BMW Group Hellas - Εκθέτει ηλεκτρικά μοντέλα στο The Ellinikon Experience Park

Στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/7/2022
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού η BMW Group Hellas θα εκθέσει μερικά από τα πιο σημαντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου και του e-scooter CE 04.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW:
“Για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, το BMW Group Hellas φέρνει μία καινοτόμα εμπειρία βιώσιμης κινητικότητας στο The Ellinikon Experience Park, το πρώτο τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ξεχωριστές στιγμές κοντά στη φύση, όλη την ημέρα.
 
Σε μία πράσινη όαση έκτασης 75.000 τ.μ. που διατηρεί στον μέγιστο βαθμό πολλά από τα στοιχεία της κληρονομιάς του αεροδρομίου, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, και σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, το BMW Group παρουσιάζει εντυπωσιακά ηλεκτροκίνητα μοντέλα φέρνοντας το ευρύ κοινό ακόμη πιο κοντά στη φιλοσοφία της βιώσιμης κινητικότητας.  
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 55 m2 που περιβάλλεται από υψηλής αισθητικής μοντέρνο σχεδιασμό, εντυπωσιακά στοιχεία φωτισμού και ψηφιακά visuals, η νέα αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 με σπορ χαρακτήρα, το ασυναγώνιστο αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που κάνει την οδήγηση, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, στην πόλη διασκεδαστική, και το εντυπωσιακό σε σχεδίαση ηλεκτρικό scooter BMW CE 04, φιγουράρουν επί σκηνής και προσκαλούν φίλους και επισκέπτες να τα γνωρίσουν από κοντά.
 
Το BMW Group Hellas συνεχώς συνάπτει και διευρύνει συνεργασίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση, επέκταση και ενσωμάτωση της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας.
Η παρουσία του BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της εταιρείας που τοποθετεί τον άνθρωπο και τη φύση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.
 
Το BMW Group στοχεύει να πουλήσει πάνω από 200.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το 2022, επιτυγχάνοντας έτσι τουλάχιστον διπλάσιες πωλήσεις από το 2021. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά, το BMW Group για μία ακόμα φορά κατέστησε αυστηρότερους στόχους για σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και δεσμεύτηκε επίσης για την επίτευξη στόχου των 1,5 βαθμών Κελσίου με σκοπό τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το BMW Group σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 στον κύκλο ζωής ανά όχημα κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030. 
Νέα μοντέλα BMW, MINI και BMW Motorrad θα εμφανίζονται συχνά στο stand του BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park φέρνοντας πολλές εκπλήξεις για τους ‘τυχερούς’ επισκέπτες του πάρκου!”

KTM X-Bow: Επιστρέφει σε περιορισμένη παραγωγή – Νόμιμο για χρήση δρόμου με 600 άλογα!

Οι νέοι ιδιοκτήτες του X-Bow προανήγγειλαν την επιστροφή του X-Bow με 100 αλογάκια επιπλέον από την πρότερη μορφή του
ktm-x-bow
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/10/2026

Στα μέσα του 2025, με την ΚΤΜ σε κατάσταση οικονομικής αβεβαιότητας, η βελγική οικογένεια De Mevius του παγκόσμιου κολοσσού ζυθοποιίας AB InBev μαζί με μια μικρή ομάδα επενδυτών αγόρασαν τα δικαιώματα του αυτοκινήτου X-Bow από την ΚΤΜ και έστησαν μια νέα εταιρεία, ονόματι KTM X-Bow Onroad GmbH.

Αυτό το σχήμα προετοίμαζε στο μεσοδιάστημα την επιστροφή του υπεραυτοκινήτου που γνωρίσαμε από την ΚΤΜ και τώρα ανακοινώνουν επίσημα πως θα το αποκαλύψουν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2026.

Πρόκειται για την ανανεωμένη έκδοση X-Bow GT-XR, για την οποία ήδη γνωρίζουμε μερικά στοιχεία που θα τη χαρακτηρίζουν. Πρώτος και καλύτερος ο κινητήρας, ο οποίος συνεχίζει ως τον γνωρίζαμε με προέλευση Audi, πεντακύλινδρος TFSI 2.5 λίτρων με τούρμπο και απόδοση σχεδόν 500 ίππων με κιβώτιο επτά σχέσεων μέσω διπλού συμπλέκτη DCT.

Το ανανεωμένο αυτοκίνητο θα διαθέτει εξάτμιση Capristo και ανθρακονημάτινους καθρέπτες, ενώ θα προσφέρεται κατ' επιλογή και η πρότερη επιλογή καμερών και οθονών αντί καθρεπτών. Νέα θα είναι και η κεντρική οθόνη των οργάνων του X-Bow, με διαγώνιο 7 ιντσών, ενσωματωμένο ηχοσύστημα και συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Θα είναι ακόμη εξοπλισμένο με χρονόμετρο γύρων (lap timer), μετρητή πλευρικής επιτάχυνσης (G-meter) και κάποια δεδομένα τηλεμετρίας.

Επιπλέον ωστόσο οι Βέλγοι θα παρουσιάσουν δύο ακόμη εκδόσεις, την X-Bow GT-XR Spyder με προσθαφαιρούμενα πάνελ οροφής που θα μπορούν να αποθηκευτούν στον χώρο αποσκευών όταν ο ιδιοκτήτης του το θέλει κάμπριο, καθώς και τo X-Bow GT-XR EVO.

Αυτό το τελευταίο θα φορά το κιτ Factory 600, που ανεβάζει την απόδοση στους 600 ίππους και συνοδεύεται από το αεροδυναμικό πακέτο EVO Aero Kit, ενώ μια ειδική έκδοση X-Bow GT-XA θα δημιουργηθεί ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ.

Η παραγωγή του X-Bow θα είναι σε πρώτη φάση πολύ περιορισμένη, με μόλις 30 κομμάτια να αφορούν το αμερικανικό μοντέλο ΧΑ, ενώ η τιμή θα είναι φυσικά εξαψήφια.

Ετικέτες