DHL Express με τα μοναδικά e-scooters Silence της Kosmoride

Πράσινες μεταφορές στο κέντρο της Αθήνας
DHL Express με scooter Silence της Kosmoride
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/1/2023

Η DHL Express και η Kosmoride ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με την ένταξη 14 ηλεκτροκίνητων scooter Silence στο στόλο της Εταιρείας Ταχυμεταφορών τα οποία θα εξυπηρετούν παραλαβές και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Kosmoride:

"Τα e-scooters Silence είναι αθόρυβα, περιβαλλοντικά φιλικά, οικονομικά αποδοτικά και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας τα οποία έρχονται ως απάντηση στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για βιώσιμη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

Ήδη ο σταθμός εξυπηρέτησης της DHL Express στο Σύνταγμα είναι επιχειρησιακά «πράσινος», αφού εκτός από τα νέα e-scooters η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εξυπηρετείται αποκλειστικά από ηλεκτρικό στόλο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο vans, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί για την DHL Express Ελλάδας μέρος ενός ευρύτερου πλάνου με στόχο την πλήρη μετατροπή του ιδιόκτητου στόλου της σε ηλεκτρικό, μία επένδυση που έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Με το συγκεκριμένο πλάνο η Εταιρεία συμμετέχει ενεργά στον παγκόσμιο στόχο του Ομίλου Deutsche Post DHL για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έως το 2050.

Kosmoride DHL

Όπως δήλωσε σχετικά ο κος Δημήτρης Σταματίου, Operations Director DHL Express Ελλάδας «Ως Ηγέτης στον κλάδο των Ταχυμεταφορών, η πρωτοπορία αποτελεί βασικό άξονα της ανάπτυξής μας. Αυτή η νέα επένδυση αποτελεί ακόμη μία απόδειξη πως έχουμε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία αποτελεί και βασική δέσμευση για τον Όμιλο Deutsche Post DHL παγκοσμίως. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν η DHL Express Ελλάδας συμμετέχει ενεργά σε αυτή την αναγκαία όσο ποτέ στρατηγική δέσμευση του Δικτύου μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε αυτή την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας συνεργάτες αξιόπιστους και κορυφαίους στο δικό τους κλάδο αντίστοιχα, όπως η Kosmoride στον τομέα της μικροκινητικότητας».

dhl

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μπογέας, Head of Kosmomove, δήλωσε σχετικά: «Στην Kosmoride έχουμε όραμα και στόχο να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και εδραίωση της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα εμπνέοντας τον κόσμο να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο μετακίνησης. Ευχαριστούμε θερμά την DHL για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Kosmoride για την επιλογή της ως συνεργάτη μικροκινητικότητας και τη συγχαίρουμε για την ουσιαστική και έμπρακτη συμβολή της στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Η ηλεκτρική μικροκινητικότητα ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την καθημερινή μας μετακίνηση είτε αφορά μεγάλους οργανισμούς όπως η DHL, είτε μικρότερες επιχειρήσεις, είτε φυσικά πρόσωπα. Με τα e-bikes και e-scooters καλύπτεται αποτελεσματικά η εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης με θετική επίπτωση για το περιβάλλον και τις πόλεις μας. H Κosmoride είναι το hub της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας στην Ελλάδα και καλεί το κοινό να επισκεφτεί ένα από τα καταστήματά της για να δει από κοντά τα κορυφαία ηλεκτρικά ποδήλατα και τα e-scooters της Silence και να ζήσει την εμπειρία ενός test ride.»

Από το 2020, η Kosmoride έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά της Μικροκινητικότητας στην Ελλάδα, με καταστήματα σε Μαρούσι, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, και Πάτρα, διαθέτοντας τις κορυφαίες μάρκες e-bikes στον κόσμο, καθώς και τα μοναδικά Silence e-scootes. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο νέο e-shop της Kosmoride στο kosmoride.gr και στη σελίδα της Silence."

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες