Danilo Petrucci - Ατύχημα στο Dakar με τον Ιταλό στο τιμόνι

Έφερε τούμπα το φορτηγό της Italtrans Racing - Δεν τραυματίστηκε κανείς
Danilo Petrucci Dakar 2025 τούμπα με το φορτηγό
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/1/2025

Εκτός διεκδίκησης ενός καλού αποτελέσματος στο φετινό Dakar τέθηκε ο Danilo Petrucci που αποφάσισε να αγωνιστεί φέτος με φορτηγό, αλλά τελικά η προσπάθεια δεν του βγήκε.

Ο Danilo Petrucci, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ομάδα της Barni Spark, είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το φορτηγό της Italtrans Racing με τον Ιταλό να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Ως το τρίτο μέλος του πληρώματος του φορτηγού ο Petrucci είχε δηλωθεί ως ο μηχανικός και αγωνιζόταν μαζί με τον Claudio Bellina, ιδιοκτήτη της Italtrans και τον Marco Arnoletti. Ήταν αυτός που ξεκίνησε να οδηγεί στο πέμπτο σκέλος του φετινού Dakar και μόλις τρία χιλιόμετρα αφότου ξεκίνησε χτύπησε έναν βράχο με τον πίσω δεξί τροχό με αποτέλεσμα να ανατραπεί το φορτηγό και να υποστεί σημαντικές ζημιές.

Danilo Petrucci Dakar 2025 τούμπα με το φορτηγό

Σύμφωνα και με αυτά που ανάρτησε ο Ιταλός στον λογαριασμό του στο Instagram η σημαντικότερη ζημιά ήταν εκείνη που έγινε στην αντλία καυσίμου του φορτηγού, η οποία και τους έθεσε εκτός αγώνα. Το πλήρωμα μπορεί να συνεχίσει την προσπάθειά του και αυτό έκανε αλλά δεν θα πάρει κατάταξη.

Ο Petrucci ανέφερε ότι μετά το ατύχημα έπρεπε να διανύσουν 300 χιλιόμετρα με το φορτηγό, χωρίς παρμπρίζ και με θερμοκρασίες κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου ώστε να φτάσουν στο μπιβουάκ. Εκεί οι τρεις Ιταλοί θα μάθουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους έστω και αν δεν βαθμολογηθούν και αυτό εξαρτάται από το αν έχει πάθει ζημιά ο κλωβός ασφαλείας του φορτηγού από την ανατροπή.

Δεν του βγήκε τελικά του Petrucci η εμπειρία του Dakar με φορτηγό ενώ τα πήγε πολύ καλύτερα πέρσι με μοτοσυκλέτα παίρνοντας και μία νίκη. Μετά και την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του θα μάθουμε λογικά αν θα επιστρέψει ξανά στον θρυλικό αγώνα αλλά και με τι όχημα θα το κάνει αυτό.

Να σας θυμίσουμε ότι ο Petrux είναι ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που έχει καταφέρει να πάρει νίκη σε MotoGP, WSBK, STK1000, STK600, MotoAmerica και Dakar.

Ετικέτες

Δεκαμελής "άγουρη" συμμορία έκλεψε 27 παπιά σε 2 μήνες στα Χανιά

16-19 ετών οι κλέφτες - Δικογραφία και για 9 κηδεμόνες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων 
Κλοπές παπιών από συμμορία στα Χανιά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2026

Στα Χανιά της Κρήτης η αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή συμμορία που έκλεβε παπιά, με τους δράστες να είναι ηλικίας 16 έως 19 ετών. Σημειώστε πως σε δύο μόλις μήνες, η συμμορία είχε κλέψει 27 παπιά.

Όπως γράφει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, για την υπόθεση, συνελήφθησαν, δέκα μέλη της ομάδας-συμμορίας ηλικίας από 16 έως 19 ετών (9 ημεδαποί και αλλοδαπός) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση. Επιπλέον συνελήφθησαν εννέα κηδεμόνες για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο έρευνας της αστυνομίας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 18.11.2025 έως 10.01.2026 έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα-συμμορία, με διαρκή δράση και με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, νυχτερινές ώρες διέπρατταν κλοπές παπιών κυρίως, από διάφορες περιοχές των Χανίων.

Ειδικότερα, αφού εντόπιζαν τα δίκυκλα, κατόπτευαν τους χώρους όπου αυτά φυλάσσονταν και παρακάμπτοντας τα διάφορα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν, τα αφαιρούσαν.

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, βραδινές ώρες της 10.01.2026 εντοπίστηκαν τέσσερις εκ των συλληφθέντων κατά το χρόνο που αφαίρεσαν παπί και συνελήφθησαν, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι.

Όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής διενεργούμενη έρευνα, οι ανωτέρω αφαίρεσαν 27 δίκυκλα -τα περισσότερα παιπιά-, εκ των οποίων βρέθηκαν τα 25, και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης και μία μάσκα τύπου fullface.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων.

Κλεμμένα παπιά