CFMOTO: Σε ειδική τιμή προσφοράς το CL-X 700 Heritage

Σε ετοιμοπαράδοτες μοτοσυκλέτες στο δίκτυο λιανικής
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

17/8/2022

Το CFMOTO CL-X 700 Heritage έχει νέα μειωμένη τιμή προσφοράς στα 6.290€ η οποία θα ισχύει έως τις 30/9 και μέχρι εξαντλήσεως των ετοιμοπαράδοτων μοτοσυκλετών που βρίσκονται στα καταστήματα του δικτύου λιανικής. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της αντιπροσωπείας:  

 

Η MUVUS, αντιπρόσωπος της CFMOTO για την ελληνική αγορά, ανακοίνωσε μια νέα προωθητική ενέργεια για το 700CL-X Heritage.

Πιο συγκεκριμένα, για παραγγελίες έως και 30/9/2022, και όσο διαρκεί το απόθεμα, ισχύει ειδική τιμή προσφοράς στις 6.290€ !

Η προσφορά αυτή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα επειδή αφορά ετοιμοπαράδοτες μοτοσυκλέτες, δίνοντας μια εξαιρετική επιλογή σε υποψήφιους αγοραστές που θέλουν να εκμεταλλευτούν την περίοδο που ο καιρός ευνοεί περισσότερο την απόλαυση της μοτοσυκλέτας.

Η 700CL-X Heritage εντυπωσίασε όσους την έχουν οδηγήσει αφού συνδυάζει έναν πολύ πρόθυμο και ζωηρό κινητήρα 74 ίππων, με διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, κορυφαία ποιότητα υλικών και εντυπωσιακή νέο-ρετρό εμφάνιση. Η τιμή των 6.290€ δείχνει ακόμα πιο ελκυστική αν αναλογιστούμε ότι στον εξοπλισμό της 700CL-X Heritage συμπεριλαμβάνονται ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, ελαστικά ΜΤ60 της Pirelli, φρένα της JJuan, συμπλέκτης ολίσθησης, Cruise Control, φώτα LED και πολλά ακόμα στοιχεία.


 

 

Η Γαλλία σχεδιάζει κλιμακωτά διπλώματα οδήγησης για τα αυτοκίνητα – Φρένο από το Συνταγματικό Συμβούλιο

Ο νέος νόμος RIPOST σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τη “δημόσια τάξη”
lambo aventador
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/8/2026

Στις 20 Ιουλίου 2026 η γαλλική Βουλή υπερψήφισε τον νόμο RIPOST που προωθήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Laurent Nuñez. Πρόκειται για έναν σύνθετο νόμο που αγγίζει δεκάδες διαφορετικά ζητήματα και του οποίου το όνομα (με λίγη δημιουργική φαντασία) προκύπτει ως αρκτικόλεξο της πρότασης “άμεση απάντηση σε φαινόμενα διατάραξης της κοινής ησυχίας, της ασφάλειας και της ειρήνης”.

Μέσα σε αυτό βρίσκονται δεκάδες διατάξεις που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, από χρήση ναρκωτικών και πάρτι σε κοινόχρηστους χώρους, ως ζητήματα εγκληματικών συμμοριών, αλλά και τις οδικές μεταφορές. Στην τελευταία περίπτωση εντάσσονται διατάξεις που αφορούν στη διοργάνωση αυτοσχέδιων αγώνων ή επιδείξεων, την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και, μέσα σ’ όλα, την περίφημη διάταξη που προβλέπει πως οι νέοι οδηγοί αυτοκινήτων δεν θα μπορούν να οδηγήσουν με το καλημέρα πολύ ισχυρά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια της ψήφισης του νόμου, ομάδα αντιπολιτευόμενων βουλευτών απευθύνθηκε στο Συνταγματικό Συμβούλιο ζητώντας να ελεγχθεί η συνταγματικότητα κάποιων διατάξεων του RIPOST και αυτό αποφάνθηκε στις 14 Αυγούστου πως κάποιες από αυτές ήταν όντως προβληματικές.

Μια εξ αυτών ήταν και η πρόταση για τους νέους οδηγούς αυτοκινήτων, η οποία προς το παρόν πάγωσε, χωρίς να έχει απορριφθεί ακόμη εντελώς.

Μετά την παρέμβαση του συμβουλίου ωστόσο, ο νόμος δεν ορίζει πια ούτε για πόσον καιρό θεωρείται κάποιος νέος οδηγός, ούτε ποια ποσοτικά χαρακτηριστικά καθορίζουν το αυτοκίνητο ως πολύ δυνατό – ισχύς, κυβισμός;

Το θέμα δεν έχει λήξει προφανώς, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα ακολουθήσει διαβούλευση για να κριθεί αν θα οριστούν σχετικά όρια και ποια θα είναι αυτά για τα διπλώματα αυτοκινήτου. Εύλογα, στην όλη συζήτηση αναμένεται να βαρύνουν και οι γνώμες των Γάλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφές χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Σύσσωμος ο γαλλικός μοτοσυκλετιστικός Τύπος βέβαια υπενθυμίζει πως για τους αναβάτες δικύκλων τα κλιμακωτά διπλώματα οδήγησης εφαρμόζονται εδώ και αρκετά χρόνια, με το ίδιο πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας, η οποία προφανώς κατά τον νομοθέτη δεν κινδυνεύει από έναν 18χρονο με υπεραυτοκίνητο εκατοντάδων ίππων.

Για την ιστορία, η κεντρική φωτογραφία δεν είναι ψηφιακά κατασκευασμένη αλλά απολύτως πραγματική και μας έρχεται από αυστραλιανή είδηση του 2023 που απεικονίζει τη Lamborghini Aventador των 750 ίππων με την οποία πήγαινε καθημερινά στο σχολείο του στη Μελβούρνη ένας 16χρονος μαθητής και νέος οδηγός...