Η Ελληνική Αστυνομία αποκτά 91 οχήματα μέσω χρηματοδότησης

4 εκατομμύρια ευρώ θα είναι ο συνολικός προϋπολογισμός της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής
motomag Περιφέρεια Αττικής – Η Ελληνική Αστυνομία αποκτά 91 οχήματα μέσω χρηματοδότησης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/7/2024

Η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το έτος 2030 χρηματοδοτεί την Ελληνική Αστυνομία με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ ώστε αυτή να αποκτήσει 91 σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό.

Την προμήθεια των 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών καθώς και των ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος "Αττική 2021 – 2027".

Περιφέρεια Αττικής – Η Ελληνική Αστυνομία αποκτά 91 οχήματα μέσω χρηματοδότησης

Αποκλειστικός δικαιούχος της σχετικής χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά ενδεικτικά στην προμήθεια:

•⁠  ⁠29 αστυνομικών δίκυκλων μοτοσυκλετών

•⁠  ⁠62 αστυνομικών αυτοκινήτων

•⁠  ⁠λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου)

Ειδικότερα, στη δράση εντάσσονται παρεμβάσεις σε δύο βασικούς άξονες:

•⁠  ⁠Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττική, με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού

•⁠  ⁠Παρεμβάσεις που εξειδικεύονται από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και αφορούν στην επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων και των βαριά τραυματιών κατά 50% έως το έτος 2030

Εντός των επόμενων εβδομάδων ο δικαιούχος αναμένεται να υποβάλει την αίτηση χρηματοδότησης, με στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Περιφέρεια Αττικής – Η Ελληνική Αστυνομία αποκτά 91 οχήματα μέσω χρηματοδότησης

Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ

Εξαιρετικά χαμηλά το όριο με τον νέο ΚΟΚ
Έπιασαν την Ελεωνόρα Ζουγανέλη με Vespa πάνω από το όριο αλκοόλ
Από το

motomag

12/12/2025

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα όρια πλέον με τον νέο ΚΟΚ και με τον σχολαστικό έλεγχο που γίνεται τώρα στην αρχή -με την εμπειρία να μας λέει πως μετά από κάθε αλλαγή έτσι κάνουν για λίγο καιρό- περισσότερες ειδήσεις θα έρχονται για επώνυμους που οδηγούν δίκυκλα.

Αυτή τη φορά ήταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που ξημερώματα σήμερα της έγινε έλεγχος σε μπλόκο της Σταδίου και στην μέτρηση φάνηκε 0,15mg/l ποσότητα αλκοόλ. Στην επανάληψη λίγη ώρα αργότερα το όργανο μέτρησης έδειξε 0,10mg/l που είναι ακριβώς το όριο στα δίκυκλα, ισοδυναμώντας με ένα μικρό ποτήρι μπύρας και για αυτό της αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 350 Ευρώ και ακινητοποίηση της Vespa.

Αυτό σημαίνει πως πρακτικά ο νέος ΚΟΚ καθιστά μηδενική την ανοχή στο αλκοόλ για τις μοτοσυκλέτες.

Ένα μέτρο ιδιαίτερα αυστηρό.