Andeli Mototouring – Τυνησία, Ρουμανία και Καππαδοκία στο πρόγραμμα ταξιδιών του 2024

Τρεις ξεχωριστές προτάσεις για ταξίδι με μοτοσυκλέτα
motomag Andeli Mototouring – Τυνησία, Ρουμανία και Καππαδοκία περιλαμβάνει το πρόγραμμα ταξιδιών του 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/2/2024

Η Andeli Mototouring έκανε γνωστό το πρόγραμμα εκδρομών εκτός συνόρων για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει τρείς προορισμούς: την Τυνησία, τη Ρουμανία και την Καππαδοκία.

Η αρχή θα γίνει τον Μάϊο με μια 12ήμερη εκδρομή στην Τυνησία, δύο μήνες μετά ακολουθεί ένα 9ήμερο οδοιπορικό στη Ρουμανία και τον Οκτώβριο ένα 12ήμερο στην Καππαδοκία. Κάθε ταξίδι έχει προετοιμαστεί από την εταιρεία Andeli, που χρόνια τώρα πρωτοστατεί στις αποδράσεις με δύο τροχούς, εντός και εκτός συνόρων.

Αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει σε κάποιο από τα παραπάνω οδοιπορικά μπορεί να κερδίσει σημαντική έκπτωση 15% μέσω της προ-κράτησης. Αν πάλι κάποιος έχει ταξιδέψει ξανά με την Andeli Mototouring, μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία ώστε να εξασφαλίσει ακόμη καλύτερη τιμή.

Andeli Mototouring – Τυνησία, Ρουμανία και Καππαδοκία περιλαμβάνει το πρόγραμμα ταξιδιών του 2024

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Andeli Mototouring για το 2024

ΤΥΝΗΣΙΑ

"Τα ταξίδια, και ιδιαίτερα τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα, είναι ο ιδανικός τρόπος να γνωρίσουμε πραγματικά καινούρια μέρη και πολιτισμούς. Σε αυτό το ταξίδι μας στην Τυνησία, θα γνωρίσουμε αυτή τη Μεσογειακή χώρα που βρίσκεται στο μέσο της βορειοαφρικανικής ακτογραμμής. Η Τυνησία έχει δεχθεί εμφανείς, μέχρι και σήμερα, επιρροές από τον αρχαιοελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό, ισπανικό και γαλλικό πολιτισμό. Θα επισκεφτούμε γραφικά Βερβέρικα χωριά με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, οάσεις, αλλά και σύγχρονα θέρετρα με εξαιρετικές παροχές. Θα διανυκτερεύσουμε σε «σκηνές», με τα πόδια μας να βυθίζονται στην άμμο της Σαχάρας, κάτω από ένα γαλαξία αστεριών. Θα δοκιμάσουμε έντονες γεύσεις, προβάροντας αέρινες ενδυμασίες και θα παζαρέψουμε σε τοπικές αγορές μπαχαρικών, υφασμάτων, κεραμικών. Θα φωτογραφηθούμε μέσα σε σκηνικά κινηματογραφικών ταινιών που έμειναν στην ιστορία της έβδομης τέχνης και φυσικά θα 'δοκιμαστούμε' οδηγώντας δίπλα σε αμμόλοφους και μέσα σε φυσικές αλυκές. Φτάνοντας στην πύλη της Σαχάρας θα κοροϊδέψουμε τις αισθήσεις μας με τους αντικατοπτρισμούς της ερήμου και μέσα από τις διαδρομές μας θα ζήσουμε στιγμές και θα χαράξουμε στο μυαλό μας, αλλά κυρίως στην καρδιά μας, εικόνες και συναισθήματα που θα μας ακολουθούν μια ζωή."

Πληροφορίες/συμμετοχή ΕΔΩ

Andeli Mototouring – Τυνησία, Ρουμανία και Καππαδοκία περιλαμβάνει το πρόγραμμα ταξιδιών του 2024

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (+ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

