Διαγωνισμός MotoCert με δώρο κράνος!

Κάτι λιγότερο από μήνα μέχρι τη λήξη του
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/9/2019

Η MotoCert, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως που παρέχουν πιστοποιημένη μέτρηση πλαισίων, η οποία δραστηριοποιείται πλέον και στην χώρα μας από τις αρχές της φετινής χρονιάς, διοργανώνει έναν σούπερ διαγωνισμό, με δώρο ένα κράνος της Airoh αξίας 139 ευρώ!
Στο διαγωνισμό που "τρέχει" στην ιστοσελίδα της εταιρείας μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας και να αυξάνει καθημερινά τις συμμετοχές του, ακολουθώντας συγκεκριμένες ενέργειες που περιγράφονται στους όρους του διαγωνισμού, όπως το να επισκεφθεί τις σελίδες της MotoCert στα social media, να εγγραφεί στο newsletter, να παρακολουθήσει video από τις δραστηριότητες της εταιρείας, να κοινοποιήσει τον διαγωνισμό, ή με το να επισκέπτεται σε καθημερινή βάση το site της.
Ο διαγωνισμός λήγει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 και ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail από την εταιρεία.

Ηλεκτρικό πατίνι βγαίνει ανάποδα από μονόδρομο, εμβολίζει σκούτερ κι εγκαταλείπει το σημείο [Βίντεο]

Συνελήφθη ο 20χρονος αναβάτης του πατινιού, που αρχικά εγκατέλειψε το σημείο και τον τραυματία αναβάτη
patini-scooter-atyxima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Σεπτεμβρίου 2026, τροχαίο ατύχημα συνέβη πολύ κοντά στον Σταθμό Λαρίσης στο κέντρο της Αθήνας και δη στη συμβολή των οδών Νεοφύτου Μεταξά και Σάμου.

Το συμβάν καταγράφηκε καθαρά από κάμερα οχήματος που ακολουθούσε πίσω από αναβάτη σκούτερ, ο οποίος εισήλθε στην οδό Ν. Μεταξά κανονικά από το φανάρι επί της οδού Θεοδώρου Δηλιγιάννη, μα όταν έφτασε στην πρώτη διασταύρωση (οδός Σάμου) ένα ηλεκτρικό πατίνι που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα εμφανίστηκε από τα δεξιά, κινούμενο ανάποδα στη ροή της Σάμου που είναι μονόδρομος.

Το πατίνι έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο σκούτερ και οι δύο αναβάτες βρέθηκαν στο οδόστρωμα, με τον μοτοσυκλετιστή να έχει τραυματιστεί – σοβαρά κατά κάποια δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, ελαφριά σύμφωνα με άλλα. Ο δε υπαίτιος του ατυχήματος έσπευσε να απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο, ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή.

Πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό που μάλιστα δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, ως οφείλει βάσει του Κ.Ο.Κ., ο οποίος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Αυτή θα είναι, αν μη τι άλλο, γεμάτη, καθώς έχει εις βάρος του κατηγορίες για σωματική βλάβη από αμέλεια, εγκατάλειψη ατυχήματος και σίγουρα μερικές παραβάσεις της νομοθεσίας, όπως τη μη χρήση κράνους, κίνηση ανάποδα σε μονόδρομο και πιθανώς και υπερβολική ταχύτητα.