Αναζήτηση πληροφοριών για τροχαίο δυστύχημα

Στη Λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη την Πέμπτη 22/9
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/9/2022

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αναβάτη μοτοσυκλέτας συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες την Πέμπτη 22/8 στη Λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη. Ο Δημήτρης Θωμόπουλος αφήνει πίσω του ένα ανήλικο παιδί, και η οικογένεια του αναζητά πληροφορίες από οποιονδήποτε είδε το δυστύχημα.

Ακολουθεί η έκκληση για βοήθεια από την οικογένεια του Δημήτρη Θωμόπουλου:

“Παρακαλώ βοηθήστε… Την Πέμπτη 22/9 και ώρα 16:45 συνέβη το τροχαίο δυστύχημα της φωτογραφίας, στην λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και πολύ αγαπητός σε όσους τον γνώριζαν, Δημήτρης Θωμόπουλος, ετών 48, σκοτώθηκε ακαριαία, παρότι φορούσε κράνος και ήταν έμπειρος οδηγός.

Ήταν φυσικοθεραπευτής, μέλος και τ. πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος, μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας κανόε-καγιάκ, εθελοντής διασώστης και ορειβάτης-αναρριχητής. Άφησε πίσω του ανήλικο τέκνο 20 μηνών, σύζυγο και απαρηγόρητους όλους τους οικείους και φίλους του. Παρακαλείται θερμά, όποιος αυτόπτης του δυστυχήματος να επικοινωνήσει για οποιαδήποτε πληροφορία, όσο ασήμαντη κι αν φαίνεται, με την οικογένεια του εκλιπόντος, στα τηλέφωνα 6977-200743 και 697-4946347 ή με την Τροχαία Αθηνών, στο τηλέφωνο 210-5284059.

Σας παρακαλούμε να αντιγράψετε την είδηση στον τοίχο σας και να κοινοποιήσετε, όπου μπορείτε. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύ σημαντική.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.”

Triumph Street Triple 765 RX 2026 - Νέα έκδοση με κορυφαία περιφερειακά, έτοιμη για trackday

Ανάρτηση Ohlins και στα δύο άκρα, ψηλά κλιπόν και 188 κιλά πλήρης υγρών
Triumph Street Triple 765 RX 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/11/2025

Η Triumph παρουσίασε τη Street Triple 765 RX που έρχεται να πάρει τη θέση της στην κορυφή της γκάμας της τρικύλνδρης γυμνής με αλλαγές που θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως σε trackday. 

Η πρώτη φορά που είδαμε τα αρχικά "RX" σε Street Triple ήταν το 2015 με εκείνη την έκδοση να έχει επίσης αλλαγές που την έκαναν πιο διασκεδαστική και αποδοτική σε περιβάλλον πίστας.

Η Street Triple 765 RX, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσυκλέτας Motorcycle Live στο Birmingham της Αγγλίας, θα είναι διαθέσιμη μόνο για ένα έτος και έρχεται για να αποτελέσει το "απόλυτο όπλο σε πίστα", σύμφωνα με την Τriumph που επιμελήθηκε δεόντως για να πιάσει τόπο ο λόγος της.

Τη μεγάλη διαφορά έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων την κάνουν οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins με ανεστραμμένο πιρούνι NIX30 και piggyback αμορτισέρ STX40. Το πιρούνι έχει διαδρομή 115 χλστ. και το αμορτισέρ δίνει στον πίσω τροχό 131,2 χλστ. διαδρομής.

Την πέδηση αναλαμβάνουν οι ακτινικής τοποθέτησης 4πίστονες Brembo Stylema που συνδυάζονται με ακτινική τρόμπα Brembo MCS, η οποία έχει ρυθμιζόμενη σε απόσταση μανέτα ενώ ρυθμίζεται ως προς την αναλογικότητα στο τράβηγμα της μανέτας.

Για τη βρετανική sport naked επιλέχθηκαν τα Pirelli Diablo Supercorsa SP V3 ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, ενώ στον εξοπλισμό ανήκουν μεταξύ άλλων η TFT οθόνη των πέντε ιντσών, το quickshifter, το πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο βοηθημάτων για τον αναβάτη με Cornering ABS και Traction Control και λειτουργία πίστας για το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος. 

Αλλαγές στον δυνατό εν σειρά τρικύλινδρο των 765 κ.εκ. δεν έχουμε με την ισχύ του να φτάνει τους 128 ίππους και τη ροπή στα 8,16 kg.m ροπής στις 12.000 και 9.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Άλλες αποκλειστικότητες που χαρακτηρίζουν τη Street Triple 765 RX είναι η πάνω billet αλουμινένια πλάκα το όνομα της έκδοσης που έχει χαραχτεί με lazer στο τελικό, τα ψηλά κλιπόν και η διαφορετική επένδυση της σέλας που φέρει και το σήμα της έκδοσης. 

Αποκλειστικός είναι και ο χρωματικός συνδυασμός Matt Aluminium Silve/Diablo Red με ασημί ματ εμπρός φτερό, ρεζερβουάρ και ουρά και κόκκινο υποπλαίσιο, πλαϊνά πλαστικά και ζάντες. Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο Street Triple RX.