Asus Cross X 125 2025 - Στην Ελλάδα το crossover παπί της Motoway Καμπράνης [Τιμή]

Με εμπρός τροχό 18 ιντσών, ψηλό φτερό και αμορτισέρ αερίου-λαδιού
Asus Cross X 125 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

7/7/2025

Μετράμε ήδη χρόνια που το αίτημα για Ευρωπαϊκή πορεία του Honda CT125 ακούγεται έντονα. Αν βέβαια αυτό το αίτημα το έλεγαν περισσότεροι από τις σημαντικές αγορές της Ευρώπης τότε ίσως να γινόταν και πράξη, η δική μας αγορά δεν μπορεί από μόνη της να δικαιολογήσει το υψηλό κόστος Έγκρισης Τύπου και τις απαραίτητες αλλαγές στην γραμμή παραγωγής για τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μπορεί κάποτε η Γαλλία να είχε γραμμή παραγωγής για παπιά (το εργοστάσιο που αγόρασε η Yamaha), όμως αυτά παραμένουν καθαρά μία ελληνική υπόθεση μέσα στο υπόλοιπο ευρωπαϊκό σύνολο και έτσι οι μεγάλοι κατασκευαστές προσπερνούν το ζήτημα, παρόλο που στις ασιατικές χώρες παράγουν «καραβιές» ολόκληρες.

Ευτυχώς όλα αυτά τα ανυπέρβλητα, μπορεί να τα υπερνικήσει η ελληνική πρωτοβουλία και ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι κιόλας εδώ. Όχι «θα» έρθει, είναι ήδη στη χώρα:

Η Motoway Καμπράνης Α.Ε, με 37 χρόνια λειτουργίας στον χώρο της μοτοσυκλέτας έχει δημιουργήσει τη δική της εταιρεία οχημάτων κάτω από την εμπορική ονομασία ASUS και το Cross X 125 είναι το νέο σκληροτράχηλο παπί της, σχεδιασμένο για να ανταπεξέρχεται και στην εκτός δρόμου χρήση.

Το Cross X 125, ένα παπί με αερόψυκτο κινητήρα 125cc που σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες με έμφαση στην αντοχή, την οικονομία και την αντιμετώπιση κακοτράχαλου τερέν.

Ιδανικό για αστικό και ημιαστικό περιβάλλον, το Cross X προσφέρει λειτουργικότητα και πρακτικότητα και παρουσιάζεται ιδανικό για επαγγελματίες διανομείς, αλλά και για εκείνους που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και ψάχνουν για ένα παπί που είναι πολύ φιλικό στη χρήση και έχει χαμηλό κόστος απόκτησης αλλά και συντήρησης.

Asus Cross X 125 2025

Σύμφωνα με την Motoway Καμπράνης τα κύρια χαρακτηριστικά το Cross X 125 είναι η στιβαρή κατασκευή και οι μεγάλες για την κατηγορία των παπιών διαδρομές των ανατρήσεων. Ο αερόψυκτος κινητήρας αποδίδει 9,3 ίππους και 0,95 kg.m ροπής με την κατανάλωση να φτάνει επίσηα τα 2,1 λτ./100 χλμ.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται φώτα LED, ψηφιακός πίνακας οργάνων και θύρα USB, μεγάλη σχάρα στο πίσω μέρος, αλλά και σχάρα στην περιοχή της ποδιάς. Στα φρένα έχουμε δίσκους και στα δύο άκρα με δάμετρο στα 240 χλστ. και σύστημα CBS, με τη ζάντα του εμπρός τροχού να έχει διάμετρο 18 ίντσων και του πίσω 16, ενώ τα αμορτισέρ είναι αερίου και λαδιού. 

Asus Cross X 125 2025

Χαρακτηριστικά που κάνουν το Cross X 125 μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για επαγγελματίες είναι το μεγάλο για την κατηγορία ρεζερβουάρ των 8,5 λίτρων και η διαρούμενη σέλα, με εκείνη του συνεπιβάτη να αφαιρείται εύκολα για την τοποθέτηση κουτιού ή τελάρου.

Η εξάτμιση είναι ψηλά τοποθετημένη, όπως και το τιμόνι σε στιλ "BMX" και το όλο concept αντλεί εμφανώς την έμπνευσή του από το Honda CT125, το οποίο όπως εμφατικά είπαμε, δεν έρχεται επίσημα στην Ευρώπη. Το Asus Cross X 125 από την άλλη είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην τιμή των 2.150 ευρώ, σε τρία διαφορετικά χρώματα: Λευκό, Πράσινο και Γκρι.

 

Ετικέτες

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο
Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2026

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Τραγικός απολογισμός στην πίστα του Brno όπου δύο αναβάτες έχασαν την ζωή τους στην εκκίνηση της κατηγορίας Superbike.

