Απόπειρα κλοπής εκθεσιακού KX250X από το περίπτερο της Kawasaki στην EICMA!

Έξυπνο σχέδιο αλλά λογάριαζαν χωρίς τους Carabinieri
motomag Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/11/2023

Την ημέρα που οι εταιρείες μάζευαν τα εκθέματα τους από τα περίπτερα στην EICMA, δύο Ιταλοί παριστάνοντας τους εργάτες προσπάθησαν να κλέψουν από το περίπτερο της Kawasaki το εκθεσιακό KX250X, με τους ανθρώπους της ιταλικής αστυνομίας να τους κάνουν τσακωτούς.

Αναμφίβολα σε ένα σαλόνι, και ειδικότερα στην EICMA η οποία είναι η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο, γίνονται πράγματα τα οποία μπορεί να μην πάρει είδηση ποτέ κανείς. Αν βάλουμε στην εξίσωση πως τη φετινή χρονιά 560.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη της έκθεσης τότε καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για μία πραγματική λαοθάλασσα.

Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία

Ωστόσο στη φετινή EICMA, και συγκεκριμένα την ημέρα που γίνεται η αποσυναρμολόγηση των περιπτέρων, συνέβη ένα απίθανο περιστατικό το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαμε να το δούμε σε ταινία στους κινηματογράφους. Δύο Ιταλοί, ένας 55χρονος πατέρας και ο 18χρονος γιος του, σκάρωσαν ένα σχέδιο ώστε να κλέψουν μία μοτοσυκλέτα από περίπτερο της έκθεσης και συγκεκριμένα της Kawasaki. Οι δύο επίδοξοι ληστές είχαν ντυθεί ως εργάτες ώστε να περάσουν απαρατήρητοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της έκθεσης και να ολοκληρώσουν με ευκολία το σχέδιο τους. Το πρωί της Δευτέρας μία ομάδα τεσσάρων ανθρώπων -ανάμεσα τους και ο 18χρονος- εμφανίστηκε στο περίπτερο της Kawasaki ώστε να παραλάβει κάποιες από τις μοτοσυκλέτες οι οποίες υπήρχαν στην έκθεση. Οι συγκεκριμένοι είχαν δηλώσει πως είχαν σταλεί από την αντιπροσωπεία ώστε να μεταφέρουν τέσσερις μοτοσυκλέτες, ολοκληρώνοντας μάλιστα το έργο τους με επιτυχία.

Το σίριαλ της μεταφοράς των μοτοσυκλετών της Kawasaki θα είχε και δεύτερο μέρος καθώς λίγο αργότερα ένας security της έκθεσης συνομιλώντας με τον υπεύθυνο της Kawasaki θα μάθαινε πως μόνο τρεις μοτοσυκλέτες έπρεπε να φύγουν από το περίπτερο και όχι τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του KX250X. Μετά από αυτό ειδοποιήθηκε η ιταλική αστυνομία η οποία είχε έντονη παρουσία στην EICMA, με τους Carabinieri να μπλοκάρουν τις εξόδους και να ψάχνουν τα φορτηγά μεταφοράς ώστε να βρουν τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες. Μετά από μία ώρα αναζήτησης το κλεμμένο KX250X βρέθηκε μέσα σε ένα φορτηγό με τους πατέρα και γιο να συλλαμβάνονται την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Η μοτοσυκλέτα επιστράφηκε στην Kawasaki ενώ οι δύο επίδοξοι ληστές μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Μπορεί η κινηματογραφική ληστεία να αποτράπηκε στο παρά πέντε ωστόσο οι υπεύθυνοι της EICMA -αλλά και των εταιρειών- ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά την επόμενη χρονιά.

Μία παραλίγο ληστεία ενός Kawasaki KX250X στην EICMA η οποία θα μείνει στην ιστορία
Ετικέτες

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει για προπαραγγελίες μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023
1
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η Kove ανακοίνωσε πως άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες της Adventure μοτοσυκλέτα της KOVE 800X Pro την οποία είδαμε πρόσφατα στην EICMA, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν με όφελος 600 ευρώ.

Η KOVE 800X Pro χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο των 799 κυβικών με την απόδοση να φτάνει τους 96,5 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 8,15 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές. Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, έχουν διαδρομή 240 χλστ. με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 190 κιλά χωρίς υγρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του μοντέλου και να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους οδηγεί στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, έχοντας τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τη μοτοσυκλέτα με όφελος ύψους 600 ευρώ.

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Η τιμή της Kove 800X PRO ανακοινώθηκε στα 8.395 ευρώ, αλλά όσοι προχωρήσουν στην προπαραγγελία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023 θα αποκτήσουν το εν λόγω μοντέλο στην προνομιακή τιμή των 7.795 ευρώ. Η τιμή αυτή ισχύει μόνο για όσες προπαραγγελίες καταχωρηθούν το συγκεκριμένο διάστημα και με χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2024.

Περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, ΕΔΩ.

Ετικέτες