BMW Motorrad Hellas - Υποστηρικτής της φοιτητικής ομάδας REM-IHU

Με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα «Hyperion» για τον Διαγωνισμό Motostudent
Από το

motomag

7/6/2022
Στο πλαίσιο προώθησης της ηλεκτροκίνησης και της αστικής μικροκινητικότητας, η BMW Motorrad Hellas οργάνωσε σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ημερίδα για τους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.
 
Η ημερίδα ξεκίνησε με παρουσίαση της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας “Hyperion” από τη φοιτητική ομάδα REM IHU (Racing Electric Motostudent International Hellenic University) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
 
Πρόκειται για την ερευνητική αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα το Πανεπιστήμιο των Σερρών. Στόχος της ομάδας ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή της πρώτης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσικλέτας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2019 – 2021. Η μοτοσικλέτα αυτή ολοκληρώθηκε και ονομάστηκε “Hyperion” συμμετέχοντας στους μεγαλύτερους φοιτητικούς αγώνες μοτοσικλετών με επιτυχία, με κύριο υποστηρικτή την BMW Motorrad Hellas.
Η ομάδα ήδη εξελίσσει την “Hyperion” με βάση τους νέους κανονισμούς και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό MotoStudent 2021 – 2023.
 
Η BMW Motorrad Hellas στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια, παρουσίασε με τη σειρά της την τεχνολογία που ακολουθεί το BMW Group όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, η οποία υιοθετείται από το νέο ηλεκτρικό Scooter BMW CE 04. Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση για τεχνικά θέματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τους νέους στόχους της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Έξυπνες κάμερες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους – Ξανά προσφυγές για τον ίδιο λόγο!

Η προμήθεια 1.000 καμερών από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχίζει να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από τότε που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.”, δηλαδή των περίφημων 1.000 έξυπνων καμερών που θα τοποθετούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε μετά από προδικαστικές προσφυγές εταιρειών που ήθελαν να συμμετάσχουν, θεωρώντας πως είναι ασαφείς οι προδιαγραφές του, ενώ προέκυψαν υπόνοιες πως πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό που οδηγούσε σε συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Η εκ νέου προκήρυξή του είχε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27η Ιουλίου 2026, ωστόσο ούτε αυτή η προθεσμία πρόκειται να τηρηθεί, καθώς ξανά κατατέθηκαν δύο προσφυγές από εταιρείες που ήθελαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για τις εν λόγω νέες προσφυγές ήταν πως είναι βάσιμες και κατά συνέπεια προέβη σε αναστολή διενέργειάς του έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί των προσφυγών.

Απ’ ότι φαίνεται και στη νέα προκήρυξη δεν άλλαξαν και πολλά από την πρώτη στο τεχνικό της σκέλος, γεγονός που οδήγησε τις εταιρείες Maycon και Aktor Κατασκευές στο να προσφύγουν εναντίον του και να δικαιωθούν από την ΕΑΔΗΣΥ που έκρινε πως, “α) οι υπό κρίση προσφυγές δεν παρίστανται προδήλως απαράδεκτες, β) ενδέχεται να υφίσταται βλάβη των προσφευγουσών από την προσβαλλόμενη διακήρυξη και τους όρους αυτής και γ) οι λόγοι των υπό κρίση προσφυγών δεν παρίστανται καταρχήν προδήλως αβάσιμοι, δεδομένου ότι η οριστική απόφαση περί της βασιμότητας των προσφυγών χρήζει περαιτέρω εξέτασης.”

Έχουμε γράψει πολλά για το θέμα και πιθανότατα δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε όταν το υπουργείο δείχνει κάθε καλή διάθεση να επιβεβαιώσει κάθε κακή σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει για την ιστορία αυτή.

Εδώ ως Κράτος δεν μπορούμε επί χρόνια να ολοκληρώσουμε έναν διαγωνισμό για πινακίδες κυκλοφορίας, σε αυτό το τόσο περίπλοκο και ακριβότερο ζήτημα περιμέναμε αποτελέσματα;