BMW R 1250 GS / RT - Μεγάλη ανάκληση για κιβώτιο στις Η.Π.Α.

Αφορά σε 18.489 μοτοσυκλέτες κατασκευής 2019-2023
Ανάκληση BMW ΗΠΑ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο NHTSA , o κρατικός οργανισμός για τα στάνταρ ασφαλείας οχημάτων στις H.Π.Α., προχώρησε σε μεγάλη ανάκληση 18.489 BMW R 1250 GS / R 1250 GS Adventure / R 1250 RT, με χρονολογίες κατασκευής 2019-2023, καθώς σε κάποιες εξ αυτών μπορεί να σπάσει ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο αριθμός της καμπάνιας ανάκλησης της NHTSA είναι ο 23V-011, και ο λόγος ανάκλησης ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων μπορεί να πάθει ζημιά ή να σπάσει, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο πίσω τροχός, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση.

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω μοτοσυκλετών καλούνται να επισκεφθούν το επίσημο δίκτυο της BMW Motorrad στις Η.Π.Α., για διόρθωση του προβλήματος. Τώρα, ο NHTSA γράφει πως το πρόβλημα λύνεται με την... αναβάθμιση λογισμικού της ECU, κάτι που στα αυτιά μας ακούγεται αρκετά περίεργο έως και απίθανο.

Βρισκόμαστε σε αναμονή περισσότερων πληροφοριών τόσο από τη BMW, όσο και από το ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX, ώστε να δούμε αν η ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη και αλλού, ή αν αφορά μόνο σε παρτίδες των Η.Π.Α..

Βαγιανέλης

 

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.