Ducati: Διοικητικές αλλαγές στο R&D και στην παραγωγή

Αλλάζει πόστο ο Forni
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/11/2019

Ο Andrea Forni είναι πιθανόν ο πιο γνωστός manager της Ducati στους έλληνες μοτοσυκλετιστές καθώς έχει επισπευτεί αρκετές φορές τη χώρα μας έχει οδηγήσει μαζί τους στην πίστα των Σερρών στα πλαίσια του Hellas Ducati Weekend. Στα 31 χρόνια που εργάζεται στην Ducati, έχει περάσει από πολλές διαφορετικές θέσεις, όλες τους σχετικές με την μηχανολογία.

Τα τελευταία χρόνια είχε την ευθύνη του R&D, κυρίως των μοτοσυκλετών παραγωγής και πέρναγε πολλές μέρες τον χρόνο ανάμεσα στο εργοστάσιο της Bologna και την πίστα του Nardo στη νότια Ιταλία, όπου πλέον ανήκει την Porsche (μέλος του ομίλου VW, όπου ανήκει και η Ducati) και πέρα από την τεράστια κυκλική πίστα των 12 χιλιομέτρων που είναι ορατή από το διάστημα, περιλαμβάνει πίστες δοκιμών κρατήματος και ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης καιρικών συνθηκών, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές των μηχανικών μερών των πρωτοτύπων πριν μπουν στην παραγωγή. Από δω και στο εξής, ο Andrea Forni θα έχει τη θέση του διευθυντή ποιοτικού ελέγχου.

Τη θέση του Forni αναλαμβάνει ο Vincenzo De Silvio και ταυτόχρονα παίρνει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ducati. Ο De Silvio προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της Ducati, έχει 18 χρόνια προϋπηρεσία στην ιταλική εταιρεία και ήταν ήδη στο R&D ως διευθυντής σχεδιασμού κινητήρων.

Σημαντική αναβάθμιση θα έχει και ο Andrea Gesi μετά από 21 χρόνια στην εταιρεία, αφού μαζί με τη νέα θέση του διευθυντή παραγωγής, θα έχει και αυτός μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ducati στην Μπολόνια, αλλά και σε εκείνο της Ducati Ταϊλάνδης.

Η θέση που πήρε ο Andrea Gesi ήταν του Silvano Fini, ο οποίος αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο, ως υπεύθυνος για την σχέση της Ducati τους προμηθευτές.  

 

Millyard Viper V10 - Με κινητήρα 8.000 κ.εκ. η διάσημη custom άλλαξε χέρια για 152.000 ευρώ

Νέα πρότζεκτ θέλει να χρηματοδοτήσει ο δημιουργός της Allen Millyard
Millyard V10 Viper
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η μοναδική Millyard Viper V10 πωλήθηκε έναντι 152.000 ευρώ στη δημοπρασία της H&H Classics, επιβεβαιώνοντας τη αξία  που έχει μια από τις πιο διάσημες custom μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ ως συλλεκτική.

Η Millyard Viper V10, η μοναδική custom μοτοσυκλέτα που δημιούργησε ο Allen Millyard γύρω από τον V10 κινητήρα των 8.000 κυβικών του Dodge Viper, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη στη δημοπρασία της H&H Classics στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας του Solihull, με τελική τιμή 130.000 λιρών Αγγλίας.

Η μοτοσυκλέτα αποδίδει περίπου 500 ίππους, ολοκληρώθηκε το 2009 και αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δημιουργίες του Millyard. Το 2023 κατέρριψε, με τους Allen Millyard και Henry Cole, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με συνεπιβάτη, σημειώνοντας επίσημη ταχύτητα 295 χλμ./ώρα.

Λίγο πριν από τη δημοπρασία, ο Millyard είχε χαρακτηρίσει την πώληση "μια πολύ δύσκολη απόφαση", εξηγώντας ότι θέλει να χρηματοδοτήσει νέα κατασκευαστικά project.

Η Viper V10 ήταν ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα της φετινής δημοπρασίας της H&H Classics και η τελική τιμή της κινήθηκε μέσα στις αρχικές εκτιμήσεις των 100.000-150.000 λιρών.