MOTOCert - Πιστοποιημένη μέτρηση πλαισίου: Ήρθε στην Ελλάδα!

3D Laser που σκανάρει την μοτοσυκλέτα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/1/2019

Πιστή στο ραντεβού της, η MotoCert βρίσκεται κι επίσημα πλέον στην Ελλάδα! Η καλύτερη τεχνολογία στην μέτρηση πλαισίου με ταυτόχρονη διάγνωση και πιστοποίηση, ήρθε πλέον στην χώρα μας με την MotoCert να μας δείχνει την διαδικασία που διαφέρει από κάθε άλλο σύστημα μέτρησης αυτή την στιγμή. Χωρίς την παραμικρή αποσυναρμολόγηση, γρήγορα κι εύκολα, η απάντηση για την κατάσταση μίας μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας καθίσταται για πρώτη φορά μετρήσιμη με πιστοποίηση και παράλληλα και διάγνωση την ίδια στιγμή, αν βρεθεί πρόβλημα. Όπως επίσης για κάθε πτώση μετά από ατύχημα, ή για το αποτέλεσμα κάθε εργασίας επισκευής και αποκατάστασης.

Η πρώτη μας επαφή με τα ειδικά εξοπλισμένα van της MotoCert, μας οδηγεί να την αξιολογήσουμε πολύ ψηλά στο τεχνικό τουλάχιστον επίπεδο αρχικά, αν και η εικόνα που μας έδωσε είναι από τις περιπτώσεις που μπορούν να σου χτίσουν άμεσα την εμπιστοσύνη. Η εταιρία έχει προχωρήσει σε μία τεράστια επένδυση, φέρνοντας την τεχνολογία της γερμανικής Scheibner Limited στην Ελλάδα, η οποία εξελίσσει τα συστήματα μέτρησης εδώ και είκοσι χρόνια και έχει μακρόχρονη παρουσία σε 96 χώρες. Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή την στιγμή στον κόσμο, στον τομέα της μέτρησης, της διάγνωσης και της πιστοποίησης, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

Με την βοήθεια ενός 3D Laser που χωρίς να παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι, και το πιο σημαντικό χωρίς να καθοδηγείται από άνθρωπο, ώστε να εγγυάται απόλυτη ακρίβεια μικρότερη από χιλιοστό, το σύστημα σκανάρει αυτόματα κάθε μοτοσυκλέτα και ανακαλύπτει τα προβληματικά σημεία.

Δείτε περισσότερα για τις δυνατότητες του συστήματος παρακάτω, καθώς και στον ιστότοπο της εταιρίας: motocert.gr

Tο µέλλον στη ασφάλεια των µοτοσυκλετιστών από τη Scheibner Ltd!

Στη χώρα μας η πιστοποιημένη μέτρηση πλαισίου μίας μοτοσυκλέτας αλλά και η διάγνωση, ήταν μέχρι αυτή την ώρα μία επίπονη και παρεμβατική διαδικασία την στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και σε 96 χώρες συνολικά, ακολουθείται πιστά μία πρωτοποριακή τεχνολογία με 3D Laser που εφαρμόζεται γρήγορα και άμεσα, χωρίς να αγγίξεις ούτε βίδα!

Με την άμεση, μη παρεμβατική διαδικασία µέτρησης της MotoCert, πιστοποιείται µε ακρίβεια η κατάσταση του πλαισίου καθώς και των τµηµάτων της µοτοσυκλέτας, του σκούτερ και του παπιού, µε βάση τις εργοστασιακές τιµές του κατασκευαστή. Μετά από κάθε ατύχημα και πτώση, πριν την αγορά μίας νέας μεταχειρισμένης ή για την επαλήθευση οποιασδήποτε εργασίας, μέχρι τώρα δεν υπήρχε μία συγκεκριμένη, γρήγορη κι αδιαμφισβήτητη λύση. Αυτό πλέον είναι παρελθόν, καθώς η MotoCert φέρνει στην Ελλάδα την τεχνολογία της Scheibner Limited που με την βοήθεια ενός τρισδιάστατου laser, αποτυπώνει ψηφιακά και μετρά κάθε σημείο της μοτοσυκλέτας, προχωρώντας τόσο σε μέτρηση, όσο και σε διάγνωση, που ήταν ως τώρα ακόμη πιο δύσκολη διαδικασία. Τα αποτελέσματα είναι αδιαμφισβήτητα καθώς προέρχονται από πιστοποιημένα διεθνώς συστήματα μέτρησης. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σύστημα που χρησιμοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία και στο οποίο δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι και δεν αφαιρείται ούτε βίδα από την μοτοσυκλέτα, το σκούτερ ή το παπί.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται µε την παράδοση του επίσημου Πιστοποιητικού Μέτρησης Πλαισίου της MotoCert. Οι μετρήσεις της MotoCert πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού στο συνεργάτη που θα επιλέξετε από το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων. Καθώς όμως πρόκειται για κάτι νέο στο ελληνικό κοινό, απαιτείται χρόνος προσαρμογής, παρόλο που στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης η Scheibner είναι μία πασίγνωστη υπηρεσία. Ας δούμε επιγραμματικά τους βασικότερους λόγους για να ζητήσει κανείς μία τέτοια μέτρηση:

ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ

Αγοράζοντας μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα, σκούτερ ή παπί δεν γνωρίζετε το παρελθόν της με απόλυτη ακρίβεια. Δικαιούστε και απαιτείστε να σας παραδώσουν πιστοποίηση για την σωστή κατάσταση του δικύκλου που σκοπεύετε να αγοράσετε, είτε από κατάστημα είτε από ιδιώτη.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Για την προσωπική σας ασφάλεια ως τεκµηρίωση για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους επιθεωρητές, επιβεβαιώνοντας ή όχι την σωστή κατάσταση της γεωµετρίας της µοτοσυκλέτας, συγκρινόµενη µε τα στάνταρ του κατασκευαστή - Απαραίτητο για τη νοµική σας κάλυψη σε κάθε περίπτωση αμφισβητήσεως

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Πριν ξεκινήσετε επισκευές, εργασίες αποκατάστασης ή παρεμβάσεις, ο έλεγχος της γεωµετρίας του πλαισίου είναι η πρώτη ενέργεια, πριν ακόμη κι από την παραγγελία των κοστοβόρων ανταλλακτικών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ

Τυχόν ελαττώματα στη γεωµετρία των πλαισίων είναι εύκολα και γρήγορα ανιχνεύσιµα µε τους µετρητές πλαισίου της MotoCert. Μικροσκοπικές αποκλίσεις από τις εργοστασιακές ρυθµίσεις, αδύνατο να διαγνωστούν µε συµβατικό τρόπο αλλά απόλυτα αισθητές στην οδήγηση, αποτυπώνονται πλέον πλήρως κι διεξοδικά. Συνεπώς, αποφεύγεται η δαπανηρή και χρονοβόρα αντικατάσταση εξαρτηµάτων και δοκιµαστικών κινήσεων.

ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Με την πιστοποίηση της MotoCert διατηρείται υψηλή η υπεραξία της µοτοσυκλέτα σας και διευκολύνεται η πώληση της.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ MEGA-M.A.X

Το σύστημα µέτρησης mega-m.a.x μετρά αυτόματα το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας και άλλα σημαντικά μέρη αυτού. Παρέχει λεπτομερή αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς καμία αποσυναρμολόγηση. Η γεωμετρική κατάσταση του πλαισίου της μοτοσυκλέτας καθορίζεται ανεξάρτητα από πιθανή ζημιά του πιρουνιού.

 

Οι µετρήσεις πραγματοποιούνται χωρίς καμία αποσυναρμολόγηση!

 

 

CMS – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ MEGA-M.A.X

Το CMS (σύστηµα µεγιστοποίησης πλαισίου) προσφέρει µια προαιρετική επέκταση στο mega-m.a.x. συνήθως για αγωνιστικές ή υψηλής ταχύτητας/απόδοσης περιπτώσεις. Παρέχει τα σχετικά στοιχεία για την πλήρη περιγραφή της κατάσταση της µοτοσυκλέτας στο δρόµο όπως το ίχνος, το πιρούνι, την κλίση του βραχίονα υπό κλίση, το ύψος εµπρός κλπ.

Είναι ένα ιδανικό εργαλείο εργασίας για αγωνιστικές οµάδες και συνεργεία που ειδικεύονται στη ρύθµιση του πλαισίου.

Η εφαρµογή και χρήση του συστήµατος CMS είναι ιδανική για:

βελτιστοποίηση των ρυθµίσεων του πλαισίου σας

αποκατάσταση της γεωµετρίας κατά την αλλαγή των ελαστικών ή αλλαγής του µεγέθους τους

αυτόµατη αποθήκευση των σχετικών δεδοµένων από προηγούµενες ρυθµίσεις που δοκιµάστηκαν

και πολλά άλλα, ενηµερωθείτε αναλυτικά στο site µας

F.I.X – ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ

Η µεγάλη αλλαγή που φέρνει το σύστηµα f.i.x της MotoCert είναι ότι προσφέρει µέτρηση σκούτερ χωρίς αποσυναρµολόγηση! Για τη µέτρηση ενός σκούτερ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ήταν απαραίτητη η αφαίρεση του πιρουνιού που σηµαίνει σπατάλη χρόνου. Το πρωτόκολλο µέτρησης της MotoCert προσφέρει µια ακριβή και λεπτοµερή εικόνα άµεσα και αξιόπιστα χωρίς αποσυναρµολόγηση.

F.E.IN – ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΙΡΟΥΝΙΟΥ

Η MotoCert µέσω του συστήµατος f.e.in της Scheibner limited και χρησιµοποιώντας το λογισµικό της f.e.in προσδιορίζει µε ακρίβεια τις αποκλίσεις των κύριων εξαρτημάτων του πιρουνιού. Το σύστηµα f.e.in µετράει το πιρούνι της µοτοσυκλέτας – σκούτερ – cub, χωρίς αποσυναρµολόγηση. Το λεπτοµερές πρωτόκολλο µέτρησης MotoCert της Scheibner limited που εκδίδεται και θα παραλάβετε, είναι και η πραγµατική αποτύπωση της κατάστασης του εµπρόσθιου συστήµατος του οχήµατος σας.

 

Διαβάστε περισσότερα για την MotoCert και την τεχνολογία της Scheibner limited στην σελίδα www.motocert.gr με το δίκτυο συνεργατών της εταιρίας στην Αθήνα, και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ελληνικές πόλεις

Sherco 300 SE Factory vs Toyota GR DKR Hilux T1, στον πιο επικίνδυνο ορεινό χωματόδρομο της Ν. Αφρικής [Video]

Με πρωταγωνιστές τους Wade Young και Giniel de Villiers - Ο χαμένος πίνει Red Bull από τη μπότα του νικητή!
motomag Κόντρα μεταξύ Sherco 300 SE Factory και Toyota GR DKR Hilux T1 στον πιο επικίνδυνο ορεινό δρόμο της Αφρικής [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

H Red Bull κατά καιρούς μας έχει χαρίσει μοναδικά βίντεο τα οποία αποτυπώνουν την αέναη αγωνιστική κόντρα μεταξύ μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, τώρα η διάσημη εταιρεία ενεργειακών ποτών αποφάσισε να μας προσφέρει άλλο ένα αυτή τη φορά στο χώμα, με πρωταγωνιστές το Toyota GR DKR Hilux T1 το οποίο έχει κερδίσει τρεις φορές το Rally Dakar και την δίχρονη enduro μοτοσυκλέτα Sherco 300 SE Factory η οποία θα έκλεβε την παράσταση μερικές ημέρες αργότερα στο φετινό Roof of Africa.

Οι δύο μονομάχοι οι οποίοι έφερε η Red Bull δεν ήταν τυχαίοι. Από την μία ο πολυνίκης του Roof of Africa, Wade Young -o αναβάτης της Sherco λίγες ημέρες αργότερα θα κέρδιζε τον αγώνα φτάνοντας τις οκτώ νίκες- και από την άλλη ο Giniel de Villiers, νικητής του Rally Dakar το 2009. Οι δύο τους λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Hard Enduro Roof of Africa ο οποίος διεξάγεται στο Λεσότο της Αφρικής δέχθηκαν να λάβουν μέρος σε έναν σύντομο αγώνα σε μία διαδρομή που μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει. H Red Bull αποφάσισε πως το γνωστό πέρασμα Sani Pass θα αποτελούσε το σημείο της αγωνιστικής κόντρας ενώ για να κάνει πιο πικάντικο τον αγώνα, ο ηττημένος θα έπρεπε να πιει το γνωστό σε όλους μας Red Bull από το παπούτσι του νικητή στην αφρικανική pub που βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής... Για όσους δεν γνωρίζουν, το Sani Pass είναι μια ορεινή χωμάτινη διαδρομή γεμάτη φουρκέτες, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.865 μέτρων, γεμάτη με κροκάλες και νερόλακκους, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφαλείας όπως μπαριέρες ή τοιχία στις άκρες του δρόμου!

Κόντρα μεταξύ Sherco 300 SE Factory και Toyota GR DKR Hilux T1 στον πιο επικίνδυνο ορεινό δρόμο της Αφρικής [Video]

Στη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων πρώτος μπήκε στην μάχη με το χρονόμετρο ο Wade Young, με τον 27χρονο να οδηγεί με λύσσα το Sherco SE 300 ενώ το πως κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κροκάλες και τα λούκια είναι άξιο θαυμασμού. Ο παρουσιαστής του βίντεο ανακοινώνει πως ο χρόνος του Young ήταν 4 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα λέγοντας στον Giniel de Villiers πως ήρθε η σειρά του. Ο επίσης Νοτιοαφρικάνος ξεκινά με το θηριώδες pick up της Toyota απόδοσης 405 ίππων έχοντας ως στόχο να κερδίσει τον Young και όπως μπορεί κανείς να δει... είχε σαφές πλεονέκτημα. Σε κάθε φουρκέτα το Hilux κουβαλούσε μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το Sherco ενώ ταυτόχρονα η ανάρτηση κατάπινε κάθε ανωμαλία. Μετά το τέλος της εντυπωσιακής κόντρας οι Young και De Villiers βρέθηκαν στην αφρικανική pub για να αποκαλυφθεί ο τελικός νικητής που ήταν ο De Villiers με χρόνο 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Ο Wade Young ο οποίος έχασε το στοίχημα ήπιε το Red Bull από το μποτάκι του De Villers αν και από ότι είδαμε η γεύση του φάνηκε... να μην τον ενθουσιάζει.

Ετικέτες