Απόπειρα κλοπής εκθεσιακού KX250X από το περίπτερο της Kawasaki στην EICMA!

Έξυπνο σχέδιο αλλά λογάριαζαν χωρίς τους Carabinieri
motomag Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/11/2023

Την ημέρα που οι εταιρείες μάζευαν τα εκθέματα τους από τα περίπτερα στην EICMA, δύο Ιταλοί παριστάνοντας τους εργάτες προσπάθησαν να κλέψουν από το περίπτερο της Kawasaki το εκθεσιακό KX250X, με τους ανθρώπους της ιταλικής αστυνομίας να τους κάνουν τσακωτούς.

Αναμφίβολα σε ένα σαλόνι, και ειδικότερα στην EICMA η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο, γίνονται πράγματα τα οποία μπορεί να μην πάρει είδηση ποτέ κανείς. Αν βάλουμε στην εξίσωση πως τη φετινή χρονιά 560.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη της έκθεσης τότε καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για μία πραγματική λαοθάλασσα.

Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία

Ωστόσο στη φετινή EICMA, και συγκεκριμένα την ημέρα που γίνεται η αποσυναρμολόγηση των περιπτέρων, συνέβη ένα απίθανο περιστατικό το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαμε να το δούμε σε ταινία στους κινηματογράφους. Δύο Ιταλοί, ένας 55χρονος πατέρας και ο 18χρονος γιος του, σκάρωσαν ένα σχέδιο ώστε να κλέψουν μία μοτοσυκλέτα από περίπτερο της έκθεσης και συγκεκριμένα της Kawasaki. Οι δύο επίδοξοι ληστές είχαν ντυθεί ως εργάτες ώστε να περάσουν απαρατήρητοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της έκθεσης και να ολοκληρώσουν με ευκολία το σχέδιο τους. Το πρωί της Δευτέρας μία ομάδα τεσσάρων ανθρώπων -ανάμεσα τους και ο 18χρονος- εμφανίστηκε στο περίπτερο της Kawasaki ώστε να παραλάβει κάποιες από τις μοτοσυκλέτες οι οποίες υπήρχαν στην έκθεση. Οι συγκεκριμένοι είχαν δηλώσει πως είχαν σταλεί από την αντιπροσωπεία ώστε να μεταφέρουν τέσσερις μοτοσυκλέτες, ολοκληρώνοντας μάλιστα το έργο τους με επιτυχία.

Το σίριαλ της μεταφοράς των μοτοσυκλετών της Kawasaki θα είχε και δεύτερο μέρος καθώς λίγο αργότερα ένας security της έκθεσης συνομιλώντας με τον υπεύθυνο της Kawasaki θα μάθαινε πως μόνο τρεις μοτοσυκλέτες έπρεπε να φύγουν από το περίπτερο και όχι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του KX250X. Μετά από αυτό ειδοποιήθηκε η ιταλική αστυνομία η οποία είχε έντονη παρουσία στην EICMA, με τους Carabinieri να μπλοκάρουν τις εξόδους και να ψάχνουν τα φορτηγά μεταφοράς ώστε να βρουν τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Μετά από μία ώρα αναζήτησης το κλεμμένο KX250X βρέθηκε μέσα σε ένα φορτηγό με τους πατέρα και γιο να συλλαμβάνονται την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Η μοτοσυκλέτα επιστράφηκε στην Kawasaki ενώ οι δύο επίδοξοι ληστές μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Μπορεί η κινηματογραφική ληστεία να αποτράπηκε στο παρά πέντε ωστόσο οι υπεύθυνοι της EICMA -αλλά και των εταιρειών- ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά την επόμενη χρονιά.

Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία
Ετικέτες

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.