Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο ΟΑΚΑ

Παράλληλα με τον Παγκόσμιο τελικό eSports WRC
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/9/2021

Διεξάγεται αυτή την στιγμή στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος τελικός E-SPORTS WRC με έπαθλο ένα Toyota GR Yaris. Στον περιβάλλοντα χώρο φιλοξενείται η Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η επίσκεψή του έχει διπλή σημασία καθώς έχει προαναγγείλει την επίσημη θεσμοθέτηση των eSports σε προσεχές αθλητικό σχέδιο νόμου, πράγμα που θα αναβαθμίσει όλους τους παίκτες και θα αναγνωρίζονται πλέον οι τίτλοι που κατακτούν στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ήδη προετοιμάζονται νέα δεδομένα για ένα ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιστικής οδήγησης και σε αυτό το κομμάτι ήταν σημαντική και η παρουσία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που εξελίσσεται παράλληλα στον εξωτερικό χώρο.

Το πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών πραγματοποιεί έργο με διεθνείς διακρίσεις και μαζί με το Αυτοκινητοδρόμιο συμμετέχουν στην Έκθεση στον εξωτερικό χώρο του Ποδηλατοδρομίου, αναμένοντας να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στον τομέα των eSports! Στην Ελλάδα τα eSports στην οδήγηση αυτοκινήτου έχουν ήδη μεγάλο κοινό που μπορεί να συντηρήσει με συμμετοχές ένα πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει η ίδια εικόνα στο κομμάτι των μοτοσυκλετών βέβαια όπου και οι τίτλοι είναι λιγότεροι, όπως και το ενδιαφέρον του κόσμου, πράγμα λογικό καθώς η εξομοίωση της οδήγησης μίας μοτοσυκλέτας απαιτεί διαφορετικό υπόβαθρο.

Οι 17 φορείς της Έκθεσης Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού:

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και νέων τεχνολογιών Κρήτης,

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσαράς,

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αγίου Νικολάου Κρήτης,

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής HERO,

Οργανισμός Ρομποτικής EDUACT σε συνεργασία με το Mellon Lab,

Οργανισμός Ρομποτικής MAKERLAB,

Οργανισμός Ρομποτικής Build – Code – Play,

Technology and Robotics Academy,

Microstudies Robotics.

Mobile Technology.

Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας,

Οργανισμός F1inschools, με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου, το Αρσάκειο Εκάλης, την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου,

Ομάδα Prom Racing από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Ομάδα Centaurus Racing Team από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

Information Technology Society, σε συνεργασία με την ομάδα esports του Πανσερραϊκού,

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών,

Ομάδα REM.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρέλαβε αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα των Σερρών και συνομίλησε με τους ανθρώπους του αυτοκινητοδρομίου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μεταγενέστερο χρόνο όπου θα συζητήσει εφ’ όλης της ύλης για τις τεράστιες ευκαιρίες που δημιουργεί το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ως η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων και την καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του από την Πολιτεία που πρέπει να στηρίξει περισσότερο το μεγάλο έργο που πραγματοποιεί ο Δήμος. Ήδη το Αυτοκινητοδρόμιο προωθεί τον αγώνα eSports - SRC:

KTM: Βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece

Με μοτοσυκλέτες της αυστριακής εταιρείας οι εκπαιδευτές του σχολείου
california
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/9/2026

Το California Superbike Scool επανέρχεται και η αντιπροσωπεία της KTM στην Ελλάδα θα αποτελέσει βασικό υποστηρικτή του κορυφαίου σχολείου οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Σας είχαμε ενημερώσει λίγες ημέρες νωρίτερα πως το California Superbike School επέστρεψε στην Ελλάδα και μάλιστα το πρώτο σχολείο θα γίνει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου στην πίστα των Μεγάρων. Στο παραπάνω νέο έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως η KTM γίνεται βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece και οι εκπαιδευτές του θα οδηγούν μοντέλα της KTM.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας:

Η KTM βασικός υποστηρικτής του California Superbike School Greece

Η KTM, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ανακοινώνει τη συνεργασία της με το California Superbike School Greece, που επιστρέφει επίσημα στη χώρα μας μετά από 5 χρόνια απουσίας.

Το California Superbike School, το πλέον αναγνωρισμένο σχολείο εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών παγκοσμίως, δίνει τη δυνατότητα στους αναβάτες να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους πάνω στη μοτοσυκλέτα, μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και καθοδήγηση από μία από τις πιο έμπειρες ομάδες εκπαιδευτών στον κόσμο. Στις εκπαιδευτικές ημερίδες, οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται πάνω σε μοντέλα της KTM, όπως τα Duke 790, Duke 990, Super Duke 1390 και 990 RCR.

Η KTM, πιστή στη φιλοσοφία «READY TO RACE» και στη διαρκή υποστήριξη της οδηγικής παιδείας και της ασφάλειας στους δύο τροχούς, αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία ως φυσική συνέχεια της δέσμευσής της απέναντι στην κοινότητα των αναβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στις εκπαιδευτικές ημερίδες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του California Superbike School Greece, superbikeschool.gr

Το πρώτο σχολείο έχει προγραμματιστεί για 3 & 4 Οκτωβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

"The world's largest motorcycle track school since 1980"

Τι είναι το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL

Το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως το πιο ολοκληρωμένο σχολείο εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών στον κόσμο. Στόχος

είναι να αναβαθμίσει τη γνώση και τη τεχνική σας με άμεσο αποτέλεσμα το καλύτερο έλεγχο και σωστή κατανόηση στον τρόπο που συνεργάζεστε με τη μοτοσυκλέτα σας.  Τα τελευταία 46+ χρόνια ο ιδρυτής του σχολείου Keith Code, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 210.000 αναβάτες παγκοσμίως και έχει αναδείξει δεκάδες παγκόσμιους/πανευρωπαϊκούς  πρωταθλητές σε περισσότερες από 50 χώρες.  

Το Ελληνικό παράρτημα, που είναι το τέταρτο στον κόσμο, βρίσκεται στον 24ο χρόνο λειτουργίας του και από τα θρανία του έχουν περάσει με επιτυχία περισσότεροι από 8.100 μοτοσυκλετιστές καθώς και οι περισσότεροι πανελλήνιοι πρωταθλητές. Το Ελληνικό παράρτημα είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση σχολείων σε τέσσερις χώρες της ανατολικής Μεσογείου: Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία. Παράλληλα, έχει αναγνωρίσει διεθνώς 4 Έλληνες εκπαιδευτές ενώ σήμερα επανδρώνει με επιτυχία σχολεία στις Η.Π.Α., την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότιο Αφρική, την Ισπανία, τις Φιλιππίνες και τα Η.Α.Ε.