Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της POSEIDON FUELS E.E.

Ακόμη ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική το οποίο βρέθηκε να παρανομεί
motomag Περιφέρεια Αττικής - Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε πρατήριο υγρών καυσίμων της POSEIDON FUELS E.E.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας «POSEIDON FUELS E.E.», που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής επί της οδού Λεωφόρου Βάρης 8, καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε παρανομία σε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων.

Πιο συγκεκριμένα με την αρ. πρωτ.  418/ 24.04.2024 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής επεβλήθη, πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) στην επιχείρηση πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «POSEIDON FUELS E.E.» που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Βάρης 8, με Α.Φ.Μ. 801900665 και Δ.Ο.Υ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας μας στο κατάστημά της στις 20 / 12 / 2023 ημέρα Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι στην αντλία του πρατηρίου με S.N. 40 – 1035063 μάρκας WAYNE, μοντέλο HELIX 1000 τύπος S ( NL / ID ) 22 – 211S, βρέθηκε ένα ακροσωλήνιο με προϊόν παράδοσης βενζίνη αμόλυβδη 95 οκτανίων, να δίνει ελλειποβαρή ποσότητα καυσίμου με απόκλιση του μετρητή -0,65%  (με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο -0,5%).

Ιράν: Οι γυναίκες πλέον καβαλούν νόμιμα μοτοσυκλέτα

Aλλαγή του νόμου επιτρέπει πλέον στις γυναίκες να αποκτούν δίπλωμα οδήγησης δικύκλου
iran women motorcyclists
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/2/2026

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Mohammad Reza Aref, υπέγραψε την τροποποίηση του ιρανικού ΚΟΚ για να “επιτρέψει πρακτική εκπαίδευση για γυναίκες υποψήφιες οδηγούς, να οργανώσει εξετάσεις υπό την άμεση εποπτεία της αστυνομίας και να εκδώσει άδειες οδήγησης μοτοσυκλετών σε γυναίκες ”.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από ψηφοφορία στη βουλή της χώρας τον Ιανουάριο.

Ως τώρα οι γυναίκες μπορούσαν να έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου, όχι όμως και δικύκλου. Το γιατί περιγράφεται εύγλωττα από σχετική δήλωση του συντηρητικού βουλευτή Mohammad Seraj: “Μια γυναίκα που κάθεται πάνω σε μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να διατηρήσει τη σεμνή εμφάνιση που οφείλει, καθώς και τα δύο της χέρια είναι απασχολημένα με την οδήγηση του οχήματος και είναι εκτεθειμένη στον άνεμο.”

Μετά τον κοινωνικό αναβρασμό που προκλήθηκε από τον θάνατο της Mahsa Amini στα χέρια της θρησκευτικής αστυνομίας το 2022 – επειδή δεν φορούσε ‘σωστά’ τη μαντήλα της – η αυστηρή επιβολή των θρησκευτικών ενδυματολογικών κανόνων έχει χαλαρώσει ελαφρώς και, στο πλαίσιο αυτό, αρκετές γυναίκες άρχισαν να χρησιμοποιούν δίκυκλα για την καθημερινή τους μετακίνηση.

Διότι στο τέλος της ημέρας, πόλεις όπως η Τεχεράνη υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα με τον υπόλοιπο κόσμο - κυκλοφοριακό, προβληματική στάθμευση, υψηλά κόστη διατήρησης αυτοκινήτου.

Παρότι οι μοτοσυκλετίστριες ήταν δεδομένα εξαρχής παράνομες καθώς δεν είχαν νόμιμο τρόπο να βγάλουν δίπλωμα, η αντιμετώπισή τους από την αστυνομία ήταν αρκετά ανεκτική.

Πλέον δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τα στραβά μάτια πάντως, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2026 οι γυναίκες μπορούν να εκδίδουν κανονικά άδεια οδήγησης και να κυκλοφορούν περήφανα και νομιμότατα.