DRE Academy 2024 – Το σχολείο της Ducati στην πίστα επιστρέφει, αρχής γενομένης από την πίστα της Modena [VIDEO]

Με τις τιμές να ξεκινούν από τα 250 ευρώ και να φτάνουν τα 7.000 ευρώ
motomag DRE Academy 2024 – Το “σχολείο” της Ducati επιστρέφει αρχής γενομένης από την πίστα της Modena
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/12/2023

Το DRE Academy 2024 της Ducati δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν μία εκ των μοτοσυκλετών της (Panigale, Hypermotard 698 Mono, DesertX Rally) με στόχο να εξελίξουν τις οδηγικές τους δυνατότητες σε ασφαλές περιβάλλον υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών της ιταλικής εταιρείας.

To πρόγραμμα DRE το οποίο μετρά 20 χρόνια ζωής -το 2003 ήταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησε η ακαδημία- όλα αυτά τα χρόνια έχει υποδεχθεί πάνω από 30.000 συμμετέχοντες, συνδυάζοντας τη μάθηση σε ασφαλές περιβάλλον με τη διασκέδαση. Η ιταλική εταιρεία έχει προσαρμόσει το πρόγραμμα της ακαδημίας με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι, ανεξαρτήτου οδηγικού επιπέδου, να μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα κατάλληλο για εκείνους. Για το 2024 η Ducati ανακοίνωσε πως οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει μέσα από τον ιστότοπο της www.ducati.com ενώ στον σχεδιασμό του DRE Academy 2024 αναμένεται να προστεθεί και το DRE Adventure (πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης).

DRE Academy 2024 – Το “σχολείο” της Ducati επιστρέφει αρχής γενομένης από την πίστα της Modena

Το DRE Academy 2024 θα έχει ως πρώτο σταθμό την πίστα της Modena το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου, όπου θα διεξαχθούν τα προγράμματα DRE Road και DRE Rookie (για νέους μοτοσυκλετιστές ηλικίας 18 έως 24 ετών με άδεια οδήγησης Α2), τα οποία σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία ταιριάζουν σε όλους τους μοτοσυκλετιστές καθώς από τους εκπαιδευτές της Ducati διδάσκονται πράγματα τα οποία βοηθούν τους χρήστες των δίκυκλων κατά την καθημερινή μετακίνηση. Στις 18-19 Ιουνίου και 25-26 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Misano θα πραγματοποιηθούν εκτός από τα DRE Road και DRE Rookie και το πρόγραμμα DRE Racetrack το οποίο σχετίζεται περισσότερο με την οδήγηση σε πίστα. Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες ανάλογα με το οδηγικό τους επίπεδο, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα Track Evo, Track Evo2, Track Master και στο "One to One".

Στο Track Evo οι συμμετέχοντες θα διδάσκονται τις διάφορες τεχνικές από τους εκπαιδευτές της Ducati πάνω στην Panigale V2, ενώ στο Track Evo2 θα έχουν στη διάθεση τους την Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary. Όσον αφορά το Track Master οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεση τους την Panigale V4 S, με τους εκπαιδευτές να εξετάζουν τα δεδομένα της τηλεμετρίας και τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στις μοτοσυκλέτες. Για την καλύτερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων η αναλογία είναι δύο μαθητές για έναν εκπαιδευτή. Στο πλαίσιο του προγράμματος DRE Racetrack, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν και το "One to One". Η Ducati έχει επιλέξει σε αυτό τρεις δυνατότητες. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί είτε να βρεθεί πάνω στη σέλα της Panigale V4 S και να νιώσει πως είναι να είσαι εργοστασιακός αναβάτης καθώς θα υπάρχει ο εκπαιδευτής που θα διδάσκει στη συνεδρία και ατομικό pitbox, είτε να βρεθεί στη σέλα του συνεπιβάτη και να απολαύσει κάποιους γρήγορους γύρους με την Panigale V4 R ή με τη Superleggera V4. Επιλέγοντας το “One to One”, οι συμμετέχοντες επιπρόσθετα θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στη σέλα του συνεπιβάτη με τους Michele Pirro, Karel Abraham, Alex De Angelis, Lorenzo Zanetti και Franco Battaini να είναι αυτοί οι οποίοι θα εκτελούν χρέη αναβάτη-εκπαιδευτή ώστε να δείξουν στους εκπαιδευόμενους τις σωστές γραμμές στην πίστα, τα σημεία φρεναρίσματος και επιτάχυνσης, τεχνικές οδήγησης και πολλά άλλα. Συντονιστής σε όλα αυτά θα είναι ο Τεχνικός Διευθυντής του προγράμματος DRE Academy, Dario Marchetti.

