Donkey Cross: Μόνο 9 τερμάτισαν

Από το

Μαύρο Σκύλο

4/4/2011

3500 θεατές στη Μακρινίτσα του Πηλίου παρακολούθησαν 25 αναβάτες στον πιο  ανατρεπτικό αγώνα off-road, το Red Bull Donkey Cross. Σε μία σκληρή αναμέτρηση, όπου κατάφεραν να τερματίσουν μόλις 9 αθλητές, νικητής στέφθηκε ο έμπειρος αναβάτης Λευτέρης Καρέτσος!5ος ο δικός μας Ανδρέας Γκλαβάς. Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς το πρώτο σκέλος της διαδρομής περιλάμβανε ομαδική εκκίνηση με τα γαϊδουράκια. Οι αναβάτες με πολύ αγωνία αλλά και χιούμορ, προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την πρώτη διαδρομή μήκους 1,5 χλμ., ανάμεσα σε ανηφορικά σοκάκια και απότομες κατηφορικές πλαγιές.
Στη δεύτερη και βασική φάση του αγώνα, οι αναβάτες  ανέβηκαν στις μηχανές τους – που γέμισαν με επιδόσεις από τη BP Ultimate - για την πολύ απαιτητική διαδρομή, μήκους 2,8 χλμ που έπρεπε να ολοκληρωθεί πέντε φορές. Trial, motocross & enduro αναβάτες ρίχτηκαν στη μάχη αντιμετωπίζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μια διαδρομή με απόκρημνα μονοπάτια, καλντερίμια, περάσματα από παραδοσιακές πεζούλες, αλλά και τμήματα με τεχνητά εμπόδια. 19 από τους 25 riders εγκατέλειψαν, κάποιοι γιατί η διαδρομή αποδείχθηκε εξαντλητική και άλλοι γιατί η μηχανή τους έπαθε κάποια βλάβη.
Η τελευταία φάση του Red Bull Donkey Cross 2011, ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με έναν γύρο με γαϊδουράκια. Οι αναβάτες αποθεώθηκαν από μικρούς και μεγάλους ενώ τα χαριτωμένα τετράποδα κέρδισαν τις εντυπώσεις. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1. Καρέτσος Λευτ.
2. Χασιώτης Αργ.
3. Μανωλίδης Γιωργ.
4. Σιαφαρίκας Βασ.
5. Γκλαβάς Ανδρέας
6. Βαϊτσης Γραμ.
7. Λιάγκας Ηλίας
8. Λογοθέτης Ν.
9. Χαραλάμπους Ανθ.

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες