Ducati: Διοικητικές αλλαγές στο R&D και στην παραγωγή

Αλλάζει πόστο ο Forni
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/11/2019

Ο Andrea Forni είναι πιθανόν ο πιο γνωστός manager της Ducati στους έλληνες μοτοσυκλετιστές καθώς έχει επισπευτεί αρκετές φορές τη χώρα μας έχει οδηγήσει μαζί τους στην πίστα των Σερρών στα πλαίσια του Hellas Ducati Weekend. Στα 31 χρόνια που εργάζεται στην Ducati, έχει περάσει από πολλές διαφορετικές θέσεις, όλες τους σχετικές με την μηχανολογία.

Τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη του R&D, κυρίως των μοτοσυκλετών παραγωγής και πέρναγε πολλές μέρες τον χρόνο ανάμεσα στο εργοστάσιο της Bologna και την πίστα του Nardo στη νότια Ιταλία, όπου πλέον ανήκει την Porsche (μέλος του ομίλου VW, όπου ανήκει και η Ducati) και πέρα από την τεράστια κυκλική πίστα των 12 χιλιομέτρων που είναι ορατή από το διάστημα, περιλαμβάνει πίστες δοκιμών κρατήματος και ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης καιρικών συνθηκών, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές των μηχανικών μερών των πρωτοτύπων πριν μπουν στην παραγωγή. Από δω και στο εξής, ο Andrea Forni θα έχει τη θέση του διευθυντή ποιοτικού ελέγχου.

Τη θέση του Forni αναλαμβάνει ο Vincenzo De Silvio και ταυτόχρονα παίρνει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ducati. Ο De Silvio προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της Ducati, έχει 18 χρόνια προϋπηρεσία στην ιταλική εταιρεία και ήταν ήδη στο R&D ως διευθυντής σχεδιασμού κινητήρων.

Σημαντική αναβάθμιση θα έχει και ο Andrea Gesi μετά από 21 χρόνια στην εταιρεία, αφού μαζί με τη νέα θέση του διευθυντή παραγωγής, θα έχει και αυτός μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ducati στην Μπολόνια, αλλά και σε εκείνο της Ducati Ταϊλάνδης.

Η θέση που πήρε ο Andrea Gesi ήταν του Silvano Fini, ο οποίος αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο, ως υπεύθυνος για την σχέση της Ducati τους προμηθευτές.  

 

Ducati Factory Made - Και μοβ Multistrada έχουμε, αν έτσι θέλετε

Η μοτοσυκλέτα θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής όπως ακριβώς την οραματίζεται ο πελάτης
Multistrada Factory Program
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/2/2026

Η Ducati ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εξατομίκευση με το Ducati Factory Made, ένα πρόγραμμα που μεταφέρει την παραμετροποίηση της μοτοσυκλέτας απευθείας στη γραμμή παραγωγής του Borgo Panigale. Η πρεμιέρα γίνεται στη Multistrada V4, με το DFM να επιτρέπει στους πελάτες να διαμορφώσουν τη μοτοσυκλέτα τους με αποκλειστικά κοστούμια, ειδικά χρώματα, διαφορετικούς τροχούς, υποπλαίσια και πακέτα εξοπλισμού. Η μοτοσυκλέτα παραδίδεται έτοιμη, ακριβώς όπως την επιθυμεί ο πελάτης, στον dealer.

Το πρόγραμμα ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία Ducati–Automobili Lamborghini, την οποία έχουμε ήδη δει στις ειδικές εκδόσεις Diavel 1260, Streetfighter V4 και Panigale V4. Στις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές περιλαμβάνονται και εμβληματικές Ad Personam (αποκλειστικές) αποχρώσεις της Automobili Lamborghini: Viola Pasifae, Arancio Xanto, Giallo Belenus, Blu Uranus και Verde Scandal -χρώματα που μέχρι σήμερα ήταν προνόμιο των supercars της Sant’Agata.

Με αφετηρία τη Multistrada V4 S, όπου προσφέρεται πλήρης εξατομίκευση χρώματος και γραφικών, και με επέκταση σε όλη τη σειρά V4 μέσω επιλογών εξοπλισμού, το Ducati Factory Made επιβεβαιώνει την πρόθεση της εταιρείας στην παροχή μιας εμπειρίας ιδιοκτησίας μοναδικά προσαρμοσμένης στον πελάτη. Η ιδέα μιας μοτοσυκλέτας προσαρμοσμένης στα χρωματικά και εξοπλιστικά γούστα του αναβάτη όχι με aftermarket κινήσεις, αλλά με την παράδοσή της, έτοιμη με μοναδικά χρώματα και αξεσουάρ, από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Ετικέτες