Διαγραμμίσεις νέου τύπου δοκιμάζονται στην Αττική

Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και για να διακρίνονται καλύτερα
Νέες διαγραμμίσεις από την Περιφέρεια Αττικής
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/8/2023

Δεδομένου ότι στους άξονες της Αττικής, λόγω του υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου καθώς και του υψηλού βαθμού ρίπων στο οδόστρωμα, οι διαγραμμίσεις φθείρονται γρήγορα, η Περιφέρεια Αττικής θα προβεί πιλοτικά σε πιο σύνθετη και ποιοτικά αναβαθμισμένη μέθοδο, ιδιαίτερα στις κατά μήκος διαγραμμίσεις που είναι και αυτές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη φθορά.

Η μέθοδος αυτή θα περιλαμβάνει:

– στο πρώτο στάδιο ειδική προετοιμασία του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του άξονα, με αδροποίηση και εξυγίανση του τάπητα των αξόνων (ακόμη και στα παλαιά τμήματα αυτού) με μικροφρεζάρισμα με ειδικού τύπου μηχάνημα, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη πρόσφυση του υλικού διαγράμμισης και

– στο δεύτερο στάδιο διάστρωση ψυχροπλαστικού υλικού υψηλών προδιαγραφών

Με αυτό τον τρόπο στόχος είναι να επιτευχθεί, αφενός μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των διαγραμμίσεων ανεξάρτητα από τους φόρτους των αξόνων και των ρύπων ή ακόμη και των καιρικών συνθηκών και αφετέρου υψηλότερος βαθμός φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας της οριζόντιας σήμανσης.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο, που πιλοτικά θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά και στις κατά μήκος διαγραμμίσεις, υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη διάρκεια ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας των διαγραμμίσεων στην Αθήνα [ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η διάστρωση νέου τάπητα και αναγκαστικά πρέπει να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης σε υφιστάμενους (παλαιούς) τάπητες], η Περιφέρεια Αττικής θα προβεί στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής καθολικά και σε υπόλοιπους άξονες του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου.

Swank Rally, Τυνησία - Σκοτώθηκε ο Ιταλός αναβάτης Luigi Costa

Νοσηλευόταν επί δύο ημέρες στο νοσοκομείο Kebili μετά από πτώση, και πέθανε από επιπλοκές
Luigi Costa, Swank Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/2/2024

Στις 27/2/2024 έφυγε από τη ζωή ο αναβάτης Luigi Costa, που συμμετείχε στο Swank Rally στην Τυνησία. Ο Ιταλός είχε μια πτώση δυο ημέρες πριν και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Kebili, έχοντας τις αισθήσεις του, όμως τελικά πέθανε από επιπλοκές.

Όπως διαβάζουμε στον ιταλικό τύπο η διοργάνωση ενήργησε ταχύτατα κατά το ατύχημα του Costa που συνέβη λίγα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της πρώτης ειδικής του αγώνα, μεταφέροντας τον άμεσα στο νοσοκομείο. Ο 58χρονος αναβάτης από την Πάρμα, υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με τους γιατρούς να αποφασίζουν πως έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον δυο ημέρες. Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο Costa είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με την οικογένεια και τους φίλους του. Δυστυχώς την Τρίτη η κατάσταση του επιδεινώθηκε, με τον άτυχο Ιταλό να πεθαίνει από επιπλοκές οι οποίες τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές. Μόλις μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του, η διοργάνωση ακύρωσε άμεσα το τρίτο στάδιο του αγώνα το οποίο βρισκόταν στα μέσα της διεξαγωγής του.

Ετικέτες