California Superbike School: Νέες δραστηριότητες και site

Από το

Μαύρο Σκύλο

5/7/2011

Το California Superbike School διοργάνωσε με επιτυχία άλλο ένα διήμερο σχολείο στην όμορφη πίστα των Σερρών. Με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων από την Βόρεια Ελλάδα, και να αψηφούν την ζέστη,  το διήμερο κύλησε όμορφα και όλοι έφυγαν χαρούμενοι, γνωρίζοντας περισσότερα και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού με την Ομάδα του CSS για το Σεπτέμβριο στην ίδια πίστα.
Το California Superbike School διοργανώνεται από την Game Face Ltd για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο στόχος της εταιρίας είναι η καλύτερη διοργάνωση των διάσημων σεμιναρίων ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας με σκοπό οι μαθητές μας, όταν ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμα, να έχουν περισσότερο έλεγχο, λιγότερες αβεβαιότητες και καλύτερη κατανόηση στο τρόπο που συνεργάζεται οδηγός με τη μοτοσυκλέτα του.
Με συγκεκριμένες τεχνικές οδήγησης και με την πιο καταρτισμένη ομάδα εκπαιδευτών, μια ημέρα στο California Superbike School θα αναβαθμίσει σε νέα επίπεδα την γνώση και κατανόηση του οδηγού γύρω από την οδήγηση.
Ελάτε να δείτε το καινούργιο μας προφίλ στο νέο site μας www.superbikeschool.co.gr για το πρόγραμμα των σχολείων και περισσότερες πληροφορίες.

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες