Casey Stoner - Στη Μύκονο, με scooter στο χώμα, και εξοπλισμό ελληνικού καλοκαιριού

Λίγες ημέρες στην Ελλάδα έφταναν για να υιοθετήσει τις συνήθειες μας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/7/2022

"Όταν είσαι στη Ρώμη, κάντο όπως οι Ρωμαίοι." Κάπως έτσι, σε βίντεο που τράβηξε η γυναίκα του, Adriana, βλέπουμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP Casey Stoner να κατεβαίνει ένα χωματόδρομο καβάλα σε ένα scooter, ξεκράνωτος, με βερμούδα και σαγιονάρα "δίχαλο".

Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα: "Ο σύζυγος μου πάντα θα βρίσκει τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο. Η αρχή των διακοπών μας στο νησί της Μυκονου." Έχει προηγηθεί η περιήγησή τους στην Αθήνα.


Η εικόνα του Casey με το jockey καπελάκι φορεμένο ανάποδα και με τον εξοπλισμό κοντομάνικο-βερμούδα-δίχαλο πάνω στο νοικιάρικο Honda SH να κατεβαίνει όρθιος τον χωματόδρομο είναι η καλύτερη απόδειξη πως χρειάζονται μόλις λίγες μέρες στην Ελλάδα για να αλλαξοπιστήσει ακόμα κι ένας Πρωταθλητής MotoGP, και να πολιτογραφηθεί Έλληνας.

Αντίστοιχα βέβαια και οι Έλληνες αναβάτες δεν διανοούνται να διανύσουν ούτε λίγα μέτρα χωρίς κράνος, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι ξένοι δημοσιογράφοι που περνούν από την Ελλάδα, μας έχουν ζητήσει πολλές φορές να τους αποσαφηνίσουμε αν είναι υποχρεωτική η χρήση του κράνους. Προφανώς και η εικόνα που σχηματίζει κάποιος που μόλις προσγειώνεται και φτάνει στο κέντρο της Αθήνας, του δημιουργεί αμφιβολίες.

Το γελάκι του Stoner στο τέλος, μετά τη... σκανταλιά του, είναι χαρακτηριστικό.

Στη συνέχεια, Adriana και Stoner ανέβασαν φωτογραφίες από το μπάνιο τους στα νερά της Μυκόνου, από τις βόλτες τους στα γραφικά σοκάκια του νησιού, κι από τα εδέσματα που κατανάλωσαν.

Για την ιστορία, να σας θυμήσουμε πως κάπως έτσι, όμοια με το παραπάνω σκηνικό γεννήθηκε το Honda XADV, όταν ο σχεδιαστής της Honda στο γραφείο της Ιταλίας προσπαθούσε να προσεγγίσει μία παραλία στην Ίο με ένα σκούτερ που είχε νοικιάσει.

Καταλήγοντας έτσι στην ιδέα πως χρειάζεται ένα σκούτερ με χωμάτινες δυνατότητες. Η ιδέα του δεν ήταν εύκολο να προχωρήσει όπως έχουμε γράψει στο MOTO, δεχόμενους αντιρρήσεις ακόμη και εσωτερικές, προχώρησε όμως κι έγινε ένα μοντέλο με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Τόσο μεγάλη που πλέον τα XADV έγιναν οικογένεια με άλλα... Honda ADV!

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.