Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ασύρματη φόρτιση για ηλεκτρικά από την BMW

Το τμήμα BMW i αλλάζει τα δεδομένα

Ίσως μερικοί από εσάς να γνωρίζετε ότι σε πολλά καινούρια αυτοκίνητα υπάρχει χώρος στην κονσόλα που ακουμπάς το κινητό τηλέφωνό σου και φορτίζεται ασύρματα. Αυτή την τεχνολογία σε μεγαλύτερο μέγεθος έχει ήδη προσαρμόζει η BMW για την φόρτιση των μπαταριών της plug-in υβριδικής λιμουζίνας 530ei Performance.

Φυσικά εμάς μας ενδιαφέρει αυτή η είδηση, διότι η τεχνολογία αυτή μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του ηλεκτρικού scooter C Evolution. Παρκάροντας το C Evolution πάνω στην ειδική πλάκα θα φορτίζονται οι μπαταρίες του, χωρίς να χρειάζονται καλώδια και εξωτερικοί φορτιστές. Επίσης, το μέγεθος και το σχήμα αυτών των πλακών ασύρματης επαναφόρτισης, τις κάνει ιδανικές για να χρησιμοποιηθούν σε χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων, εργοστασίων, αλλά και στους Σταθμούς Ξεκούρασης των εθνικών οδών.

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης BMW Wireless Charging διατίθεται κατόπιν παραγγελίας ως μακροχρόνια μίσθωση προαιρετικού εξοπλισμού, ξεκινώντας από τον Ιούλιο στη Γερμανία και θα ακολουθήσουν Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ,  Ιαπωνία και Κίνα.