Έφοδος του FBI στην Ducati North America!

Έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/1/2021

Η είδηση άρχισε να κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, όμως η έφοδος των ανδρών του FBI στα κεντρικά γραφεία της Ducati North America στην California έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Το γεγονός και την ημερομηνία επιβεβαίωσαν τόσο η εκπρόσωπος του FBI Katherine Zackel, όσο και ο Ducati Marketing Director, κύριος Phil Read. Παρόν στο περιστατικό ισχυρίζεται πως ήταν ένα μέλος του τοπικού Bay Area Riders Forum, ο οποίος δημοσίευσε στη σελίδα του forum πως στα γραφεία εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μόνο 2-3 υπάλληλοι (λόγω των μέτρων για τον COVID-19 οι περισσότεροι δουλεύουν από το σπίτι ή έχουν άδειες) και πως η ομάδα του FBI ήταν περίπου 30 οπλισμένοι άνδρες. Ο ακριβής αριθμός των ανδρών του FBI σε αυτή την επιχείρηση αμφισβητείται από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ducati North America που λέει πως ήταν πολλοί λιγότεροι.

Το ίδιο στέλεχος είπε πως η επιχείρηση είναι σχετική με “οικονομικά εγκλήματα” και δεν είναι σαφές αν αφορά την Ducati North America ως εταιρεία ή αφορά μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη της σε προσωπικό επίπεδο. Τόσο η εκπρόσωπος του FBI, όσο και ο εκπρόσωπος της Ducati North America, δήλωσαν πως η έρευνα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορούν και δεν πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία. Να θυμίσουμε πως η Ducati ανήκει στον όμιλο της VW και η Ducati North America είναι θυγατρική της μητρικής εταιρείας και εποπτεύεται ουσιαστικά από τη Γερμανία.

Γκοργκόλης Α.Ε.: 1η εταιρεία στις πωλήσεις δικύκλων στην Ελλάδα για 16 σερί χρονιά

Με τις SYM, Daytona, QJMOTOR, Zontes και KOVE - Έχασε μόνο μία πρωτιά
Γκοργκόλης number one
13/1/2026

H Γκοργκόλης Α.Ε. κατάφερε για 16η σερί χρονιά να κατακτήσει την κορυφή στις πωλήσεις δικύκλου στην ελληνική αγορά με τις εταιρείες που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα να φέρνουν την εταιρεία στην πρώτη θέση.

Με τις SYM, Daytona, QJMOTOR, Zontes και KOVE και τις δύο πρώτες από αυτές να έχουν δίκυκλα που ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες και την τσέπη του Έλληνα αναβάτη, η Γκοργκόλης A.E. ήταν η πρωταγωνίστρια εταιρεία και τη χρονιά που μας πέρασε στην εγχώρια αγορά έχοντας μόνο μία "απώλεια" αναφορικά με τις πρωτιές που κατέκτησε. Συγκεκριμένα σε επίπεδο εταιρείας η SYM, που ήταν επί σειρά ετών στην πρώτη θέση, έπεσε στη δεύτερη με τη Honda να παίρνει τα πρωτεία, κάτι που θα επισημοποιηθεί όταν θα έχουμε στα χέρια μας και τα επίσημα στοιχεία, αν και θεωρείται αυτή τη στιγμή δεδομένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2025, η Γκοργκόλης Α.Ε. παρέμεινε στην 1η θέση στις ταξινομήσεις, με μερίδιο 31% και αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα τρία δίκυκλα και μοτοσυκλέτες που πωλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν από εταιρεία που αντιπροσωπεύει η Γκοργκόλης Α.Ε.

Η ελληνική εταιρεία πήρε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, με διαφορά 10 μονάδων από τη δεύτερη, την 1η θέση στην κατηγορία των scooters, με διαφορά άνω των 16 μονάδων από τη δεύτερη, με τη SYM να παραμένει σταθερά 1η σε αυτήν την κατηγορία για 14η συνεχόμενη χρονιά. Η Γκοργκόλης Α.Ε. πήρε επίσης την 1η θέση και στα παπιά με διαφορά άνω των 26 μονάδων, με τη Daytona να έχει στις τάξεις της το best seller DY125RS.

Τα ανωτέρω δεν περιλαμβάνουν τις ταξινομήσεις των 50 cc, συμβατικών και ηλεκτρικών, κατηγορία στην οποία η Γκοργκόλης Α.Ε. επίσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2025 αποτέλεσε για την εταιρεία χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης και στις εξαγωγές. Με συνολικές πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό να ξεπερνούν τις 32.000 μονάδες. Η εξαγωγική δραστηριότητα αντιστοιχεί πλέον στο 15% των εγχώριων πωλήσεων με την Γκοργκόλης Α.Ε. να έχει παρουσία σε 10 αγορές του εξωτερικού.