Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Δυστύχημα με μοτοσυκλέτα στα γυρίσματα του Deadpool 2

Νεκρή γυναίκα οδηγός

Έχασε την ζωής της εχθές κατά την διάρκεια ενός stunt, η πρώτη Αμερικανίδα αφρικανικής καταγωγής που έχει αγωνιστεί στο αμερικάνικο πρωτάθλημα. Η Joi 'SJ' Harris, ντουμπλάριζε την ηθοποιό Zazie Beetz στο σίκουελ της ταινίας Deadpool, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου ηπερήρωα της Marvel. Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου στο Βανκούβερ και την ταυτότητά της αποκάλυψε η Καναδική Ένωση Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθώς τα γυρίσματα γινόντουσαν σε ελεγχόμενη περιοχή στο κέντρο της πόλης, η άτυχη Harris βγήκε εκτός του χώρου τον γυρισμάτων, εκσφενδονίστηκε από την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε και κατέληξε σε παρακείμενη είσοδο κτηρίου χάνοντας ακαριαία την ζωή της. Ήταν η πρώτη φορά που εργαζόταν ως "stunt woman" αλλά είχαν προηγηθεί δύο ημέρες πρόβας για την συγκεκριμένη σκηνή καθώς και πέντε επαναλήψεις αμέσως πριν αρχίσει το γύρισμα. Η Harris φορούσε την στολή του χαρακτήρα που ντουμπλάριζε που δεν περιλαμβάνει κράνος, όταν για λόγους που ερευνούνται από τις Καναδικές Αρχές, έχασε τον έλεγχο. Το γύρισμα της ταινίας έχει πλέον διακοπεί.

Ως αγωνιζόμενη σε επίσημους αγώνες της American Motorcyclist Association, είχε ξεχωρίσει όταν δήλωσε πως οι γυναίκες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες από τους άντρες, αν σταματούσαν την υπεραναλυτική σκέψη και συγκεντρωνόντουσαν στην οδήγηση. Σε δύο χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας, η Harris σημείωνε και πτώσεις και τραυματισμούς, όπως φαίνεται στο παρακάτω -δικό της- video, χωρίς ωστόσο να πτοείται θέλοντας να συνεχίσει να αγωνίζεται, ενώ παράλληλα δοκίμαζε την είσοδό της στον κινηματογράφο.

 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τον κοινωνικό της περίγυρο.