Ducati: Διοικητικές αλλαγές στο R&D και στην παραγωγή

Αλλάζει πόστο ο Forni
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/11/2019

Ο Andrea Forni είναι πιθανόν ο πιο γνωστός manager της Ducati στους έλληνες μοτοσυκλετιστές καθώς έχει επισπευτεί αρκετές φορές τη χώρα μας έχει οδηγήσει μαζί τους στην πίστα των Σερρών στα πλαίσια του Hellas Ducati Weekend. Στα 31 χρόνια που εργάζεται στην Ducati, έχει περάσει από πολλές διαφορετικές θέσεις, όλες τους σχετικές με την μηχανολογία.

Τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη του R&D, κυρίως των μοτοσυκλετών παραγωγής και πέρναγε πολλές μέρες τον χρόνο ανάμεσα στο εργοστάσιο της Bologna και την πίστα του Nardo στη νότια Ιταλία, όπου πλέον ανήκει την Porsche (μέλος του ομίλου VW, όπου ανήκει και η Ducati) και πέρα από την τεράστια κυκλική πίστα των 12 χιλιομέτρων που είναι ορατή από το διάστημα, περιλαμβάνει πίστες δοκιμών κρατήματος και ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης καιρικών συνθηκών, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές των μηχανικών μερών των πρωτοτύπων πριν μπουν στην παραγωγή. Από δω και στο εξής, ο Andrea Forni θα έχει τη θέση του διευθυντή ποιοτικού ελέγχου.

Τη θέση του Forni αναλαμβάνει ο Vincenzo De Silvio και ταυτόχρονα παίρνει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ducati. Ο De Silvio προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της Ducati, έχει 18 χρόνια προϋπηρεσία στην ιταλική εταιρεία και ήταν ήδη στο R&D ως διευθυντής σχεδιασμού κινητήρων.

Σημαντική αναβάθμιση θα έχει και ο Andrea Gesi μετά από 21 χρόνια στην εταιρεία, αφού μαζί με τη νέα θέση του διευθυντή παραγωγής, θα έχει και αυτός μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ducati στην Μπολόνια, αλλά και σε εκείνο της Ducati Ταϊλάνδης.

Η θέση που πήρε ο Andrea Gesi ήταν του Silvano Fini, ο οποίος αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο, ως υπεύθυνος για την σχέση της Ducati τους προμηθευτές.  

 

Αστυνομία-Αττική: 2.643 παραβάσεις σε τέσσερεις ημέρες με τον νέο ΚΟΚ

1 στους 5 οδηγούς που ελέγχθηκε πήρε κλήση - Αφαιρέθηκαν 500 άδειες οδήγησης
Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

16/9/2025

Περισσότερους από 14.000 ελέγχους πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής του νέου ΚΟΚ σε οδικούς άξονες της Αττικής, εστιάζοντας όμως στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ειδική εξόρμηση έγινε μεταξύ 12-15 Σεπτεμβρίου 2025 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εστιάζοντας στην πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14.078 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.643 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, με την Ελληνική Αστυνομία να μην δίνει συγκερκιμένα στοιχεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έξι οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ με ένδειξη άνω του 0,60 mg/l. Με λίγα λόγια οδηγούσαν στουπί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι Ελληνική Αστυνομία 2025

Ακόμα, ακινητοποιήθηκαν 389 οχήματα, εκ των οποίων 199 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 500 άδειες ικανότητας οδήγησης και 134 άδειες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι  για την εφαρμογή του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία, ενώ από ό,τι φαίνεται με αμείωτη ένταση συνεχίζουν και οι οδηγοί να αγνοούν τον ΚΟΚ και ακόμη χειρότερα ίσως την κοινή λογική.