Διοικητικές αλλαγές κορυφής στην Kosmocar A.E.

Νέοι ρόλοι
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Με το ακόλουθο δελτίο τύπου η Korsmocar A.E. αντιπρόσωπος της Ducati στη χώρα μας ανακοίνωσε τις ακόλουθες διοικητικές αλλαγές:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                                                        Αργυρούπολη, 29 Απριλίου 2021

Διοικητικές αλλαγές στην Kosmocar Α.Ε.

Η KOSMOCAR A.E., Επίσημος Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στην Ελλάδα, καθώς και των μοτοσυκλετών Ducati σε Ελλάδα και Κύπρο, Επίσημος Έμπορος και  Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής Bentley, Εισαγωγή και Εμπορία e-Bikes μέσω της Kosmoride και Lamborghini Service Center για την Ελλάδα,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο τριών ετών στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της KOSMOCAR, αναλαμβάνει από την 29η Απριλίου 2021 τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της KOSMOCAR και γίνεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KARENTA. Παράλληλα με τα καθήκοντά του αυτά, αναλαμβάνει τον ρόλο του Συμβούλου των Μετόχων, αναφορικά με τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Μαυριδόγλου την τελευταία τριετία, εφαρμόζοντας σύγχρονες μορφές διοίκησης, συνέβαλε στη σημαντική ανάπτυξη της εταιρείας και στη θέση της στην αγορά και σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, υπήρξε πρωτεργάτης στην περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού αποτυπώματος της εταιρείας με σειρά ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ήταν από τους βασικούς συντελεστές υλοποίησης του έργου “Astypalea: Smart & Sustainable Island”, της πρωτοβουλίας του Volkswagen Group και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Στήβεν Σίρτης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KOSMOCAR, αναλαμβάνει από την 29η Απριλίου 2021 καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της KOSMOCAR, ενώ θα παραμείνει Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των KOSMOCAR και KARENTA.

Ο κ. Διονύσης Μπατιστάτος, μετά από περίπου έξι επιτυχημένα χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος της KARENTA, ανέλαβε από την 28η Απριλίου 2021 καθήκοντα Γενικού Διευθυντή επί Εμπορικών Θεμάτων & Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Volkswagen, στην KOSMOCAR. Παράλληλα, παραμένει Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της KARENTA.

Ο κ. Νικόλαος Πρέζας, μέχρι την 28η Απριλίου 2021 Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Volkswagen, αποχώρησε από την εταιρεία, για προσωπικούς λόγους. Η KOSMOCAR ευχαριστεί τον κ. Πρέζα για την προσφορά του στην εταιρεία και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας: Οι εταιρείες που θα δώσουν το παρόν και μερικές ηχηρές απουσίες

Αυτές είναι όλες οι εταιρείες μοτοσυκλετών που θα έχουν περίπτερα στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Ομολογουμένως αυτή η δημοσίευση έχει αργήσει, καθώς έρχεται στη δημοσιότητα μια μέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση. Η καθυστέρηση ωστόσο προέκυψε για καλό λόγο, καθώς περιμέναμε περίπου έναν μήνα και ως την τελευταία στιγμή για τυχόν νέες προσθήκες σε αυτήν.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η αναμονή είχε ως βασικό στόχο την ελπίδα κάποιες εταιρείες να αλλάξουν γνώμη. Ένα τέτοιο παράδειγμα που ξεχωρίζει είναι η Honda, μια μοτοσυκλέτα της οποίας (Africa Twin) κοσμεί το λογότυπο της έκθεσης, στηρίζεται δηλαδή την επικοινωνία της διοργάνωσης πάνω σε μια εταιρεία που δεν θα βρίσκεται καν εκεί. Όσο υπήρχαν ελπίδες από πλευράς διοργανωτών για ν’ αλλάξει αυτό, εμείς περιμέναμε πριν δημοσιεύσουμε τη λίστα αυτή.

Δεν είναι η μόνη απουσία που σημειώνουμε, καθώς μαζί με τη Honda του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα λείπουν από την έκθεση και οι Peugeot και Segway, αλλά έχουμε ακόμη δύο ηχηρές απουσίες εταιρειών με σημαντικά μερίδια στην ελληνική αγορά.

Απόν θα είναι το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Στην έκθεση γνωρίζουμε πως δεν θα είναι επίσης οι εταιρείες της K-Motors, δηλαδή οι AJP, Bajaj και SWM, καθώς και η Fantic Motor.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η απουσία κάποιας εταιρείας μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, λ.χ. κάποιοι βρίσκουν το κόστος πολύ μεγάλο, περιλαμβάνοντας πολλά διαχειριστικά έξοδα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Πέραν της ενοικίασης του περιπτέρου, κάθε εκθέτης έχει να πληρώσει για υλικά, κατασκευές, αλλά και για το προσωπικό που θα στελεχώσει τον χώρο για πέντε γεμάτες μέρες – κι αυτά είναι πράγματα που στο ΜΟΤΟ τα γνωρίζουμε πολύ καλά και από πρώτο χέρι, καθώς μεταφράζονται σε κόπο, χρόνο και χρήμα κάθε φορά που δίνουμε το παρόν σε τέτοιες γιορτές της Μοτοσυκλέτας.

Στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας οι κατασκευαστές δικύκλων που γνωρίζουμε σίγουρα πως θα είναι παρόντες είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, MV Agusta, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00