Το Android Auto στο Honda Africa Twin!

Εμπλουτίζεται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2021

H Honda Motor Europe ανακοίνωσε πως πλέον το λειτουργικό σύστημα Android AutoTM θα είναι ενσωματωμένο στα όργανα του CRF1100L Africa Twin. Όσοι είναι ήδη ιδιοκτήτες των Africa Twin και Africa Twin Adventure Sports, θα μπορούν να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda, που θα τους επιτρέψει την διασύνδεση του Android Auto με το Android smartphone που διαθέτουν.

Το Android Auto είναι ένα λειτουργικό που δίνει την δυνατότητα για να εκμεταλλευθεί ο αναβάτης τις λειτουργίες του τηλεφώνου του όσο οδηγεί, με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Με κατατοπιστικές προβολές πληροφοριών και με απλές φωνητικές εντολές, μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλοήγηση μέσω των Google MapsTM, στην μουσική, στα πολυμέσα και στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Για την διασύνδεση του Android smartphone με το Android Auto, η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth και ακουστικών, ενώ απαιτείται το τηλέφωνο με Android 5.0 και μεταγενέστερο.

Για τις πλήρεις και αναλυτικές δυνατότητες του Android Auto μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.android.com/auto/

Triumph Street Triple 765 RX 2026 - Νέα έκδοση με κορυφαία περιφερειακά, έτοιμη για trackday

Ανάρτηση Ohlins και στα δύο άκρα, ψηλά κλιπόν και 188 κιλά πλήρης υγρών
Triumph Street Triple 765 RX 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/11/2025

Η Triumph παρουσίασε τη Street Triple 765 RX που έρχεται να πάρει τη θέση της στην κορυφή της γκάμας της τρικύλνδρης γυμνής με αλλαγές που θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως σε trackday. 

Η πρώτη φορά που είδαμε τα αρχικά "RX" σε Street Triple ήταν το 2015 με εκείνη την έκδοση να έχει επίσης αλλαγές που την έκαναν πιο διασκεδαστική και αποδοτική σε περιβάλλον πίστας.

Η Street Triple 765 RX, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσυκλέτας Motorcycle Live στο Birmingham της Αγγλίας, θα είναι διαθέσιμη μόνο για ένα έτος και έρχεται για να αποτελέσει το "απόλυτο όπλο σε πίστα", σύμφωνα με την Τriumph που επιμελήθηκε δεόντως για να πιάσει τόπο ο λόγος της.

Τη μεγάλη διαφορά έναντι των υπόλοιπων εκδόσεων την κάνουν οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins με ανεστραμμένο πιρούνι NIX30 και piggyback αμορτισέρ STX40. Το πιρούνι έχει διαδρομή 115 χλστ. και το αμορτισέρ δίνει στον πίσω τροχό 131,2 χλστ. διαδρομής.

Την πέδηση αναλαμβάνουν οι ακτινικής τοποθέτησης 4πίστονες Brembo Stylema που συνδυάζονται με ακτινική τρόμπα Brembo MCS, η οποία έχει ρυθμιζόμενη σε απόσταση μανέτα ενώ ρυθμίζεται ως προς την αναλογικότητα στο τράβηγμα της μανέτας.

Για τη βρετανική sport naked επιλέχθηκαν τα Pirelli Diablo Supercorsa SP V3 ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, ενώ στον εξοπλισμό ανήκουν μεταξύ άλλων η TFT οθόνη των πέντε ιντσών, το quickshifter, το πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο βοηθημάτων για τον αναβάτη με Cornering ABS και Traction Control και λειτουργία πίστας για το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος. 

Αλλαγές στον δυνατό εν σειρά τρικύλινδρο των 765 κ.εκ. δεν έχουμε με την ισχύ του να φτάνει τους 128 ίππους και τη ροπή στα 8,16 kg.m ροπής στις 12.000 και 9.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Άλλες αποκλειστικότητες που χαρακτηρίζουν τη Street Triple 765 RX είναι η πάνω billet αλουμινένια πλάκα το όνομα της έκδοσης που έχει χαραχτεί με lazer στο τελικό, τα ψηλά κλιπόν και η διαφορετική επένδυση της σέλας που φέρει και το σήμα της έκδοσης. 

Αποκλειστικός είναι και ο χρωματικός συνδυασμός Matt Aluminium Silve/Diablo Red με ασημί ματ εμπρός φτερό, ρεζερβουάρ και ουρά και κόκκινο υποπλαίσιο, πλαϊνά πλαστικά και ζάντες. Αυτός ο χρωματικός συνδυασμός αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο Street Triple RX.