Απόπειρα κλοπής εκθεσιακού KX250X από το περίπτερο της Kawasaki στην EICMA!

Έξυπνο σχέδιο αλλά λογάριαζαν χωρίς τους Carabinieri
motomag Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/11/2023

Την ημέρα που οι εταιρείες μάζευαν τα εκθέματα τους από τα περίπτερα στην EICMA, δύο Ιταλοί παριστάνοντας τους εργάτες προσπάθησαν να κλέψουν από το περίπτερο της Kawasaki το εκθεσιακό KX250X, με τους ανθρώπους της ιταλικής αστυνομίας να τους κάνουν τσακωτούς.

Αναμφίβολα σε ένα σαλόνι, και ειδικότερα στην EICMA η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο, γίνονται πράγματα τα οποία μπορεί να μην πάρει είδηση ποτέ κανείς. Αν βάλουμε στην εξίσωση πως τη φετινή χρονιά 560.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη της έκθεσης τότε καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για μία πραγματική λαοθάλασσα.

Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία

Ωστόσο στη φετινή EICMA, και συγκεκριμένα την ημέρα που γίνεται η αποσυναρμολόγηση των περιπτέρων, συνέβη ένα απίθανο περιστατικό το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαμε να το δούμε σε ταινία στους κινηματογράφους. Δύο Ιταλοί, ένας 55χρονος πατέρας και ο 18χρονος γιος του, σκάρωσαν ένα σχέδιο ώστε να κλέψουν μία μοτοσυκλέτα από περίπτερο της έκθεσης και συγκεκριμένα της Kawasaki. Οι δύο επίδοξοι ληστές είχαν ντυθεί ως εργάτες ώστε να περάσουν απαρατήρητοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της έκθεσης και να ολοκληρώσουν με ευκολία το σχέδιο τους. Το πρωί της Δευτέρας μία ομάδα τεσσάρων ανθρώπων -ανάμεσα τους και ο 18χρονος- εμφανίστηκε στο περίπτερο της Kawasaki ώστε να παραλάβει κάποιες από τις μοτοσυκλέτες οι οποίες υπήρχαν στην έκθεση. Οι συγκεκριμένοι είχαν δηλώσει πως είχαν σταλεί από την αντιπροσωπεία ώστε να μεταφέρουν τέσσερις μοτοσυκλέτες, ολοκληρώνοντας μάλιστα το έργο τους με επιτυχία.

Το σίριαλ της μεταφοράς των μοτοσυκλετών της Kawasaki θα είχε και δεύτερο μέρος καθώς λίγο αργότερα ένας security της έκθεσης συνομιλώντας με τον υπεύθυνο της Kawasaki θα μάθαινε πως μόνο τρεις μοτοσυκλέτες έπρεπε να φύγουν από το περίπτερο και όχι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του KX250X. Μετά από αυτό ειδοποιήθηκε η ιταλική αστυνομία η οποία είχε έντονη παρουσία στην EICMA, με τους Carabinieri να μπλοκάρουν τις εξόδους και να ψάχνουν τα φορτηγά μεταφοράς ώστε να βρουν τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Μετά από μία ώρα αναζήτησης το κλεμμένο KX250X βρέθηκε μέσα σε ένα φορτηγό με τους πατέρα και γιο να συλλαμβάνονται την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Η μοτοσυκλέτα επιστράφηκε στην Kawasaki ενώ οι δύο επίδοξοι ληστές μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Μπορεί η κινηματογραφική ληστεία να αποτράπηκε στο παρά πέντε ωστόσο οι υπεύθυνοι της EICMA -αλλά και των εταιρειών- ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά την επόμενη χρονιά.

Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία
Ετικέτες

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες