Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Battle of the Kings: "Αργυρός" ο Γρύπας!

Αναδείχθηκε δεύτερο το ελληνικό custom

Η μεγάλη ψηφοφορία του διαγωνισμού Battle of The Kings για την ανάδειξη του "King of the Kings" ολοκληρώθηκε, με τον "Γρύπα", την ελληνική συμμετοχή της Harley Davidson Athena, να κατακτά την δεύτερη θέση (1st runner up).

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 18 αντιπρόσωποι της αμερικάνικης φίρμας, προερχόμενοι από 12 χώρες του κόσμου, με τον συνολικό αριθμό των ψήφων να φτάνει τις 50.000! Από αυτές αναδείχθηκε η κορυφαία τριάδα των συμμετοχών με την custom δημιουργία των Μεξικανών να συγκεντρώνει τις περισσότερες σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση, τον "ελληνικό" Γρύπα στην δεύτερη και την βρετανική συμμετοχή της Sykes Speed and Custom στην τρίτη.

Να θυμίσουμε ότι ο φετινός διαγωνισμός είχε την μορφή του τελικού, καθώς συμμετείχαν όλοι οι νικητές των προηγούμενων ετών. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ, με την απόσταση που χώριζε την ελληνική συμμετοχή από την κορυφή να είναι ελάχιστη, ένας μεγάλος άθλος αν αναλογιστούμε ότι σχεδόν η πλειοψηφία των υπόλοιπων συμμετοχών προερχόταν από χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα.

Ο "Γρύπας", το μυθικό café racer, "χτίστηκε" πάνω στην βάση ενός Roadster, αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και τον κόσμο των τεράτων. Οι μεταλλικές επιφάνειες που συνδυάζονται αρμονικά με τις καμπύλες και τις αιχμές του Roadster δημιούργησαν ένα σύνολο που δεν άφησε ασυγκίνητο το κοινό που ψήφισε, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα.