Αποσύρεται από EICMA και INTERMOT η KTM!

Απόφαση με γνώμονα την υγεία
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/4/2020

Η KTM επαναπροσδιορίζει την επικοινωνιακή στρατηγική της για το 2020, λαμβάνοντας καίριες αποφάσεις, απέναντι στην σαρωτική επίδραση της πανδημίας COVID-19 στους τομείς της δημόσιας υγείας, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία και προφανώς και την αγορά μοτοσυκλέτας. Για το καλό της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών της, η εταιρεία αποσύρεται από όλα τα παγκόσμια σαλόνια για το υπόλοιπο της χρονιάς, συμπεριλαμβανομένων των πολύ βασικών εκθέσεων της Intermot στην Κολονία και την EICMA στο Μιλάνο.

Ο προγραμματισμός αυτών των εκδηλώσεων είναι τώρα μετέωρος, εξαιτίας των απαγορεύσεων για συγκεντρώσεις και μετακινήσεις που αυτή την στιγμή δεν είναι βέβαιο για το πότε θα πάψουν να ισχύουν.

Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες περνούν τις πύλες των εκθέσεων αυτών και συνωστίζονται για πολλές – πολλές ημέρες. Για αυτό και η KTM AG αποφάσισε να απέχει ως ένα μέτρο προφύλαξης για γρηγορότερη και ομαλότερη επιστροφή σε κανονική δραστηριότητα.

Στην ανακοίνωσή της, η KTM τονίζει πως βάση των αξιών που πρεσβεύει δεν αφήνει πίσω της τίποτα από όλα όσα ετοίμαζε για το 2020 και το 2021, και θα αναζητήσει νέους τρόπους να αναδείξει τα νέα της μοντέλα όταν έρθει η ώρα. Η διοίκηση της KTM AG θέλει να τονίσει πως οι μήνες που διανύουμε κι αυτοί που έρχονται, είναι μία μικρή πίεση στην μανέτα του φρένου, αλλά τα χέρια είναι έτοιμα να γυρίσουν την γκαζιέρα για το υπόλοιπο του 2020!

Ο CMO της KTM AG, κ.Hubert Trunkenpolz, δήλωσε: «Οι Εκθέσεις είναι ορόσημα και θεμελιώδη στοιχεία της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, αλλά στην δεδομένη κατάσταση οι δημόσια υγεία και η υγεία του προσωπικού μας αποτελούν σημαντικότερες προτεραιότητες για τους επόμενους μήνες. Ακολουθούμε αυτή την στρατηγική όχι με ελαφρά καρδιά και θα ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι αν οι διοργανωτές, και πιο συγκεκριμένα η EICMA, θα σκεφτόταν να αναβάλει για το 2021 την διοργάνωσή της, όταν ελπίζουμε και αναμένουμε η κατάσταση αυτή να έχει περάσει και να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα»

στιγμιότυπο που τραβήξαμε τον περασμένο Νοέμβριο στην EICMA, από το πάντα ασφυκτικά γεμάτο περίπτερο της KTM AG

 

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!

Τι, πώς και πότε θα οδηγήσετε
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2026

 

Στην τελική ευθεία είναι η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 που θα διεξαχθεί, στο μοναδικό μεγάλο εκθεσιακό κέντρο που έχει πλέον η πρωτεύουσα, στο METROPOLITAN δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλετών της Ευρώπης που δεν προσφέρουν την ευκαιρία μίας εμπειρίας οδήγησης για κάθε υποψήφιο αγοραστή, η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 διοργανώνει με την υποστήριξη του MOTO, test rides για όσες εταιρείες θέλουν να διαθέσουν τις μοτοσυκλέτες τους, σε έναν νέο παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κλειστό στην κυκλοφορία και με έμφαση στην ασφάλεια.

Τα test rides που διεξάγονται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 απευθύνονται στους υποψήφιους με πρόθεση αγοράς, και όσους θέλουν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την μοτοσυκλέτα που προτίθεται να αγοράσουν, όπως να γυρίσουν τον διακόπτη ενεργοποιώντας τα όργανα, να την βάλουν μπροστά ακούγοντας τον κινητήρα, δοκιμάζοντας την απόκριση και την χροιά του, την εργονομία θέσης οδήγησης και την λειτουργία των διακοπτών κι έπειτα την ευελιξία και την κατανομή βάρους πραγματοποιώντας, μερικούς γύρους στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Φεύγοντας ο κάθε συμμετέχων θα έχει αποκομίσει μία πιο σαφή εικόνα του μοντέλου που σκοπεύει να αποκτήσει, ώστε μετά την Έκθεση Μοτοσυκλέτας να μεταβεί στο κατάστημα που έχει επιλέξει για την αγορά, και είτε να παραγγείλει, είτε να προγραμματίσει μία τελική δοκιμή σε δημόσιο πλέον δρόμο.

