Απειλούνται κάθε είδους αγωνιστικές δραστηριότητες στη Laguna Seca λόγω θορύβου

Κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν σε αγωγή κατά της πίστας
motomag Απειλούνται κάθε είδους αγωνιστικές δραστηριότητες στη Laguna Seca λόγω θορύβου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/1/2024

Η διάσημη πίστα της Αμερικής Laguna Seca απειλείται με παύση των δραστηριοτήτων της, μετά από αγωγή που κατατέθηκε από τους κατοίκους της περιοχής λόγω του υπερβολικού θορύβου που προκαλούν οι αγωνιστικές δράσεις που διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Laguna Seca δημιουργήθηκε το 1957 με την πίστα να φιλοξενεί αγώνες τόσο για το εθνικό όσο και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η διάσημη κατηφορική στροφή της πίστας Corkscrew, έγινε το σήμα κατατεθέν της με τους Valentino Rossi και Casey Stoner να μας έχουν χαρίσει το 2008 μία καταπληκτική στιγμή η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των απανταχού φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η πίστα η οποία βρίσκεται στην κατοχή της κομητείας Monterey από το 2021, βρίσκεται σε νομικούς μπελάδες από τον Δεκέμβριο του 2023. Κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν έναν συνασπισμό με ονομασία “Highway 68 Coalition” (Συνασπισμός της λεωφόρου 68) και στη συνέχεια προχώρησαν σε αγωγή κατά της πίστας. Συγκεκριμένα προχώρησαν σε μηνύσεις κατά της ιδιοκτήτριας της πίστας Κομητείας Monterey, κατά του ελεγκτικού συμβουλίου της Κομητείας Monterey και της εταιρείας Friends of Laguna Seca (φίλοι της Laguna Seca), η οποία έχει αναλάβει την διαχείριση της πίστας.

Απειλούνται κάθε είδους αγωνιστικές δραστηριότητες στη Laguna Seca λόγω θορύβου

Σύμφωνα με την αγωγή, οι αρμόδιοι του συνασπισμού “Highway 68 Coalition” ζητούν να απαγορευτούν οι αγώνες αλλά και κάθε είδους εκδηλώσεις που υπερβαίνουν το επίπεδο θορύβου που θεσπίστηκε το μακρινό 1985. Ένας από τους δικηγόρους του συνασπισμού ανέφερε πως ο θόρυβος είναι ιδιαίτερα αυξημένος ξεπερνώντας πολλές φορές το όριο των 100dB. Ταυτόχρονα έκανε λόγω πως οι αγωνιστικές δραστηριότητες στην πίστα της Laguna Seca έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η πίστα να χρησιμοποιείται 340 ημέρες το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και για τις παραβιάσεις που γίνονται όσον αφορά στο οδικό δίκτυο πλησίον της πίστας και τις περιβαλλοντικές διατάξεις που βρίσκονται σε ισχύ στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.

Αναμένουμε να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η νομική διαμάχη μεταξύ του συνασπισμού “Highway 68 Coalition” και της Κομητείας Monterey και αν τελικά ζημιωμένη θα βγει η διάσημη πίστα της Laguna Seca.

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες