Διοικητικές αλλαγές κορυφής στην Kosmocar A.E.

Νέοι ρόλοι
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/4/2021

Με το ακόλουθο δελτίο τύπου η Korsmocar A.E. αντιπρόσωπος της Ducati στη χώρα μας ανακοίνωσε τις ακόλουθες διοικητικές αλλαγές:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                                                        Αργυρούπολη, 29 Απριλίου 2021

Διοικητικές αλλαγές στην Kosmocar Α.Ε.

Η KOSMOCAR A.E., Επίσημος Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα στην Ελλάδα, καθώς και των μοτοσυκλετών Ducati σε Ελλάδα και Κύπρο, Επίσημος Έμπορος και  Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής Bentley, Εισαγωγή και Εμπορία e-Bikes μέσω της Kosmoride και Lamborghini Service Center για την Ελλάδα,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Ο κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο τριών ετών στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της KOSMOCAR, αναλαμβάνει από την 29η Απριλίου 2021 τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της KOSMOCAR και γίνεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της KARENTA. Παράλληλα με τα καθήκοντά του αυτά, αναλαμβάνει τον ρόλο του Συμβούλου των Μετόχων, αναφορικά με τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Μαυριδόγλου την τελευταία τριετία, εφαρμόζοντας σύγχρονες μορφές διοίκησης, συνέβαλε στη σημαντική ανάπτυξη της εταιρείας και στη θέση της στην αγορά και σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, υπήρξε πρωτεργάτης στην περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού αποτυπώματος της εταιρείας με σειρά ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ήταν από τους βασικούς συντελεστές υλοποίησης του έργου “Astypalea: Smart & Sustainable Island”, της πρωτοβουλίας του Volkswagen Group και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Στήβεν Σίρτης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KOSMOCAR, αναλαμβάνει από την 29η Απριλίου 2021 καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της KOSMOCAR, ενώ θα παραμείνει Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των KOSMOCAR και KARENTA.

Ο κ. Διονύσης Μπατιστάτος, μετά από περίπου έξι επιτυχημένα χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος της KARENTA, ανέλαβε από την 28η Απριλίου 2021 καθήκοντα Γενικού Διευθυντή επί Εμπορικών Θεμάτων & Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Volkswagen, στην KOSMOCAR. Παράλληλα, παραμένει Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της KARENTA.

Ο κ. Νικόλαος Πρέζας, μέχρι την 28η Απριλίου 2021 Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Volkswagen, αποχώρησε από την εταιρεία, για προσωπικούς λόγους. Η KOSMOCAR ευχαριστεί τον κ. Πρέζα για την προσφορά του στην εταιρεία και του εύχεται καλή επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.