Ducati Season Opening 2024 – Η εκκίνηση δόθηκε στο Ducati Athens

Η συνέχεια θα δοθεί στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan Expo από τις 10 έως τις 14 Απριλίου
motomag Ducati Season Opening 2024 – Η εκκίνηση δόθηκε στο Ducati Athens
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/3/2024

Τα νέα μοντέλα της Ducati καθώς και η νέα σειρά ένδυσης της ιταλικής εταιρείας παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 20 Μαρτίου στο Ducati Athens.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την μονοκύλινδρη Hypermotard 698 Mono & RVE μία μοτοσυκλέτα που εμείς στο ΜΟΤΟ οδηγήσαμε στη Βαλένθια της Ισπανίας, την περιορισμένης παραγωγής Multistrada RS, την Desert X Rally, την Multistrada V4 και την Multistrada V4 S Grand Tour.

Ducati Season Opening 2024 – Η εκκίνηση δόθηκε στο Ducati Athens

Ταυτόχρονα, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη νέα σειρά γυαλιών Carrera Ducati και τη νέα σειρά apparel της Ducati με ρούχα σχεδιασμένα όχι μόνο για οδήγηση, αλλά και για καθημερινή χρήση.

Χρέη DJ ανέλαβε ο Κώστας Φραγκολιάς ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι λάτρης της εταιρείας του Borgo Panigale. Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στην εκδήλωση της Ducati δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα της εταιρείας στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Metropolitan EXPO από τις 10 έως τις 14 Απριλίου, στο περίπτερο της Kosmocar-Ducati.

Ducati Season Opening 2024 – Η εκκίνηση δόθηκε στο Ducati AthensDucati Season Opening 2024 – Η εκκίνηση δόθηκε στο Ducati Athens

 

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες