Αντικλεπτική νομοθεσία για τα δίκυκλα

Έγινε η πρώτη επίσημη και σοβαρή κουβέντα με τους κατασκευαστές
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2018

Μια είδηση με ιδιαίτερη αξία μας έρχεται από την Μ. Βρετανία, όπου ο δήμαρχος του Λονδίνου πραγματοποίησε ειδική σύσκεψη με πολλούς εκπροσώπους εργοστασίων, με θέμα την αντικλεπτική προστασία των δικύκλων. Τον προηγούμενο χρόνο, μονάχα στο Λονδίνο γινόντουσαν 65 κλοπές δικύκλων κάθε μέρα, δηλαδή 14.000 συνολικά. Τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν, όπως το γεγονός ότι περισσότερα από 24.000 ληστείες, φόνοι και άλλου είδους ποινικά αδικήματα, πραγματοποιήθηκαν με κλεμμένα δίκυκλα. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι επικεφαλείς των Honda, Suzuki, Yamaha, BMW, και Piaggio, όπου τους ζητήθηκε να πάρουν ειδικά μέτρα προστασίας κατά της κλοπής των δικύκλων, ανάμεσά τους και ο εξοπλισμός τους με συστήματα εντοπισμού GPS.

Ουσιαστικά ο δήμαρχος του Λονδίνου προσπάθησε σε συνεργασία με τους κατασκευαστές να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο, που να καθορίζει με σαφήνεια τον υποχρεωτικό αντικλεπτικό εξοπλισμό των δικύκλων. Γενικά οι κανονισμοί ασφαλείας και οι προδιαγραφές για τα οχήματα, που ψηφίζουν κατά καιρούς οι πολιτικοί, δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Όμως αυτή τη φορά φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε να γίνουν με τον σωστό τρόπο. Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία και ποια θα είναι τα αποτελέσματά της.

Γιατί όσο η Αγγλία παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οποιαδήποτε εξέλιξη μας αφορά άμεσα. Και στο μέλλον όμως -όποιο κι αν είναι αυτό- οι κατασκευαστές δύσκολα θα έχουν διαφορετικές εκδόσεις, προτιμώντας να υπάρχει κοινή γραμμή

 

Η υπερβολή που πιάνει τους Άγγλους, πολλές φορές δεν συνοδεύεται από πρακτικό αποτέλεσμα κι απλά επιβεβαιώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται..

Προς το παρόν φαίνεται ότι το Λονδίνο πρωτοπορεί στη μάστιγα της κλοπής δικύκλων. Η ανάμειξη των πολιτικών σε αυτή την ιστορία μας κάνει φυσικά κάπως επιφυλακτικούς, αλλά ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι πως δηλώνουν πλέον την αδυναμία να πατάξουν το έγκλημα αυτό με την αστυνόμευση, και μάλιστα στην μητρόπολη που χαρακτηρίζεται ως κορεσμένη από κάμερες παρακολούθησης. Ο Δήμαρχος δείχνει πως βρίσκεται σε τέλμα και ζητά από τις εταιρίες μία νέα λύση.. Οι προθέσεις είναι καλές και αξίζουν την υπομονή μας, ιδιαίτερα από την στιγμή που εκεί τα πράγματα κινούνται με διαφορετικές ή μάλλον κανονικές ταχύτητες, σε σύγκριση με τα δικά μας τραγικά δεδομένα.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, δείτε στο παρακάτω άρθρο, πως "κάνουν φτερά" οι Panigale μέρα μεσημέρι...
Δεν αφήνεις στους δρόμους του Λονδίνο μία Panigale

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.