BMW Group Hellas - Εκθέτει ηλεκτρικά μοντέλα στο The Ellinikon Experience Park

Στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/7/2022
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού η BMW Group Hellas θα εκθέσει μερικά από τα πιο σημαντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου και του e-scooter CE 04.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW:
“Για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, το BMW Group Hellas φέρνει μία καινοτόμα εμπειρία βιώσιμης κινητικότητας στο The Ellinikon Experience Park, το πρώτο τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ξεχωριστές στιγμές κοντά στη φύση, όλη την ημέρα.
 
Σε μία πράσινη όαση έκτασης 75.000 τ.μ. που διατηρεί στον μέγιστο βαθμό πολλά από τα στοιχεία της κληρονομιάς του αεροδρομίου, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, και σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, το BMW Group παρουσιάζει εντυπωσιακά ηλεκτροκίνητα μοντέλα φέρνοντας το ευρύ κοινό ακόμη πιο κοντά στη φιλοσοφία της βιώσιμης κινητικότητας.  
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 55 m2 που περιβάλλεται από υψηλής αισθητικής μοντέρνο σχεδιασμό, εντυπωσιακά στοιχεία φωτισμού και ψηφιακά visuals, η νέα αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 με σπορ χαρακτήρα, το ασυναγώνιστο αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που κάνει την οδήγηση, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, στην πόλη διασκεδαστική, και το εντυπωσιακό σε σχεδίαση ηλεκτρικό scooter BMW CE 04, φιγουράρουν επί σκηνής και προσκαλούν φίλους και επισκέπτες να τα γνωρίσουν από κοντά.
 
Το BMW Group Hellas συνεχώς συνάπτει και διευρύνει συνεργασίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση, επέκταση και ενσωμάτωση της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας.
Η παρουσία του BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της εταιρείας που τοποθετεί τον άνθρωπο και τη φύση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.
 
Το BMW Group στοχεύει να πουλήσει πάνω από 200.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το 2022, επιτυγχάνοντας έτσι τουλάχιστον διπλάσιες πωλήσεις από το 2021. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά, το BMW Group για μία ακόμα φορά κατέστησε αυστηρότερους στόχους για σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και δεσμεύτηκε επίσης για την επίτευξη στόχου των 1,5 βαθμών Κελσίου με σκοπό τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το BMW Group σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 στον κύκλο ζωής ανά όχημα κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030. 
Νέα μοντέλα BMW, MINI και BMW Motorrad θα εμφανίζονται συχνά στο stand του BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park φέρνοντας πολλές εκπλήξεις για τους ‘τυχερούς’ επισκέπτες του πάρκου!”

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες