Ανανεωμένα τα μοντέλα της Indian για το 2019

Νέες τεχνολογίες στα μοντέλα της εταιρείας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/8/2018

Στο δελτίο τύπου της Indian Motorcycles που ακολουθεί με τις ανανεώσεις των μοντέλων για το 2019, ο πρόεδρος της εταιρίας Steve Mennet δήλωσε: “Αυτές οι αλλαγές για το 2019 αποδεικνύουν την αφοσίωσή μας στο να ακούμε τους αναβάτες και συνεχώς να βελτιώνουμε την εμπειρία οδήγησης των μοτοσυκλετών μας. Στοχεύουμε στην επίτευξη της καλύτερης οδηγικής εμπειρίας της κατηγορίας, και αυτές οι νέες τεχνολογίες αντιπροσωπεύουν στην εστίαση της ποιότητας που θα συνεχίσει για πολύ καιρό στο μέλλον της Indian.”

Η Indian Motorcycle, η πρώτη αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών που ιδρύθηκε το 1901, ανακοινώνει πως τα μοντέλα Chief, Springfield και Roadmaster του 2019 θα φέρουν νέες τεχνολογίες ώστε να ενισχύσουν την οδηγική εμπειρία. Τα μοντέλα Dark Horse και Springfield Dark Horse θα έχουν επίσης ένα νέο σκοτεινότερο χρωματισμό τον gloss black.

Σχεδιασμένες για να απαντήσουν άμεσα στις παρατηρήσεις των αναβατών, οι νέες τεχνολογίες εστιάζουν στην βελτίωση των επιδόσεων, την άνεση και προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες τροποποίησης. Τα νέα χαρακτηριστικά περιέχουν:

Δυνατότητα επιλογής χαρτογραφήσεων
Οι αναβάτες πλέον θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών χαρτογραφήσεων της Tour, της Standard και της Sport. Ο σχεδιασμός της κάθε χαρτογράφησης έγινε με γνώμονα στο να αποκτήσει η μοτοσυκλέτα τρείς διαφορετικούς χαρακτήρες. Η Tour ξεχωρίζει από την ομαλή απόκριση του γκαζιού, προσφέροντας ένα χαλαρό ρυθμό στη βόλτα. H Standard έχει πιο άμεση απόκριση του γκαζιού με την ομαλή απόδοση ισχύος, προσφέροντας εύκολα προσπεράσματα και χειρισμούς ακριβείας στις χαμηλές ταχύτητες. Η Sport χαρακτηρίζεται από την απότομη απόκριση του γκαζιού, προσφέροντας δυνατές επιταχύνσεις.

Απενεργοποίηση του πίσω κυλίνδρου
Για την βελτιστοποίηση της άνεσης, όλα τα Thunder Stroke 111 μοντέλα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα απενεργοποίησης πίσω κυλίνδρου. Όταν ο κινητήρας φτάσει τη θερμοκρασία λειτουργίας (Καθώς πρόκειται για έναν αερόψυκτο κινητήρα, η θερμοκρασία ορίζεται βάση αυτής των λαδιών) και η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι άνω των 15 βαθμών κελσίου, ο πίσω κύλινδρος απενεργοποιείται αυτόματα όσο η μοτοσυκλέτα είναι ακίνητη, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του κινητήρα για μια πιο άνετη μετακίνηση με χαμηλές ταχύτητες και μέσα στο μποτιλιάρισμα. Ο πίσω κύλινδρος επανενεργοποιείται αυτόματα, αμέσως μόλις ανοίξεις το γκάζι.

Βελτιωμένη αεροδυναμική στα χαμηλότερα φαίρινγκ του Roadmaster.
Τα χαμηλότερα φαίρινγκ του Roadmaster 2019 επανασχεδιάστηκαν και βελτιστοποιήθηκαν ώστε να παρέχουν περισσότερο αέρα στον αναβάτη. Αυτό βελτιώνει σημαντικά το τομέα της άνεσης στο ταξίδι. Η επανασχεδιασμένη ροή του αέρα ρυθμίζεται πλήρως από τέρμα ανοιχτή για τη μέγιστη απόδοση έως τέρμα κλειστή για πλήρη προστασία από τον καιρό. Τα νέα χαμηλότερα φαίρινγκ μπορούν να τοποθετηθούν και σε προγενέστερα μοντέλα με την προσθήκη των νέων προστατευτικών κάγκελων.

Βελτιωμένο ηχοσύστημα
Αρκετές ενισχύσεις έχουν γίνει και στο στάνταρ σύστημα ήχου των Indian μοτοσυκλετών ώστε να βελτιωθεί εμφανώς η ποιότητα του ήχου. Αρχικά, τα tweeters ξεχωρίστηκαν από τα μεσαία ηχεία ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοση και σαφήνεια του ήχου. Δεύτερον, έχει προστεθεί ένα equalizer που είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και προσαρμόζεται σε συγκεκριμένες συχνότητες βάσει της ταχύτητας του οχήματος, ώστε το ηχοσύστημα να έχει πάντα τη καλύτερη δυνάτη απόδοση. Όσο η ταχύτητα αυξάνεται, το equalizer προσαρμόζει αυτόματα τις συχνότητες στο βέλτιστο επίπεδο για να καλύπτει τον ήχο του δρόμου, του αέρα και του θορύβου του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι ένας κρυστάλλινος ήχος 100 watt σε όλες τις ταχύτητες.

Να σημειώσουμε πως το σύστημα απενεργοποίησης του πίσω κυλίνδρου δεν αποτελεί καινούργια τεχνολογία στο κόσμο της μοτοσυκλέτας. Το ίδιο σύστημα έχει υιοθετήσει και η Ducati στο Panigale V4, που απενεργοποιεί του πίσω κυλίνδρους ανεβάζοντας το ρελαντί του κινητήρα ώστε να μην είναι αισθητή η απώλεια της ισχύος κατά το ξεκίνημα μέχρι να επανενεργοποιηθούν οι κύλινδροι. Το σύστημα αυτό εφαρμόστηκε στη Panigale μέσω μιας αναβάθμισης της ECU και πλέον βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό. Όσες από αυτές είχαν αγοραστεί με την ECU να μην έχει αυτό το λογισμικό δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η αναβάθμιση έγινε στο πρώτο service.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες