Αυστρία - Συλλήψεις μελών των Bandidos MC, κατασχέσεις εκατοντάδων όπλων, μέχρι και εκτοξευτών χειροβομβίδων - Φωτογραφίες και Video

Παράρτημα των Bandidos, με φασιστική ιδεολογία και σημαντικό ρόλο στο οργανωμένο έγκλημα
Bandidos, Αυστρία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/6/2023

Μετά από έρευνα μηνών, η αυστριακή ομοσπονδιακή αστυνομία, μαζί με την επίλεκτη ομάδα Cobra και την κρατική αστυνομική ομάδα κατά του οργανωμένου εγκλήματος (LKA) συνέλαβε έξι αρχηγικά μέλη του MC Bandidos, και κατάσχεσε εκατοντάδες πιστόλια, καραμπίνες και πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, ναρκωτικά και πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά!

Οι κατασχέσεις έγιναν μετά από έρευνα σε 13 σπίτια στην Αυστρία, και τα έξι συλληφθέντα μέλη ανήκουν στη λέσχη μοτοσυκλετιστών Bandidos -κλασικά το αντίπαλο δέος των Hell’s Angels, και είχαν στενή σχέση με την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση Object 21.

Η έρευνα στους Bandidos της Αυστρίας διεξαγόταν από τον Δεκέμβριο του 2022, όταν η αστυνομία πληροφορήθηκε πως η οργάνωση ήθελε να επεκταθεί στη χώρα, και δικαιολογημένα φοβήθηκε επανάληψη του σκηνικού που είχε ζήσει στο παρελθόν η Ελβετία, με ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των εκεί παραρτημάτων από τους Αγγέλους της Κόλασης (Hell’s Angels) και τους Ληστές (Bandidos), που ήθελαν να ελέγξουν το τοπικό εμπόριο ναρκωτικών.

Bandidos Αυστρία

Μετά τη σύλληψη ενός αρχηγικού μέλους των Bandidos, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να εντοπίσει τους εμπόρους όπλων που παρείχαν οπλισμό στη λέσχη, αλλά και σε μέλη των Bandidos που βρισκόταν ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Στις αρχές Ιουνίου 2023 η αυστριακή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός μέλους των Hell’s Angels στη Βιέννη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 5 κιλά κάνναβης, όπλα, 250 γραμμάρια κοκαΐνης και 28.000 ευρώ σε μετρητά.

Bandidos Αυστρία

Η έρευνα της αστυνομίας ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τα μέτρα τους για να μην καταφέρουν οι αρχές να υποκλέψουν τις επικοινωνίες τους, όμως μετά από 13 έρευνες σε σπίτια υπόπτων στις 26 Ιουνίου του 2023, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατάσχουν εκατοντάδες όπλα, τμήματα όπλων για την συναρμολόγηση 500-800 όπλων, χιλιάδες γεμιστήρες με σφαίρες, όπλα φωτοβολίδων, μαχαίρια, πέντε κιλά κάνναβης, ένα κιλό κοκαΐνης, 650 γραμμάρια αμφεταμινών, ναζιστικές σημαίες και ενθύμια, 600.000 ευρώ σε μετρητά, 300 κινητά τηλέφωνα, κ.α.

Bandidos Αυστρία

Το ανησυχητικό είναι πως πίσω από την επέκταση των Bandidos στην Αυστρία, φαίνεται πως κρύβεται -ως χρηματοδότης- ένα φασιστικό παρακλάδι από την οργάνωση Object 21 που δρα στη χώρα από το 2010, και εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα, στο εμπόριο ναρκωτικών, την πορνεία και το εμπόριο όπλων.

Bandidos Αυστρία

Η έρευνα των Αυστριακών συνεχίζεται, έχοντας επεκταθεί σε 34 ακόμα υπόπτους, με την αστυνομία να προχωρά σε επιπλέον κατασχέσεις 600.000 ευρώ σε μετρητά.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.