"Ταξίδι στον τόπο των θρύλων και των παραμυθιών, μια χώρα πλούσια σε ιστορία, παρθένα δάση, γραφικά χωριά, μοτοσυκλετιστικούς προορισμούς και φιλόξενους κατοίκους. Θα οδηγήσουμε στα ομορφότερα ορεινά περάσματα της Ευρώπης, την Transalpina και το Transfagarasan, θα επισκεφτούμε το κάστρο Bran, γνωστό και ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, μαθαίνοντας τους μύθους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας και θα απολαύσουμε το πανέμορφο και πλούσιο σε ιστορία Βουκουρέστι. 'Bonus' σε αυτό το ταξίδι, η διαμονή μας στο Σιμπίου, όπου θα παρακολουθήσουμε τον πρόλογο μέσα στην πόλη του παγκοσμίως γνωστού αγώνα Extreme Enduro 'Red-Bull Romaniacs'. Μια μοναδική γιορτή, ένα μοναδικό θέαμα, μια μοναδική εμπειρία για όλους τους μοτοσυκλετιστές. Φυσικά η Ρουμανία δεν είναι μόνο ορεινά περάσματα. Είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία, με παράδοση και μύθους, γοτθική αρχιτεκτονική σε ναούς και κάστρα. Εμφανή είναι βέβαια και τα σημάδια της πρόσφατης ιστορίας του 20ου αιώνα με τη Σοβιετική πινελιά στις μεγάλες πόλεις αλλά και την επαρχία. Οι κάτοικοι της Ρουμανίας αγαπούν τη μοτοσυκλέτα και φαίνεται σε κάθε επαφή με τους ταξιδιώτες. Είναι φιλόξενοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε κάθε ευκαιρία. Η γειτονική μας Βουλγαρία βέβαια δεν μένει πίσω, ούτε σε φυσική ομορφιά, ούτε σε διαδρομές. Σε αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε και τις δύο όψεις αυτών των δύο γειτονικών χωρών. Θα επισκεφτούμε τη Σόφια και το Βουκουρέστι, τις εντυπωσιακές πρωτεύουσες με 'αέρα' κεντρικής Ευρώπης, αλλά και μικρότερες πόλεις όπως την πανέμορφη Κράιοβα και το παραδοσιακό Σιμπίου στη Ρουμανία και το γραφικό Βέλικο Τάρνοβο και την εκπληκτική Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία. Τα καταπράσινα δάση, τα μεγάλα και μικρότερα ποτάμια και τα μαγικά βουνά και στις δύο αυτές χώρες, συμπληρώνουν μια ταξιδιωτική εμπειρία μοναδική."

Πληροφορίες/συμμετοχή ΕΔΩ

Andeli Mototouring – Τυνησία, Ρουμανία και Καππαδοκία περιλαμβάνει το πρόγραμμα ταξιδιών του 2024

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

"Η γειτονική μας Τουρκία είναι μια χώρα αχανής, με ανθρώπους φιλόξενους και η οποία αποτελεί έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Μνημεία άλλων εποχών και πλήθος κατακτητών ανά τους αιώνες, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε όλη την έκτασή της, από τα παράλια του Αιγαίου έως τα απόκρημνα βουνά στο βορρά και τις αχανείς εκτάσεις της ανατολής. Από την κοντινή μας Μικρά Ασία με την αρχαία Έφεσο, μέχρι την Καππαδοκία και φυσικά την Κωνσταντινούπολη, μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας βρίσκεται εκεί. Από τα παράλια της Ιωνίας, την Τροία, την Έφεσο μέχρι το Προκόπι, θα ακολουθήσουμε ένα τμήμα του πασίγνωστου 'δρόμου του μεταξιού', θα πιούμε τσάι με μέντα, θα ψωνίσουμε μπαχάρια στις ξακουστές αγορές της χώρας, θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και θα 'γνωρίσουμε' τις παραδοσιακές τέχνες της χώρας. Κάθε επίσκεψη στην Τουρκία ξεδιπλώνει και μια καινούρια πτυχή της. Σε αυτό το ταξίδι θα πλημμυρίσουμε από εικόνες, συναισθήματα και αρώματα της Ανατολής."

Πληροφορίες/συμμετοχή εδώ https://andelimototouring.gr/tour/%CE%BA%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%B1-2024-16-28-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2024/

Andeli Mototouring – Τυνησία, Ρουμανία και Καππαδοκία περιλαμβάνει το πρόγραμμα ταξιδιών του 2024

Η Andeli είναι μία 100% Ελληνική εταιρεία, που δραστηριοποιήθηκε στο Leasing μοτοσυκλετών και scooter. Kαλύπτει τις ανάγκες μεμονωμένων μοτοσυκλετιστών αλλά και ομάδων από αναβάτες που θέλουν να χαρούν τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Πέραν της δυνατότητας που δίνει για μακροχρόνια μίσθωση μοντέλων Honda, επιπρόσθετα παρέχει βραχυχρόνια ενοικίαση μοτοσυκλετών και scooter κάθε τύπου και κυβισμού. Ταυτόχρονα διοργανώνει και μοτοσυκλετιστικές εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό με αναγνωρισμένους F.I.M Moto Tour Assistants.

Μπορείτε να γνωρίσετε την ομάδα της Αndeli, να ενημερωθείτε για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της αλλά και να δείτε από κοντά το στόλο των μοτοσυκλετών της στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Λεωφόρο Μεσογείων 355, ΤΚ 15231, Χαλάνδρι Αττικής. Επικοινωνία: 210-6533968, [email protected]

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Παρουσιάστηκε ανανεωμένο στην Κίνα

Το νέο μοντέλο ξεφεύγει από την σχεδιαστική ταυτότητα του προηγούμενου SRT 700
motomagQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/5/2024

Η QJMOTOR παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνο την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού και στη χώρα μας SRT 700, βάζοντάς του δίπλα κι ένα “S”, ξεφεύγοντας εντελώς από την πρότερη σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας, ενώ το νέο SRT 700S έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και μία για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω στο χώμα.

