BMW Group Hellas - Εκθέτει ηλεκτρικά μοντέλα στο The Ellinikon Experience Park

Στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/7/2022
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού η BMW Group Hellas θα εκθέσει μερικά από τα πιο σημαντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου και του e-scooter CE 04.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της BMW:
“Για πρώτη φορά στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, το BMW Group Hellas φέρνει μία καινοτόμα εμπειρία βιώσιμης κινητικότητας στο The Ellinikon Experience Park, το πρώτο τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ξεχωριστές στιγμές κοντά στη φύση, όλη την ημέρα.
 
Σε μία πράσινη όαση έκτασης 75.000 τ.μ. που διατηρεί στον μέγιστο βαθμό πολλά από τα στοιχεία της κληρονομιάς του αεροδρομίου, ενσωματώνοντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, και σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, το BMW Group παρουσιάζει εντυπωσιακά ηλεκτροκίνητα μοντέλα φέρνοντας το ευρύ κοινό ακόμη πιο κοντά στη φιλοσοφία της βιώσιμης κινητικότητας.  
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο 55 m2 που περιβάλλεται από υψηλής αισθητικής μοντέρνο σχεδιασμό, εντυπωσιακά στοιχεία φωτισμού και ψηφιακά visuals, η νέα αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 με σπορ χαρακτήρα, το ασυναγώνιστο αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που κάνει την οδήγηση, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, στην πόλη διασκεδαστική, και το εντυπωσιακό σε σχεδίαση ηλεκτρικό scooter BMW CE 04, φιγουράρουν επί σκηνής και προσκαλούν φίλους και επισκέπτες να τα γνωρίσουν από κοντά.
 
Το BMW Group Hellas συνεχώς συνάπτει και διευρύνει συνεργασίες που αποσκοπούν στην ενημέρωση, επέκταση και ενσωμάτωση της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας.
Η παρουσία του BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της εταιρείας που τοποθετεί τον άνθρωπο και τη φύση στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.
 
Το BMW Group στοχεύει να πουλήσει πάνω από 200.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα το 2022, επιτυγχάνοντας έτσι τουλάχιστον διπλάσιες πωλήσεις από το 2021. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά, το BMW Group για μία ακόμα φορά κατέστησε αυστηρότερους στόχους για σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και δεσμεύτηκε επίσης για την επίτευξη στόχου των 1,5 βαθμών Κελσίου με σκοπό τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το BMW Group σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές CO2 στον κύκλο ζωής ανά όχημα κατά τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030. 
Νέα μοντέλα BMW, MINI και BMW Motorrad θα εμφανίζονται συχνά στο stand του BMW Group Hellas στο The Ellinikon Experience Park φέρνοντας πολλές εκπλήξεις για τους ‘τυχερούς’ επισκέπτες του πάρκου!”

MotoGP: Η Red Bull κεντρική χορηγός στο Αυστραλιανό Grand Prix από το 2027

Νέα διετής συμφωνία για τον αγώνα της Αδελαΐδας
Red Bull
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/10/2026

Η Red Bull γίνεται χορηγός τίτλου στο Grand Prix Αυστραλίας των MotoGP, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή του αγώνα στην Αδελαΐδα, όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα μεταφερθεί από το 2027, αφήνοντας πίσω το ιστορικό Phillip Island.

Η διοργανώτρια των MotoGP ανακοίνωσε νέα πολυετή συμφωνία με τη Red Bull, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο χορηγού τίτλου στο Grand Prix Αυστραλίας, καθώς ο αγώνας μεταφέρεται στην Αδελαΐδα από το 2027, σύμφωνα με το πλάνο τουλάχιστον, αφού οι ενστάσεις και οι διαμαρτυρίες μοιάζουν να συσσωρεύονται από την τοπική κοινωνία αλλά και από ανθρώπους του αθλήματος. Η συνεργασία θα καλύπτει τουλάχιστον τις δύο πρώτες διοργανώσεις, το 2027 και το 2028.

Το πρώτο GP Αυστραλίας στην Αδελαΐδα προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2027, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο για τον θεσμό. Η διοργάνωση θα συνδυάζει τους αγώνες με το αστικό περιβάλλον της πόλης, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα νέα γεγονότα του ημερολογίου των MotoGP.

Η νέα συμφωνία προβλέπει επίσης τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής εβδομάδας, με στόχο την προσέλκυση θεατών και την ενίσχυση της διεθνούς προβολής της Αδελαΐδας. Παράλληλα, αξιοποιεί την ήδη μακρόχρονη παρουσία της Red Bull στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας και τη στήριξή της σε νέους αναβάτες.

Νέα πίστα 4,13 χιλιομέτρων στην Αδελαΐδα

Η νέα χάραξη έχει μήκος 4,13 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 15 στροφές. Βασίζεται στη διαδρομή της Αδελαΐδας που είχε φιλοξενήσει αγώνες Formula 1, με προσαρμογές για τις απαιτήσεις των MotoGP. Στη χάραξη περιλαμβάνονται σημεία όπως οι Stag Corner, Rundle Road, Brewery Bend και Dequetteville Terrace.

Ο αγώνας του 2027 θα είναι ο προτελευταίος γύρος της χρονιάς, τοποθετώντας τον σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, όταν οι μάχες για τους τίτλους θα πλησιάζουν στην κορύφωσή τους.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της MotoGP, Carlos Ezpeleta, δήλωσε ότι η Αυστραλία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές του πρωταθλήματος και πως η συνεργασία με τη Red Bull θα συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου για τον αγώνα. Όπως ανέφερε, η νέα αστική πίστα προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφερθεί η δράση στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας μια διαφορετική εμπειρία για θεατές, ομάδες και αναβάτες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για τη διοργάνωση και την περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία με τη Red Bull και τα MotoGP αναμένεται να ενισχύσει τη διεθνή προβολή της Αδελαΐδας.

Η μεταφορά του αγώνα από το Phillip Island στην Adelaide αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στο ημερολόγιο των MotoGP για το 2027, με τη νέα πίστα να αναλαμβάνει τη θέση ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς αγώνες του πρωταθλήματος.