DRE Academy 2024 – Το “σχολείο” της Ducati επιστρέφει αρχής γενομένης από την πίστα της Modena

Το DRE Academy δεν σταματά τις δράσεις του καθώς το το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Modena θα διεξαχθεί το πρόγραμμα Track Warm Up, το οποίο αφορά κυρίως τους μοτοσυκλετιστές οι οποίοι έχουν κάποια εμπειρία στην πίστα και θέλουν να εξελίξουν τις οδηγικές τους ικανότητες υπό το βλέμμα των εκπαιδευτών της ιταλικής εταιρείας πάνω σε μία Panigale V2. Όσον αφορά την εκτός δρόμου οδήγηση, τo πρόγραμμα DRE Adventure το οποίο στοχεύει κυρίως στην οδήγηση σε χωμάτινο τερέν θα έχει ως “εργαλεία οδήγησης” τις Multistrada και DesertX, με τις ημερομηνίες του προγράμματος να ανακοινώνονται σύντομα.

Ετικέτες

Γαλλία – Στα χαρακώματα οι μοτοσυκλετιστές για το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ [VIDEO]

Δεν έλειψαν όμως και σκηνές που συναντάμε έξω από γήπεδα ποδοσφαίρου
motomag Γαλλία – Στα χαρακώματα οι μοτοσυκλετιστές για το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Μετά την πορεία των 60.000 μοτοσυκλετιστών η οποία διοργανώθηκε στις 13 – 14 Απριλίου από την Γαλλική Ομοσπονδία Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών (FFMC) ως δήλωσης άρνησης για την υποχρεωτική επιβολή τεχνικού ελέγχου στις μοτοσυκλέτες και σε άλλα μηχανοκίνητα δίκυκλα οχήματα οι Γάλλοι μοτοσυκλετιστές ξανακατέβηκαν στους δρόμους για να δηλώσουν εκ νέου την αντίθεση τους με το συγκεκριμένο μέτρο.

Οι κινητοποιήσεις των μοτοσυκλετιστών στην Γαλλία έχουν φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα καθώς σπάνια έχουμε δει ανάλογες πορείες διαμαρτυρίας. Για ακόμη μία φορά οι Γάλλοι βρέθηκαν στον δρόμο ώστε να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους όσον αφορά το ψήφισμα για την επιβολή υποχρεωτικού ΚΤΕΟ στα δίκυκλα που θέλει να εισάγει το Ανώτατο Δικαστήριο με την κυβέρνηση της Γαλλίας να μην συμφωνεί με το μέτρο αυτό.

Στην αντίπερα όχθη η FFMC, -η οποία αποτελεί και μέλος της FEMA- υποστηρίζει πως μόλις το 0,3% με 0,4% των ατυχημάτων οφείλονται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας ενώ σύμφωνα με αυτή οι συνθήκες του οδικού δικτύου ευθύνονται για το 30% των τροχαίων, ποσοστό που επιτάσσει την βελτίωση των υποδομών.

Γαλλία – Στα χαρακώματα οι μοτοσυκλετιστές για το υποχρεωτικό ΚΤΕΟ [VIDEO]

Όπως τονίζει η Γαλλική Ένωση Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών, το μέτρο αυτό είχε απορριφθεί το 2012 από την γαλλική Εθνοσυνέλευση και την Γερουσία, ενώ το 2014 προσαρμόστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο να επιτρέψουν στα κράτη μέλη την εφαρμογή αποτελεσματικότερων εναλλακτικών μέτρων, για την βελτίωση της ασφάλειας και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των μηχανοκίνητων δικύκλων.

Σε αντίθεση με την πορεία διαμαρτυρίας που είχαμε δει στις 13 και 14 Απριλίου και που δεν συνέβη το παραμικρό παρατράγουδο στην τελευταία τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά. Άγνωστοι τα μεσάνυχτα της 25ης Απριλίου γέμισαν ελαστικά μοτοσυκλετών με κουρέλια και στη συνέχεια τα έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε KTEO. Φυσικά η FFMC έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό λέγοντας πως οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία θέση στην Ομοσπονδία τους.

Μένει να δούμε αν το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει πίσω σχετικά με την επιβολή του υποχρεωτικού ΚΤΕΟ στα δίκυκλα ή θα δούμε και άλλες πορείες μοτοσυκλετιστών να διεξάγονται στην Γαλλία.

 

Ετικέτες