπαϊκές αγορές με μικρού και μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες και scooter.

Η Zonsen ιδρύθηκε το 1982 και σήμερα κατέχει την Προεδρία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μοτοσυκλετών της Κίνας. Ο όμιλος έχει στην κατοχή του δύο εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο, την Zonsen Power και την Loncin Motor. 

Τα εργοστάσια παραγωγής της Zonsen βρίσκονται σε 5 τοποθεσίες της Κίνας, καθώς και σε Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Μεξικό. Επιπλέον, διαθέτει κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης στον Καναδά και λειτουργεί κοινοπραξίες στην Κίνα με μεγάλους κατασκευαστές όπως το group Piaggio, με το οποίο ανέλαβαν από κοινού την αναδιάρθρωση της Foshan Fosti Investment Service Company, δημιουργώντας τη Zonsen Piaggio Foshan Motorcycle Company Co., Ltd το 2004. 

Η Zonsen απασχολεί πάνω από 20.000 άτομα, με ετήσια έσοδα από πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 6 δισ. ευρώ και με τα προϊόντα της να εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες. Ο όγκος παραγωγής και πωλήσεων του ομίλου σε μοτοσυκλέτες, κινητήρες και γενικά μηχανήματα τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων στον κλάδο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενώ τα προϊόντα που παράγει περιλαμβάνουν μοτοσυκλέτες, κινητήρες, ειδικά οχήματα, μηχανήματα κήπου και γεωργικά μηχανήματα. 

Zonsen R&D
Το Κέντρο Τεχνολογίας του Βιομηχανικού Ομίλου Zonsen βρίσκεται στο Chongqing. Ιδρύθηκε το 1999 με αρχικό σκοπό την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην έρευνα και ανάπτυξη του Βιομηχανικού Ομίλου Zonsen που σχετίζεται με τη θερμική ενέργεια και τη στρατηγική ενεργειακής ανάπτυξης της Κίνας. 

Με βάση το πρόγραμμα ανάπτυξης και εξέλιξης προϊόντων "PDB" και ακολουθώντας την έννοια υλοποίησης "τρία σε ένα" ο όμιλος έχει δικό του κέντρο σχεδιασμού, δικό του κέντρο μηχανικής και κατασκευής πρωτοτύπων, ενώ διαθέτει και δικό του κέντρο δοκιμών.

Αυτά τα τρία κέντρα ασχολούνται αντίστοιχα με το σχεδιασμό, τη δημιουργία πρωτοτύπων, το σχεδιασμό και τη δημιουργία εργαλείων και διεργασιών παραγωγής καθώς και με τις δοκιμές και την επαλήθευση απόδοσης των τελικών προϊόντων. Περιλαμβάνει 47 διαφορετικές επαγγελματικές ενότητες που καλύπτουν ένα πλήρες φάσμα επιστημονικών κλάδων. Το Κέντρο Τεχνολογίας του Ομίλου διαθέτει σήμερα 769 άτομα επιστημονικό προσωπικό.

Η εταιρεία ήταν από τις πρώτες στον κλάδο που έλαβε πιστοποίηση "3C" και χρησιμοποιεί προηγμένες διεργασίες και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας,  όπως αυτοματοποιημένη συγκόλληση με ρομπότ οκτώ αξόνων. Στη διαδικασία βαφής εφαρμόζεται ρομποτικός έξυπνος ψεκασμός και ρομποτική διπλή σκλήρυνση. Παράλληλα, ο όμιλος έχει συνεργασίες με πάνω από 200 προμηθευτές συμπεριλαμβανομένων των Bosch, Delphi, Brembo και KYB.

Η παρουσίαση της Cyclone στο ελληνικό κοινό και της πλήρους γκάμας των μοντέλων που θα διατίθενται στην Ελλάδα, θα γίνει στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας τον Απρίλιο του 2026.

Ετικέτες