Εξωτερικά, το νέο SRT 700S δεν θυμίζει σε τίποτα το SRT 700 που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, έχοντας αλλαγές παντού. Ξεκινώντας από μπροστά, οι δύο LED προβολείς είναι πλέον ο ένας πάνω από τον άλλον -βλ. Suzuki. Ταυτόχρονα, η ζελατίνα είναι πιο κοντή και πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, ενώ τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το φτερό κάτω από την μάσκα φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο. Τα κάγκελα παραμένουν κομμάτι του βασικού εξοπλισμού, με παρόμοιο σχεδιασμό με του προηγούμενου μοντέλου. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω τμήμα με περισσότερα πλαστικά γύρω από τη σέλα του συνεπιβάτη και σχάρα που έρχεται πιο ψηλά από την σέλα, θέτοντας ερωτηματικά για την ευκολία φορτώματος της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά 698 κυβικών που έχουμε γνωρίσει μέσα από το SRT 700. Η απόδοση αγγίζει τους 73,4 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 6,83 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, με το SRT 700S να εξοπλίζεται με υγρό, πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και κιβώτιο 6 σχέσεων. Όπως βλέπουμε, η Brembo παραμένει ο προμηθευτής στα φρένα, με δύο ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων να πιάνουν πάνω σε δίσκους τύπου μαργαρίτα -στο SRT 700S- 320 χιλιοστών, ενώ πίσω μία δαγκάνα ενός εμβόλου πιάνει πάνω σε δίσκο 260 χιλιοστών.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Το ευμέγεθες ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το επίσης ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω, είναι της Marzzocchi. Για την ώρα, δεν αναφέρονται οι διαδρομές, όμως το ύψος της σέλας στα 795 χιλιοστά υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα. Το ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων συνεχίζει να υφίσταται και στο SRT 700S, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται στα 238 γεμάτα κιλά, 3 περισσότερα από τα 235.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων εντοπίζεται στους τροχούς. Στη μεν πρώτη, την ασφάλτινη, έχουμε 17 ιντσών χυτούς με μπράτσα μπροστά και πίσω, με τις διαστάσεις ελαστικών 120/70-17 και 160/60-17, αντίστοιχα. Από την άλλη, η “off-road” όπως την ονομάζει η εταιρεία έκδοση αποκτά ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17, αντίστοιχα, ενώ κρίνοντας από τις φωτογραφίες τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έρχονται από την Metzeler.

​QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Συγκρίνοντας λίγο τις διαστάσεις μεταξύ του SRT 700 και SRT 700S βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο έχει δεχτεί μία γενναία αύξηση στο πλάτος -από τα 925 φτάνει πλέον τα 940 χιλιοστά-, ενώ έχει μεγαλώσει σε μήκος (2.330 χιλιοστά έναντι 2.200 χιλιοστών). Το SRT 700S χαμήλωσε και σε ύψος, φτάνοντας τα 1.395 χιλιοστά από τα 1.450 του προγόνου του.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Στον βασικό εξοπλισμό του SRT 700S συναντάμε έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, θερμαινόμενες σέλες, φωτιζόμενους διακόπτες, κεντρικό σταντ, κάγκελα προστασίας, έτοιμες βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, ABS, traction control, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών, σχάρα και χούφτες. Η τιμή για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς στην Κίνα έχει ανακοινωθεί στα 37.999 γουάν (4.834€). Ελαφρώς ακριβότερη είναι αυτή με τους ακτινωτούς τροχούς και τον 19 ιντσών μπροστινό στα 41.999 γουάν (5.343€). Οι τιμές βέβαια είναι ενδεικτικές και αφορούν την αγορά της Κίνας, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στον κόκκινο χρωματισμό που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Λόγω των νέων Euro5+ προδιαγραφών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2025 για όλα τα νέα μοντέλα που θα πατάνε τις ρόδες τους στην Ευρώπη, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια από αυτά που βλέπουμε να παρουσιάζονται στην Κίνα αυτή την περίοδο, θα έρθουν και προς τα μέρη μας. Το κόστος της έγκρισης τύπου είναι αρκετά αυξημένο, επομένως κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να αποφασίσει για ποια μοντέλα αξίζει να δαπανήσει το ποσό που απαιτείται, ανάλογα με το αν η αγορά που απευθύνεται θα μπορέσει να κάνει απόσβεση του κόστους στην πορεία.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

 

Ετικέτες