Αναστολή παράδοσης για τα πρώτα BMW M1000R και S1000RR για πρόβλημα στα φρένα

Ειδική κατασκευή της BMW οι δαγκάνες
BMW M1000R Αναστολή παράδοσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/1/2023

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που παραλαμβάνει τα νέα M1000R και S1000RR του 2023, όμως οι πρώτοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο καθώς η εταιρεία διαπίστωσε δυσλειτουργία στις δαγκάνες των φρένων και διέκοψε την παράδοσή τους.

Σε αυτό το στάδιο δεν μιλάμε για ανάκληση γιατί δεν έχουν παραδοθεί μοτοσυκλέτες στους πελάτες. Υπάρχει ωστόσο ένα M1000R που κυκλοφορεί σε ελληνικούς δρόμους και μάλιστα είναι και το πρώτο παγκοσμίως που κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους. Ανήκει όμως στον κο Markus Schramm που δεν είναι άλλος από τον CEO BMW Motorrad που διατηρεί σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης και επισκέπτεται την χώρα μας πολύ συχνά.

Μιλάμε για τον Πρόεδρο της BMW Motorrad λοιπόν, όχι απλά της BMW Hellas και αν μη τι άλλο το πρώτο αυτό M1000R που παραδόθηκε με ελληνικές πινακίδες, μπορεί να πει κανείς πως έχει αναλάβει ρόλο και μοντέλου δοκιμής.

Ένας από τους ισχυρότερους άντρες της ευρύτερης οικογένειας της BMW και η κεφαλή της BMW Motorrad, είναι λάτρης της μοτοσυκλέτας και της Ελλάδας και μπορείτε εδώ, να διαβάσετε την πλέον πρόσφατη συνέντευξή του -που κατά αποκλειστικότητα- δόθηκε στον Alan, μέλος της συντακτικής ομάδας του MOTO.

Τα νέα S1000RR και M1000R τα δοκιμάσαμε κατά αποκλειστικότητα στην παρουσίασή τους στην Αλμερία, όπου δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στην λειτουργία των φρένων. Ούτε εντός της πίστας που αναγκάζει στο τέλος της ευθείας σε πολύ δυνατό φρενάρισμα από 260 χιλιόμετρα, ούτε και στην διαδρομή σε δημόσιο δρόμο. Συμπερασματικά λοιπόν είναι ζήτημα που διαπίστωσαν στον έλεγχο των μοτοσυκλετών μετά την παρουσίαση και για προληπτικούς λόγους αποφάσισαν να κάνουν την όποια αλλαγή πρωτού προχωρήσουν οι πρώτες παραδόσεις. Σε εμάς τώρα παρουσιάστηκε μπροστά μας ένα τελείως διαφορετικό πρόβλημα και το αναφέρουμε ξεκάθαρα στην παρουσίαση που διαβάζουν οι αναγνώστες του MOTO, όπως επίσης ξεκάθαρα γράφουμε πως η απόφαση της BMW να φτιάξει τις δικές της δαγκάνες, μέσω της Nissin, είναι η δεύτερη καλύτερη λύση. Η πρώτη θα ήταν να βάλει δαγκάνες της Brembo. Από εκεί και πέρα είναι θετικό που τα αντανακλαστικά τους παραμένουν σε εγρήγορση και προβλήματα όπως αυτό δεν φτάνουν στον τελικό ιδιοκτήτη, ή γίνονται άμεσα ανακλήσεις.

BMW M1000R Αναστολή παράδοσης

BMW MOTORRAD VAGIANELIS

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες