BMW ConnectedRide Navigator – Νέα συσκευή πλοήγησης που τα κάνει όλα

Με δυνατότητα σύνδεσης στο BMW App μέσω του BMW Cloud
BMW_connectedride_new
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/9/2023

Η BMW Motorrad παρουσίασε την νέα συσκευή πλοήγησης, η οποία προσφέρει πληθώρα λειτουργιών, εκτός της πλοήγησης, καταργώντας την ανάγκη χρήσης οποιασδήποτε άλλης συσκευής.

Το BMW ConnectedRide Navigator είναι μία πολυχρηστική συσκευή η οποία δημιουργήθηκε από την ίδια την BMW. Έχει οθόνη αφής 5,5 ιντσών, η οποία όπως μας λέει η εταιρεία, δεν δημιουργεί αντανακλάσεις στο φως του ήλιου. Ταυτόχρονα, το ConnectedRide Navigator μπορεί να συνδεθεί με την έγχρωμη TFT οθόνη των μοτοσυκλετών, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα πληροφόρησης του αναβάτη.

Έχοντας ως κύριο γνώμονα τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα καλεστεί να αντιμετωπίσει στην μοτοσυκλέτα, η συσκευή είναι ανθεκτική στους κραδασμούς, στις πολύ χαμηλές και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης έχει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP69, που σημαίνει ότι δεν φοβάται την βροχή, ενώ μπορεί και να πλυθεί μαζί με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, χωρίς να πρέπει να αφαιρείται.

Χρησιμοποιώντας το προσωπικό BMW ID, όλες οι διαδρομές, οι καταγραφές, αλλά και ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού μπορούν να αποθηκευτούν στην εφαρμογή της BMW Motorrad, μέσω του BMW Cloud. Επομένως, ο αναβάτης έχει πρόσβαση μέσω του MyBMW λογαριασμό του σε ό,τι χρειαστεί, όπου κι αν βρίσκεται, με τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα σε κάθε συσκευή που έχει συγχρονίσει με τον λογαριασμό του (PC, Smartphone κ.α.). Αυτό σημαίνει επίσης, ότι μπορείς να οργανώσεις την διαδρομή σου σε όποια συσκευή εσύ επιθυμείς και στην συνέχεια, μέσω του συγχρονισμού με του BMW Cloud, μπορούν να περάσουν στο BMW ConnectedRide Navigator.

Δεδομένο επίσης πως η αγορά ζητά έγχρωμες οθόνες και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο στην επιλογή νέου μοντέλου ενώ αυτό έχει αρχίσει να περνά και στις μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες.

Η σύνδεση στο ίντερνετ, τόσο για την μεταφορά δεδομένων μέσω Cloud, όσο και για την ενημέρωση της συσκευής για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μέσω δικτύου Wi-Fi, το οποίο μπορεί να παρέχεται και από το smartphone του αναβάτη, είτε μέσω της κάρτας Sim, για την οποία υπάρχει υποδοχή στο BMW ConnectedRide Navigator. Οι διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού γίνονται “Over-the-Air”, που σημαίνει ότι με την σύνδεση στο διαδίκτυο, ο χρήστης ενημερώνεται αυτόματα για τυχών υπάρχουσες αναβαθμίσεις.

Πέραν όμως της πλοήγησης, η δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone του αναβάτη, καταργεί την χρήση του κατά την διάρκεια της οδήγησης, καθώς όλες οι λειτουργίες του κινητού – διαχείριση κλήσεων, μουσικής κ.α. – γίνονται μέσω της οθόνης αφής 5,5 ιντσών της συσκευής πλοήγησης. Σε αυτή μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω Bluetooth, τόσο η ενδοεπικοινωνία αναβάτη-συνεπιβάτη, όσο και τα Connected Smartglasses της BMW.

Όσον αφορά την φόρτιση της, αυτή μπορεί να γίνει είτε πάνω στην μοτοσυκλέτα, μέσω της μπαταρίας, είτε μέσω καλωδίου φόρτισης USB-C, εκτός αυτής, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 3.000 mAh, για ικανοποιητική αυτονομία.

Δεδομένο επίσης πως η αγορά ζητά έγχρωμες οθόνες και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο στην επιλογή νέου μοντέλου ενώ αυτό έχει αρχίσει να περνά και στις μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες.

Η συσκευή BMW ConnectedRide Navigator και το λογισμικό της είναι συμβατό με μοτοσυκλέτες που έχουν βγει από την γραμμή παραγωγής από το 2014 και μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του στα παλαιότερα μοντέλα είναι η ύπαρξη της ροδέλας τεσσάρων κατευθύνσεων στο αριστερό grip της μοτοσυκλέτας και ο προαιρετικός εξοπλισμός προετοιμασίας για την εγκατάσταση συσκευής πλοήγησης.

Το BMW ConnectedRide Navigator θα είναι διαθέσιμο από την 1η Νοεμβρίου 2023, ενώ θα κλειδώνει στην θέση του με το κλειδί της μοτοσυκλέτας για την αποφυγή κλοπής. Όπως δηλαδή υπάρχει χρόνια τώρα για όλες τις συσκευές GPS που υποστηρίζει η BMW.

Δεδομένο επίσης πως η αγορά ζητά έγχρωμες οθόνες και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο στην επιλογή νέου μοντέλου ενώ αυτό έχει αρχίσει να περνά και στις μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες.

Βέβαια αυτή η προεγκατάσταση που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της νέας συσκευής δεν είναι κάτι απλό, αντιθέτως για την περίοδο συμβατότητας στην οποία αναφέρεται η BMW η λιανική τιμή της είχε αγγίξει ακόμη και τα 900 Ευρώ - Μόνο για την προεγκατάσταση. Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή η BMW δίνει την ευκαιρία σε παλαιότερα μοντέλα που δεν έχουν κάποια από τις καινούριες TFT οθόνες της, να αποκτήσουν τις ίδιες δυνατότητες που προσφέρουν τώρα στον βασικό εξοπλισμό οι νέες μοτοσυκλέτες, όταν συνδεθούν με smartphone και έχουν την αντίστοιχη εφαρμογή της BMW. Φυσικά η ύπαρξη μίας δεύτερης οθόνης και η λειτουργία των χαρτών χωρίς απαραίτητα την κατανάλωση δεδομένων μπορεί να είναι δέλεαρ από μόνο του για την απόκτησή της και σε μία νέα μοτοσυκλέτα. Δεδομένο επίσης πως η αγορά ζητά έγχρωμες οθόνες και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο στην επιλογή νέου μοντέλου ενώ αυτό έχει αρχίσει να περνά και στις μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες.

Δεδομένο επίσης πως η αγορά ζητά έγχρωμες οθόνες και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο στην επιλογή νέου μοντέλου ενώ αυτό έχει αρχίσει να περνά και στις μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.