BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Η ψηφιακή εποχή δεν πήγε τελικά όπως ήθελε το εμπορικό τμήμα των Βαυαρών
motomagBMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/3/2024

Η BMW επιστρέφει στην EICMA 2024, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 5-10 Νοεμβρίου 2024, αφήνοντας πίσω της την προηγούμενη στρατηγική, η οποία στόχευε στην ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας των Βαυαρών και την απόσυρσή τους από τις εκθέσεις.

Η ιστορία ξεκινάει το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του ιού, ανάγκασαν σε ακύρωση της διεξαγωγής της μεγαλύτερης έκθεσης μοτοσυκλέτας, EICMA 2020. Οι κατασκευαστές είχαν επιλέξει τότε τον δρόμο του ίντερνετ και των διαδικτυακών παρουσιάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της BMW. Την προηγούμενη χρονιά, το 2019, είχαμε δει την παρουσίαση των νέων τότε F 900 R και F 900 XR στο μεγάλο περίπτερο της BMW, όπως συνήθιζε να διατηρεί στην μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας.

BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων, το 2021 η EICMA άνοιξε τις πύλες της ξανά, με αρκετές όμως απουσίες. Μία εξ αυτών ήταν και της BMW, η οποία είχε πάρει την απόφαση να στραφεί στις διαδικτυακές παρουσιάσεις, αφήνοντας πίσω της την φυσική παρουσία και τα περίπτερα στις εκθέσεις.

Κάτι τέτοιο βέβαια είναι πολύ εύκολο στα χαρτιά, καθώς γλιτώνεις ένα μεγάλο ποσό εξόδων, από την ενοικίαση του χώρου για το περίπτερο και την μεταφορά όλου του εξοπλισμού που θα χρειαστείς. Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο MOTO, η μοτοσυκλέτα είναι το κατεξοχήν όχημα που απαιτεί την μεγαλύτερη εμπλοκή του αναβάτη της, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κινείται στον δρόμο. Στα αυτοκίνητα, ίσως οι συνθήκες να είναι διαφορετικές, όμως στην μοτοσυκλέτα ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να μπορεί τουλάχιστον να δει από κοντά την υποψήφια για αγορά, να την επεξεργαστεί, να καθίσει στη σέλα και να πάρει μία πρώτη εικόνα της γεωμετρία θέσης οδήγησης, ενώ σε μία Έκθεση να τα κάνει όλα αυτά συγκριτικά, όπως δεν έχει αλλού την ευκαιρία.

Η απουσία από τις εκθέσεις αποτελούσε ένα μόνο κομμάτι από την νέα στρατηγική της BMW, η οποία φάνηκε κάποια στιγμή πως θα πραγματοποιούσε αντίστοιχες αλλαγές και στην παρουσία της στην λιανική πώληση. 

BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Όπως είδαμε και στην παρουσίαση, αλλά και την δοκιμή του R 1300 GS, με την πρώτη να έχει δημοσιευτεί στο τ.649 του MOTO και την δεύτερη στο τ.650, η BMW έχει πολλές εκδόσεις για το ίδιο μοντέλο, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους και στην εργονομία. Μετά έρχεται και ο μακρύς κατάλογος εξτρά αξεσουάρ, ο οποίος στην περίπτωση του νέου βαυαρικού mega on-off περιλαμβάνει μέχρι και να ρυθμίσουν αυτόματα το ύψους, που με την σειρά του επηρεάζει και αυτό της σέλας. Όλα αυτά, για να τα επιλέξει κάποιος, θα πρέπει να τα δει από κοντά, να δει τι όντως χρειάζεται και ποιο του ταιριάζει περισσότερο.

BMW – Επιστρέφει στην EICMA 2024 μετά από 3 χρόνια απουσίας!

Στην παρουσίαση των νέων μοντέλων της BMW, M 1000 XR, R 12 nineT και F 900 GS, τα οποία έρχονται στο επόμενο τεύχος του MOTO, πήραμε και μία ακόμα πληροφορία. Όσο λοιπόν βρισκόμασταν στην Ισπανία για να οδηγήσουμε τα νέα μοντέλα, μιλώντας με τους ανθρώπους της BMW, μας αποκάλυψαν ότι έρχονται αλλαγές στο εμπορικό κομμάτι και ότι η BMW θα επιστρέψει στις εκθέσεις, αρχής γενομένης από την EICMA του 2024, στις 5-10 Νοεμβρίου. Λίγες ημέρες αργότερα, έρχεται και η επιβεβαίωση από τον νέο επικεφαλής της BMW, Markus Flasch, ο οποίος ανακοίνωσε την συμμετοχή της εταιρείας στην μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Εμείς, όπως κάθε χρόνο, θα ταξιδέψουμε και φέτος μέχρι το Μιλάνο, γνωρίζοντας ότι θα δούμε από κοντά και όλα τα νέα μοντέλα της BMW, καθώς η απουσία της τις προηγούμενες χρονιές ήταν αισθητή. Μιλάμε άλλωστε για έναν ιστορικό κατασκευαστή, που μετρά ήδη 100 χρόνια ιστορίας, από τότε που η πρώτη μοτοσυκλέτα βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του Μονάχου.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες