Athens Supercross 2010: Έδαφος - Αέρας: σημειώσατε 2

Από το

Μαύρο Σκύλο

25/11/2010

Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, το Athens Supercross επέστρεψε, αποζημιώνοντας τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί λόγω της διακοπής του θεσμού. Πλούσιο θέαμα, πολλοί και σύντομοι αγώνες και μπόλικη... "γαρνιτούρα" με σόου, έφεραν έναν φρέσκο αέρα σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για τέρψη του κοινού ήταν συλλογική, τόσο από τη μεριά της διοργάνωσης όσο και από τους αναβάτες. Οι τελευταίοι είχαν μάλιστα τσακωθεί με τους νόμους της φυσικής. Οι τροχοί των μοτοσυκλετών βρισκόντουσαν περισσότερη ώρα στον αέρα παρά στο καλοστρωμένο –σε σύγκριση με το παρελθόν- χώμα της σφιχτής και τεχνικής πίστας. Οι freestylers ανέβασαν το επίπεδο στα αντίστοιχα ξένα events και η έκπληξη της βραδιάς ήταν οι BMXers, οι οποίοι απέταξαν το ρόλο του "φτωχού συγγενή", κλέβοντας την παράσταση με απίθανα κόλπα. Το μυστικό έγκειται στο ότι όσοι συμμετείχαν ήταν εξίσου διψασμένοι για θέαμα με το κοινό κι αυτός είναι ένας συνδυασμός που αποδίδει.

 

Σίγουρα ήταν μια προσπάθεια που έχει χώρο ακόμη για πολλές βελτιώσεις, αλλά από την άλλη ήταν ξεκάθαρη η εξέλιξη και το ότι παρά το κενό της μιας χρονιάς, η διοργάνωση έκανε βήματα μπροστά. Ήταν φανερό ότι κατάφεραν να πιάσουν τον παλμό του κοινού, που θέλει να βλέπει μπόλικες κόντρες με τους καλούς αναβάτες. Ο διαγωνισμός του "Rider's Challenge" έδωσε αυτό ακριβώς το πράγμα. Μια έξυπνη λύση που πρόσφερε συνεχώς θέαμα στον κόσμο, με σφιχτές και σύντομες μάχες, από την αφρόκρεμα του είδους.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι το Athens Supercross αξίζει να παίξει το ρόλο του εφαλτηρίου για περισσότερα πράγματα. Θα μπορούσε να αποτελέσει μια "μαγιά" για να την υλοποίηση ενός indoor enduro ή ακόμη και indoor trial, με διαφορετικό μεν αλλά εξίσου πλούσιο θέαμα. Το κοινό πλέον είναι εκπαιδευμένο για αντίστοιχες διοργανώσεις, μέσω του Supercross, κι είναι κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτη η όποια δυναμική έχει δημιουργηθεί, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα υλικό και φαντασία από την πλευρά της διοργάνωσης υπάρχει...

Continental: Aumovio θα λέγεται το τμήμα Automotive που γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία

Εισαγωγή και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο
Continental Aumovio νέα εταιρεία 2025
Από το

motomag

30/4/2025

Η Continental ανακοίνωσε στη διεθνή έκθεση Auto Shanghai 2025 τη μετονομασία του τομέα Automotive σε Aumovio, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εταιρεία. 

Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά για την πρόθεση της Continental να μετατρέψει τον τομέα Automotive σε νέα και ανεξάρτητη εταιρεία στα τέλη του 2024 (διαβάστε περισσότερα εδώ) και τώρα έρχεται ο γερμανικός κολοσσός να ανακοινώσει το “Aumovio” ως το νέο όνομα της ανεξάρτητης εταιρείας.

Η Aumovio θα συνχίσει να εστιάζει, να εξελίσσει και να δημιουργεί λύσεις software για οχήματα, αυτόνομη οδήγηση, αισθητήρες νέας γενιάς, “έξυπνα” φρένα και ψηφιακά cockpit. Ως τμήμα της Continental το 2024 απασχολούσε περίπου 92.000 εργαζόμενους ενώ ο τζίρος του έφτασε τα 19,4 δισ. ευρώ.

Aumovio

Ο Philipp von Hirschheydt, CEO της Continental Automotive και μέλος του Δ.Σ. της Continental, δήλωσε σχετικά: “Η Aumovio συμβολίζει την προσαρμοστικότητα, την ταχύτητα και την τεχνολογική υπεροχή. Είναι η απάντησή μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής στην αυτοκίνηση”.

Η επιλογή του εδάφους της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία καθώς η Κίνα παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής της Continental. Με πάνω από 10.000 εργαζομένους και το 14% των παγκόσμιων πωλήσεων να προέρχεται από την ασιατική χώρα, η Aumovio δίνει έμφαση στη λογική "in the market for the market", παράγοντας και αναπτύσσοντας τεχνολογίες τοπικά. Στην Auto Shanghai, παρουσιάστηκαν νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Luna και Astra, ειδικά σχεδιασμένα για την κινεζική αγορά.

Η εισαγωγή της Aumovio στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αναμένεται τον Σεπτέμβριο 2025.