Dunlop Geomax MX34 – Νέο MX ελαστικό, για αγώνες και ιδιώτες

Αποτελεί την επιλογή πρώτης τοποθέτησης για τις GASGAS, KTM και Husqvarna
motomagDunlop Geomax MX34 – Νέο MX ελαστικό, για αγώνες και ιδιώτες
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/1/2024

Η Dunlop παρουσιάζει το νέο soft-mid MX ελαστικό της, Geomax MX34, το οποίο έχουν ήδη επιλέξει ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης οι τρεις εταιρείες του Pierer Group, με τις KTM 450 SX-F Factory Edition, GASGAS MC 450F Factory Edition και Husqvarna FC 450 Rockstar Edition, οι οποίες δέχθηκαν γενναία ανανέωση για το 2024, να εξοπλίζονται με το συγκεκριμένο ελαστικό.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας:

"Οι κορυφαίες μάρκες Motocross επιλέγουν το Dunlop Geomax MX34 ως standard εξοπλισμό

Το επόμενης γενιάς ελαστικό soft-mid MX της Dunlop, Geomax MX34, έχει επιλεχθεί από τρεις διακεκριμένους κατασκευαστές motocross ως το προτιμώμενο ελαστικό standard εξοπλισμού για τις εργοστασιακές εκδόσεις των μοτοσικλετών τους. Μετά την επιλογή του Geomax MX33 πέρυσι, η τελευταία σειρά Geomax επιλέχθηκε από την KTM, την GasGas και τη Husqvarna, ενισχύοντας τη συνεχιζόμενη συνεργασία της Dunlop με κατασκευαστές που ανταγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο motocross.

Το Geomax MX34 έχει τοποθετηθεί στα μοντέλα KTM 450 SX-F Factory Edition, GasGas MC 450F Factory Edition και Husqvarna FC 450 Rockstar Edition, τα οποία έχουν τον ίδιο σχεδιασμό σασί και αναγνωρίσιμα γραφικά για τις μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται από τις αντίστοιχες εργοστασιακές αγωνιστικές τους ομάδες στο απαιτητικό πρωτάθλημα AMA Supercross, το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι μοτοσυκλέτες εργοστασιακής έκδοσης έχουν ενισχυθεί με νέες βελτιώσεις και τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις τους. Στόχος είναι να ανεβάσουν την απόδοση σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και να φέρουν τους αναβάτες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επαγγελματικό επίπεδο, με την υποστήριξη από τα ελαστικά 'πρωταθλητών' της Dunlop.

Dunlop Geomax MX34 – Νέο MX ελαστικό, για αγώνες και ιδιώτες

Το Dunlop Geomax MX34 σε σχέση με το Geomax MX33 διασφαλίζει βελτιωμένη απόδοση στις στροφές και έλεγχο ολίσθησης μπροστά και πίσω, παρέχοντας σταθερότητα στην ευθεία και έλεγχο στροφών που είναι ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε οι αναβάτες να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους στον διαγωνισμό Supercross. Η νέα σχεδίαση στο πίσω ελαστικό επιτρέπει στους αναβάτες να επιταχύνουν με αυτοπεποίθηση σε μαλακές, λασπώδεις και ενδιάμεσες πίστες  μέσης δυσκολίας, συμβάλλοντας στην κατάκτηση γύρων που οδηγούν σε νίκη στον αγώνα. Σε αυτό προστίθεται η επόμενης γενιάς τεχνολογία Progressive Cornering Block (PCBT), η οποία διευκολύνει την ανώτερη απορρόφηση και τη βελτιωμένη επαφή με το έδαφος για βέλτιστη πρόσφυση και απόδοση.

Dunlop Geomax MX34 – Νέο MX ελαστικό, για αγώνες και ιδιώτες

Ο Miguel Morais, Original Equipment Manager, Dunlop Motorcycle EMEA τόνισε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που το ελαστικό Geomax MX34 επιλέχθηκε ως Πρώτη τοποθέτηση για τα εργοστασιακά μοντέλα μοτοσυκλετών από τρεις κορυφαίους κατασκευαστές: KTM, Husqvarna και GasGas. Χαιρόμαστε που προσφέρουμε στους αναβάτες και στις ομάδες ένα ελαστικό που παρέχει σταθερότητα και αυτοπεποίθηση σε διαφορετικές συνθήκες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τα δώσουν όλα στην πίστα καθ' όλη τη διάρκεια του 2024". Η πλειοψηφία των αναβατών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα AMA Supercross 2024 επέλεξαν τη σειρά Dunlop Geomax, συνεχίζοντας να επιβεβαιώνουν την Dunlop ως την προτιμώμενη επιλογή ελαστικών ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες. Παράλληλα, η Dunlop επιδιώκει να διατηρήσει τη σειρά των συνεχόμενων νικών σε κάθε τίτλο του AMA Supercross και του Pro Motocross από το 2010 και στη νέα σεζόν.

Dunlop Geomax MX34 – Νέο MX ελαστικό, για αγώνες και ιδιώτες

Καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM, που ξεκινά στην Αργεντινή στις 10 Μαρτίου, οι προσδοκίες αυξάνονται για το Geomax MX34 να συνεχίσει τις δυνατές του επιδόσεις στην παγκόσμια σκηνή motocross.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες