Ducati ήταν το 1 στα 4 superbike που πουλήθηκαν και το 2019

Κυρίαρχοι οι ιταλοί για άλλη μια χρονιά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/1/2020

Οι πωλήσεις μοτοσυκλετών στις μεσογειακές χώρες έχουν πάρει την ανηφόρα τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις των premium εταιρειών. Έτσι εκτός από την BMW, το 2019 ήταν μια χρονιά ρεκόρ και για την Ducati, που με 53.183 πωλήσεις παρέδωσε 179 περισσότερες μοτοσυκλέτες απ’ ότι το 2018. Η οικογένεια των Panigale V4/V4S/V4R παραμένει το best seler στην κατηγορία των superbike σε παγκόσμιο επίπεδο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Με 8.304 πωλήσεις, το 1 στα 4 superbike που πουλήθηκαν το 2019 ήταν Panigale! Δεδομένου της τιμής του, αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα της ιταλικής εταιρείας. Μάλιστα για το 2020, το νέο Panigale V2 και το ανανεωμένο Panigale V4/S  αναμένεται να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την κυριαρχία της Ducati σε αυτή την κατηγορία. Το ίδιο υπόσχονται και οι 1.700 προπαραγγελίες που έχει ήδη στα χέρια της η Ducati για το Streetfighter V4/V4S, το οποίο θα φτάσει στα καταστήματα από τις αρχές Μάρτιου.

Τα ανανεωμένα  Multistrada 950 και 1260 Enduro ενίσχυσαν κατά 3% τις πωλήσεις των mega on-off της Ducati το 2019. Η εγχώρια αγορά της Ιταλίας ήταν ξανά ο βασικός πυλώνας των πωλήσεων με 9.474 μονάδες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3% και αθροιστικά 20% την τελευταία τριετία. Στο +20% ήταν και το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων το 2019 στην Βραζιλία. Στην Ισπανία πέτυχαν αύξηση +10%, στην Γαλλία +8% και στην Κίνα +12%. Κι εδώ, όπως και στην περίπτωση της BMW, η κινέζικη αγορά απορρόφησε μόλις 3.200 μοτοσυκλέτες της Ducati, παρά το γιγαντιαίο μέγεθος του πληθυσμού της σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές χώρες που είχαν υπερδιπλάσιες πωλήσεις. Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πολύ χάλια για όλες τις εταιρείες, με την Ducati και την BMW να πανηγυρίζουν που έχασαν μόλις 2%, όταν η αμερικάνικη αγορά έκανε πάλι βουτιά -7%.

Μύκονος: Ξεκράνωτος αναβάτης επιχειρεί σούζα - Δεν πήγε πολύ καλά [Video]

Ντυμένος για παραλία, μόνο t-shirt και βερμούδα
souza
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2026

Πρόσφατα ένα video είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ένας αναβάτης χωρίς κράνος και φορώντας βερμούδα επιχείρησε να κάνει σούζα σε δημόσιο δρόμο, υπερεκτιμώντας τις ικανότητές του.

Ο αναβάτης που, όπως θα δείτε και εσείς, δεν έχει ούτε ένα στοιχείο προστατευτικού εξοπλισμού , επιχείρησε να κάνει σούζα σε δρόμο της Μυκόνου, ο οποίος είναι ανοιχτός στην κυκλοφορία έχοντας πίσω διερχόμενα οχήματα. Η προσπάθεια δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ο αναβάτης έπεσε και σύρθηκε στην άσφαλτο.

Εκτός από την δική του σωματική ακεραιότητα, ο αναβάτης έθεσε σε κίνδυνο και εκείνη των συνανθρώπων του που μπορεί να διέρχονταν του σημείου όταν επιχείρησε σούζα χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην τραυματίστηκε σοβαρά και την επόμενη φορά που θα δοκιμάσει να το κάνει σε χώρο όπου δεν κυκλοφορούν άλλα οχήματα φορώντας όλον τον προστατευτικό εξοπλισμό του.

Παρακάτω και το εν λόγω video:

 
How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014