Τα test rides που συγκεκριμένα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2026 δεν είναι μία παράλληλη διαδικασία ξεχωριστά της Έκθεσης και είναι περισσότερο κατάλληλα για όποιον έχει πρόθεση αγοράς και επιθυμεί εκείνη την στιγμή να δει λίγο καλύτερα το νέο μοντέλο που μόλις πριν, είχε δοκιμάσει στατικά, μέσα στην Έκθεση.

Ωράριο και διαδικασία Test Rides

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (1-2-3/4) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (4-5/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Η εγγραφή θα γίνεται ψηφιακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο motomag.gr ενώ στο περίπτερο του MOTO θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού, μία απαραίτητη διαδικασία πριν κάποιος οδηγήσει.

Θα μπορείτε να επιλέξετε έως δύο μοτοσυκλέτες στις διαθέσιμες ώρες που θα έχει κάθε μοντέλο ξεχωριστά και θα πρέπει να βρίσκεστε στον παρακείμενο χώρο διεξαγωγής των test rides, τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδό που δεν θα οδηγήσει, αλλά δεν επιτρέπονται οι δικάβαλες βόλτες.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συνεχίσει προς τον διαμορφωμένο χώρο όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στα test ride.

Η οδήγηση γίνεται ανά γκρουπ παρουσία πλοηγού και ουραγού.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

 

Διαθέσιμα μοντέλα:

TEST RIDE - ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2026

 

 

Μάρκα

Μοντέλο

 

Εισαγωγέας

1

KTM

ADVENTURE X

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

2

KTM

390 SMC – R

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

3

HUSQVARNA

VITPILEN 401

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

4

HUSQVARNA

VITPILEN 801

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

5

YAMAHA

MT-09 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

6

YAMAHA

MT-03 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

7

YAMAHA

MT-07 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

8

YAMAHA

NMAX 125 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

9

YAMAHA

NMAX 155Tech MAX

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

10

YAMAHA

TRACER 9 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

11

YAMAHA

TRACER 9 GT Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

12

YAMAHA

TRACER 7 EU5+ 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

13

YAMAHA

TRACER 7 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

14

ROYAL ALLOY

GT2 125

1

FABUS/FALTSETAS

15

HYOSUNG

BOBBER 300

1

FABUS/FALTSETAS

16

VOGE

DS900X

1

MOTOTREND

17

VOGE

DS800X RALLY

1

MOTOTREND

18

VOGE

DS625X

1

MOTOTREND

19

VOGE

DS525X

1

MOTOTREND

20

KYMCO

DOWNTOWN GT 350

1

MOTOTREND

21

KYMCO

AK575

1

MOTOTREND

22

CFMOTO

450MT

1

MUVUS

23

CFMOTO

800MTX

1

MUVUS

24

CFMOTO

700MT

1

MUVUS

25

CFMOTO

250NK

1

MUVUS

26

CFMOTO

675NK

1

MUVUS

27

CFMOTO

800MT EXPLORE

1

MUVUS

28

ENFIELD

BEAR 650

1

MUVUS

29

ENFIELD

HIMLAYAN 450

1

MUVUS

30

ENFIELD

GUERILLA 450

1

MUVUS

31

QJMOTOR

SRT 600SX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

32

QJMOTOR

SRT 450RX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

33

SYM

ADXTG 400

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

34

Harley-Davidson

Pan America 1250 Special

1

HARLEY DAVIDSON

35

Harley-Davidson

Pan America 1250 ST

1

HARLEY DAVIDSON

36

Harley-Davidson

Sportster S

1

HARLEY DAVIDSON

37

SUZUKI

GSX-8T

1

SFAKIANAKIS

38

SUZUKI

DR-Z4S

1

SFAKIANAKIS

39

SUZUKI

DR-Z4SM

1

SFAKIANAKIS

40

SUZUKI

V-STROM 800

1

SFAKIANAKIS

41

SUZUKI

V-STROM 800DE

1

SFAKIANAKIS

42

SUZUKI

GSX-S1000GX

1

SFAKIANAKIS

43

Kawasaki

KLE500 SE

1

KSR HELLAS

44

Kawasaki

Versys 1100

1

KSR HELLAS

45

Kawasaki

Z500 SE

1

KSR HELLAS

46

Moto Morini

X-Cape 700

1

KSR HELLAS

47

Moto Morini

ALLTRHIKE 450

1

KSR HELLAS

48

Moto Morini

X-Cape 1200

1

KSR HELLAS