Γράφτηκε από: 
το Μαύρο Σκύλο

Donkey Cross: Μόνο 9 τερμάτισαν

3500 θεατές στη Μακρινίτσα του Πηλίου παρακολούθησαν 25 αναβάτες στον πιο  ανατρεπτικό αγώνα off-road, το Red Bull Donkey Cross. Σε μία σκληρή αναμέτρηση, όπου κατάφεραν να τερματίσουν μόλις 9 αθλητές, νικητής στέφθηκε ο έμπειρος αναβάτης Λευτέρης Καρέτσος!5ος ο δικός μας Ανδρέας Γκλαβάς. Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς το πρώτο σκέλος της διαδρομής περιλάμβανε ομαδική εκκίνηση με τα γαϊδουράκια. Οι αναβάτες με πολύ αγωνία αλλά και χιούμορ, προσπάθησαν να ολοκληρώσουν την πρώτη διαδρομή μήκους 1,5 χλμ., ανάμεσα σε ανηφορικά σοκάκια και απότομες κατηφορικές πλαγιές.
Στη δεύτερη και βασική φάση του αγώνα, οι αναβάτες  ανέβηκαν στις μηχανές τους – που γέμισαν με επιδόσεις από τη BP Ultimate - για την πολύ απαιτητική διαδρομή, μήκους 2,8 χλμ που έπρεπε να ολοκληρωθεί πέντε φορές. Trial, motocross & enduro αναβάτες ρίχτηκαν στη μάχη αντιμετωπίζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε μια διαδρομή με απόκρημνα μονοπάτια, καλντερίμια, περάσματα από παραδοσιακές πεζούλες, αλλά και τμήματα με τεχνητά εμπόδια. 19 από τους 25 riders εγκατέλειψαν, κάποιοι γιατί η διαδρομή αποδείχθηκε εξαντλητική και άλλοι γιατί η μηχανή τους έπαθε κάποια βλάβη.
Η τελευταία φάση του Red Bull Donkey Cross 2011, ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με έναν γύρο με γαϊδουράκια. Οι αναβάτες αποθεώθηκαν από μικρούς και μεγάλους ενώ τα χαριτωμένα τετράποδα κέρδισαν τις εντυπώσεις. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1. Καρέτσος Λευτ.
2. Χασιώτης Αργ.
3. Μανωλίδης Γιωργ.
4. Σιαφαρίκας Βασ.
5. Γκλαβάς Ανδρέας
6. Βαϊτσης Γραμ.
7. Λιάγκας Ηλίας
8. Λογοθέτης Ν.
9. Χαραλάμπους Ανθ.