BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Η ψηφιακή εποχή δεν πήγε τελικά όπως ήθελε το εμπορικό τμήμα των Βαυαρών
motomagBMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/3/2024

Η BMW επιστρέφει στην EICMA 2024, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 5-10 Νοεμβρίου 2024, αφήνοντας πίσω της την προηγούμενη στρατηγική, η οποία στόχευε στην ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας των Βαυαρών και την απόσυρσή τους από τις εκθέσεις.

Η ιστορία ξεκινάει το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του ιού, ανάγκασαν σε ακύρωση της διεξαγωγής της μεγαλύτερης έκθεσης μοτοσυκλέτας, EICMA 2020. Οι κατασκευαστές είχαν επιλέξει τότε τον δρόμο του ίντερνετ και των διαδικτυακών παρουσιάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της BMW. Την προηγούμενη χρονιά, το 2019, είχαμε δει την παρουσίαση των νέων τότε F 900 R και F 900 XR στο μεγάλο περίπτερο της BMW, όπως συνήθιζε να διατηρεί στην μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας.

BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων, το 2021 η EICMA άνοιξε τις πύλες της ξανά, με αρκετές όμως απουσίες. Μία εξ αυτών ήταν και της BMW, η οποία είχε πάρει την απόφαση να στραφεί στις διαδικτυακές παρουσιάσεις, αφήνοντας πίσω της την φυσική παρουσία και τα περίπτερα στις εκθέσεις.

Κάτι τέτοιο βέβαια είναι πολύ εύκολο στα χαρτιά, καθώς γλιτώνεις ένα μεγάλο ποσό εξόδων, από την ενοικίαση του χώρου για το περίπτερο και την μεταφορά όλου του εξοπλισμού που θα χρειαστείς. Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο MOTO, η μοτοσυκλέτα είναι το κατεξοχήν όχημα που απαιτεί την μεγαλύτερη εμπλοκή του αναβάτη της, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κινείται στον δρόμο. Στα αυτοκίνητα, ίσως οι συνθήκες να είναι διαφορετικές, όμως στην μοτοσυκλέτα ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να μπορεί τουλάχιστον να δει από κοντά την υποψήφια για αγορά, να την επεξεργαστεί, να καθίσει στη σέλα και να πάρει μία πρώτη εικόνα της γεωμετρία θέσης οδήγησης, ενώ σε μία Έκθεση να τα κάνει όλα αυτά συγκριτικά, όπως δεν έχει αλλού την ευκαιρία.

Η απουσία από τις εκθέσεις αποτελούσε ένα μόνο κομμάτι από την νέα στρατηγική της BMW, η οποία φάνηκε κάποια στιγμή πως θα πραγματοποιούσε αντίστοιχες αλλαγές και στην παρουσία της στην λιανική πώληση. 

BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Όπως είδαμε και στην παρουσίαση, αλλά και την δοκιμή του R 1300 GS, με την πρώτη να έχει δημοσιευτεί στο τ.649 του MOTO και την δεύτερη στο τ.650, η BMW έχει πολλές εκδόσεις για το ίδιο μοντέλο, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους και στην εργονομία. Μετά έρχεται και ο μακρύς κατάλογος εξτρά αξεσουάρ, ο οποίος στην περίπτωση του νέου βαυαρικού mega on-off περιλαμβάνει μέχρι και να ρυθμίσουν αυτόματα το ύψους, που με την σειρά του επηρεάζει και αυτό της σέλας. Όλα αυτά, για να τα επιλέξει κάποιος, θα πρέπει να τα δει από κοντά, να δει τι όντως χρειάζεται και ποιο του ταιριάζει περισσότερο.

BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Στην παρουσίαση των νέων μοντέλων της BMW, M 1000 XR, R 12 nineT και F 900 GS, τα οποία έρχονται στο επόμενο τεύχος του MOTO, πήραμε και μία ακόμα πληροφορία. Όσο λοιπόν βρισκόμασταν στην Ισπανία για να οδηγήσουμε τα νέα μοντέλα, μιλώντας με τους ανθρώπους της BMW, μας αποκάλυψαν ότι έρχονται αλλαγές στο εμπορικό κομμάτι και ότι η BMW θα επιστρέψει στις εκθέσεις, αρχής γενομένης από την EICMA του 2024, στις 5-10 Νοεμβρίου. Λίγες ημέρες αργότερα, έρχεται και η επιβεβαίωση από τον νέο επικεφαλής της BMW, Markus Flasch, ο οποίος ανακοίνωσε την συμμετοχή της εταιρείας στην μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Εμείς, όπως κάθε χρόνο, θα ταξιδέψουμε και φέτος μέχρι το Μιλάνο, γνωρίζοντας ότι θα δούμε από κοντά και όλα τα νέα μοντέλα της BMW, καθώς η απουσία της τις προηγούμενες χρονιές ήταν αισθητή. Μιλάμε άλλωστε για έναν ιστορικό κατασκευαστή, που μετρά ήδη 100 χρόνια ιστορίας, από τότε που η πρώτη μοτοσυκλέτα βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του Μονάχου.

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες