Distinguished Gentleman's Ride 2018

Επιτυχία μετ' εμποδίων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/10/2018

Τη τελευταία δεκαετία με τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη να έχουν αλλάξει τις εποχές, είχαμε συνηθίσει ο Σεπτέμβριος να αποτελεί προέκταση του καλοκαιριού. Για φέτος ο Σεπτέμβριος μας τη φύλαγε στο παρά πέντε και θυμήθηκε να φορέσει τα φθινοπωρινά του, φέρνοντας το τελευταίο σαββατοκύριακο βροχές που δεν έλεγαν να σταματήσουν, με αποτέλεσμα ο ουρανός της πρωτεύουσας να συνάδει με το χρώμα του αμαξοστασίου στο Γκάζι που φιλοξένησε τις “Ημέρες Μοτοσυκλέτας”. Η εκδήλωση έλαβε μια μέρα παράταση λόγω της κακοκαιρίας και το DGR 2018 που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 30/09 αναβλήθηκε από την τροχαία λόγω υψηλού κινδύνου, δίνοντας ραντεβού την επόμενη μέρα. Οι συμμετοχές που είχαμε από τους αναβάτες της πρωτεύουσας ανέρχονταν στους 171, όμως λόγω της αναβολής δεν ήταν τόσοι στην βόλτα της Δευτέρας. Παρ’ όλα αυτά ήταν αρκετοί κάνοντας αισθητή της παρουσία τους, ντυμένοι στη πένα, με τις μοτοσυκλέτες τους να λάμπουν. Η τροχαία απ’ τη πλευρά της έφερε σχεδόν εις πέρας το καθήκον της, σταματώντας επιτυχώς τη κυκλοφορία για να περάσουν οι συμμετέχοντες και να τους συνοδέψει σε όλη τη διαδρομή όμως… ξεκίνησαν πριν από τους τελευταίους με αποτέλεσμα τρείς συμμετέχοντες να μείνουν πίσω! Μετά το πέρας της διαδρομής οι αναβάτες επέστρεψαν στο αμαξοστάσιο για να γιορτάσουν την επιτυχία τους, διασκεδάζοντας στο χώρο της εκδήλωσης υπό το ρυθμό της live rock μουσικής. Για άλλη μια φορά το "Distinguished Gentleman's Ride" στέφθηκε με επιτυχία και οι αναβάτες της χώρας μας συγκέντρωσαν 3.912€ για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ παγκοσμίως έχουν συγκεντρωθεί 5.823.195 δολάρια.

Στο gallery που συνοδεύει το άρθρο, μπορείτε να απολαύσετε φωτογραφίες από την έναρξη της εκδήλωσης.

Ηonda: Ιαπωνική αντεπίθεση στην Κίνα, με το NX500 E-Clutch

Θα ξεκινήσει να το κατασκευάσει τοπικά για την εγχώρια αγορά - Στη μισή σχεδόν τιμή από πριν!
Honda NX500 made in China
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/1/2026

Η Honda θέλει να πληρώσει τους Κινέζους με το ίδιο τους το νόμισμα αναφορικά με την επιθετική τιμολογιακή πολιτική τους, ανακοινώνοντας ότι το NX500 για τις ανάγκες της κινέζικης αγοράς θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην Κίνα έχοντας παράλληλα στον εξοπλισμό του και το σύστημα E-Clutch, ενώ θα διατίθεται σε τιμή... "χώμα"!

Το Honda NX500 είναι ένα από τα μοντέλα που θα εξοπλιστούν το 2026 με το σύστημα E-Clutch, όπως σας ενημερώσαμε και κατά τη διάρκεια της περασμένης EICMA, μαζί με τα XL750 Transalp, CB750 Hornet, CBR500R και CB500 Hornet, ενώ θα διατεθεί και με νέα γραφικά.

Τα πλάνα της Honda για το NX500 δεν σταματούν εκεί αφού αυτό θα είναι ένα από τα μοντέλα που θα χρησιμοποιήσει για να ασκήσει πίεση στον κινέζικο ανταγωνισμό μεταφέροντας μάλιστα το παιχνίδι εντός έδρας, ΜΕΣΑ στην Κίνα.

Honda NX500 made in China

Μέχρι σήμερα το CB500X, η μοτοσυκλέτα που διαδέχθηκε το NX500, εισαγόταν στην κινέζικη αγορά από την Ταϊλάνδη όπου κατασκευάζεται. Έτσι η τιμή του έφτανε σχεδόν τα 8.500 ευρώ λόγω των δασμών που ακολουθούν τα εισαγόμενα μοντέλα.

Τώρα η Honda θέλει να προκαλέσει τη δική της αναταραχή στην εγχώρια αγορά της Κίνας, σε μια πολύ σημαντική κατηγορία που κυριαρχείται από κινέζικα μοντέλα στις πωλήσεις ξεκινώντας να το κατασκευάζει τοπικά. Έτσι η τιμή του, χωρίς πλέον τους δασμούς, υπολογίζεται ότι θα πέσει... κάτω από τα 4.500 ευρώ (!) και αυτό θα το φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις μοτοσυκλέτες των Κινέζων.

Παράλληλα, η Honda θα φροντίσει να το προσφέρει και με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για την κατηγορία που δεν είναι άλλο από το σύστημα E-Clutch, το οποίο αυτοματοποιεί τη λειτουργία του συμπλέκτη, όμως δεν καταργεί τη μανέτα και έτσι δίνει πλήρη ελευθερία στον αναβάτη να τη χρησιμοποιεί -παρακάμπτοντας το σύστημα- όποτε αυτός επιθυμεί. Έτσι θα έχει και μία τεχνολογία που οι Κινέζοι δεν μπορούν να προσφέρουν ακόμη στην κατηγορία!

Οι Κινέζοι έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα αυτόματα κιβώτια, αφού έχουμε δει πολλές μοτοσυκλέτες ειδικά cruisers να φέρουν τέτοια, οπότε η κίνηση της Honda μοιάζει προμελετημένη αλλά και εύστοχη σε μια προσπάθεια να "αρπάξει" πολύ γρήγορα ένα κομμάτι της εγχώριας αγοράς.

Αυτό που φαίνεται να απασχολεί τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης είναι η ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει όλες τις μοτοσυκλέτες "μεγάλου" κυβισμού της Honda. Η ανησυχία τους περιστρέφεται γύρω από το αν η ποιότητα του NX500 που εισάγεται από την Ταϊλάνδη θα "παραμείνει" και στη μοτοσυκλέτα που θα κατασκευάζεται εγχώρια, σε πολύ χαμηλότερη τιμή. 

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει πάντως το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, ούτε στα περιφερειακά της -αναρτήσεις, φρένα, ηλεκτρονικά. Αυτό το τονίζουμε καθώς αποτελεί συνήθη πρακτική όταν η παραγωγή μιας μοτοσυκλέτας μεταφέρεται στην Κίνα για την εγχώρια αγορά, με στόχο να συμπιεστεί και άλλο το κόστος, και αυτό έχει αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του κοινού και τις χαμηλές πωλήσεις. Με το "Made in China" ΝΧ500 το αποτέλεσμα θα είναι λογικά το προσδοκώμενο για την ιαπωνική εταιρεία με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

 

Ετικέτες