Ο Philipp Steinmayr (γεννημένος στην Αυστρία, 13 August 1993) έχασε ακαριαία την ζωή του και ο Adrian Rus Shinner ( γεννημένος στην Ρουμανίας, 11 August 1982) μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Το δυστύχημα έγινε στην εκκίνηση όταν ο Steinmayr που ξεκινούσε από την δεύτερη σειρά αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και έκανε το μόνο δυνατό εκείνη την στιγμή, σήκωσε το χέρι για να δώσει σήμα στην διοργάνωση και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Στην σχάρα εκκίνησης και μπροστά, βρισκόταν ο Δημήτρης Καρακώστας και λίγο πιο πίσω ο Μιχάλης Σπιλιώτης, οι δύο Έλληνες αναβάτες που ακολουθούν την κατηγορία αυτή με πολλούς ακόμη που αγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες να βρίσκονται στην εξέδρα για να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους.

Αρκετοί αναβάτες κατάφεραν να αποφύγουν τον Steinmayr, εκτός από τον Rus Shinner που δεν τον είδε παρά την τελευταία στιγμή πέφτοντας πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως οι μοτοσυκλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες με τον Steinmayr να χάνει ακαριαία τη ζωή του και τους διασώστες να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον Rus Shinner.

Στην σχάρα της εκκίνησης βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή 47 μοτοσυκλέτες κάτι που ξεφεύγει δύο φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι αναβάτες, όπως ο Adrian που εκκινούσε από την προτελευταία σειρά, είχαν να καλύψουν μεγάλη απόσταση στην ευθεία και προλάβαιναν να μαζέψουν χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ζήτημα με τις πολλές συμμετοχές. Με σχεδόν 40 από τους 47, να προσπαθούν να αποφύγουν ένα εμπόδιο μερικά μέτρα μπροστά τους, είναι δεδομένο πως θα συμβεί ατύχημα καθώς δεν υπάρχει ορατότητα από τους πίσω, ούτε διαγώνια, ούτε στο πλάι, ούτε μία χαραμάδα που να φαίνεται τι έχει συμβεί μπροστά. Ο Rus Shinner δεν είχε περιθώρια.

Πολυτάλαντος στην προσωπική του ζωή και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του, ο Adrian είχε καλλιτεχνική φύση που την είχε αξιοποιήσει και καλλιτεχνικά εργαζόμενος ως μουσικός, ενώ παράλληλα ήταν και τεχνικός IT με πολλά χρόνια εμπειρίας. Στους αγώνες έκανε το πάθος του και ήταν εξαιρετικός αναβάτης.

Ο Steinmayr ήταν ένας νεαρός αθλητής που είχε βλέψεις να φτάσει ακόμη ψηλότερα, να βρει χορηγούς και να επεκταθεί και σε άλλα πρωταθλήματα θέλοντας να παραμείνει στους αγώνες ταχύτητας για όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ και επαγγελματικά είχε βάλει στόχο να παραμείνει στον χώρο για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU με χαρά ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες πως αυτό το Σαββατοκύριακο τα δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της ανατολικής Ευρώπης θα συστεγάζονταν, κάνοντας λόγο για 228 συμμετοχές.

Συστέγαση σημαίνει λιγότερα έξοδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, απεναντίας είναι θετικό στα πρωταθλήματα αυτά που συντηρούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και όχι θεσμικά ή από χορηγούς, οι οποίοι λειτουργούν υποστηρικτικά αλλά όχι σε πλήρη κάλυψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι και όλοι αυτοί οι αναβάτες σε μία εκκίνηση.

Διοργανωτικά υπήρχαν λύσεις, καμία δεν θα άφηνε τους πάντες χωρίς γκρίνια, είναι δεδομένο πως θα υπήρχαν προβλήματα με όποια λύση και αν είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν, σίγουρα όμως θα ήταν ασφαλέστερη η εκκίνηση με λιγότερους αναβάτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν να χωριστούν με βάση χρόνου σε δύο μεικτούς αγώνες με τους συμμετέχοντες του Alpe Adria που και πάλι θα είχε δυσαρεστήσει αρκετούς αναβάτες, αλλά θα είχε μειώσει τις πιθανότητες για ένα τέτοιο δυστύχημα.

Η FIM που έχει την αιγίδα των πρωταθλημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση για τους νεκρούς του Alpe Adria εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους.

Όλοι οι αγώνες έχουν ακυρωθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, τόσο οι χθεσινοί, όσο και σήμερα Κυριακή.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, συγγενείς, φίλους και στις ομάδες.