Έφυγε χτυπημένος από τον κορωνοϊό ο πρώην CEO της Goodyear – Dunlop Hellas

Νοσεί και το ένα από τα δύο παιδιά του
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/4/2020

Ο Νικόλαος Σπανός, πρώην CEO της Goodyear – Dunlop Hellas έφυγε από την ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό και δίχως να παρουσιάζει οποιοδήποτε υποκείμενο νόσημα. Έκκληση του γιου του που επίσης νοσεί και βρίσκεται σε νοσοκομείο, να αντιληφθεί ο κόσμος πως ο ιός επηρεάζει και υγιείς, νέους ανθρώπους.

Ο Νικόλαος Σπανός, 52 χρονών, έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Αύγουστο 2018, είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής για Ελλάδα και Κύπρο της Goodyear Dunlop Hellas, ενώ στον όμιλο ήταν από το 2002 ως εμπορικός διευθυντής.

Τα τελευταία δύο χρόνο ο Νικόλαος Σπανός είχε διευθυντική θέση σε μεγάλη εταιρία Logistics που εξυπηρετούσε και τον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Ο 25χρος γιος του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε πως ήταν άνθρωπος που δεν αντιμετώπιζε ζητήματα υγείας, την στιγμή που και ο ίδιος νοσηλεύεται ως επιβεβαιωμένο κρούσμα και ευτυχώς η πορεία της υγείας του είναι καλή, έχοντας ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του…

MotoGP: Αγώνες, δημοπρασίες και φιλανθρωπική δράση για το Two Wheels for Life

Το GP of Champions επιστρέφει στο Silverstone
GP of Champions
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/8/2026

Το καθιερωμένο φιλανθρωπικό πρόγραμμα του βρετανικού Grand Prix επιστρέφει από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου, με μοναδικές εμπειρίες για τους φίλους των MotoGP και τη στήριξη δομών υγείας στην Αφρική.

Το GP of Champions επιστρέφει στο Silverstone στο πλαίσιο του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, προσφέροντας στους φίλους των MotoGP τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα του paddock και ταυτόχρονα να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού Two Wheels for Life.

Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που παρέχουν αξιόπιστα μέσα μεταφοράς σε υγειονομικούς εργαζομένους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ιατρική φροντίδα σε απομακρυσμένες κοινότητες της Αφρικής.

Αποκλειστική πρόσβαση στο paddock

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 6 Αυγούστου με το ήδη εξαντλημένο MotoGP Experience Day.

Συνολικά 750 φίλαθλοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο paddock των MotoGP από τις 14:00 έως τις 19:00, παρακολουθώντας από κοντά την προετοιμασία των ομάδων για το βρετανικό Grand Prix. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικό pit lane walk από τις 16:45 έως τις 17:30.

Αναβάτες και δημοπρασίες

Την Παρασκευή και το Σάββατο, η κεντρική σκηνή του Silverstone θα φιλοξενήσει συνεντεύξεις αναβατών από τις κατηγορίες MotoGP, Moto2 και Moto3, διαγωνισμούς και παρουσιάσεις.

Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθούν και οι γνωστές φιλανθρωπικές δημοπρασίες του Two Wheels for Life, όπου θα διατεθούν συλλεκτικά αντικείμενα και μοναδικές εμπειρίες από τον κόσμο των MotoGP.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα ξεχωρίζει ένα μοναδικό αντίγραφο της αγωνιστικής δερμάτινης φόρμας του Barry Sheene από τη Dainese, το οποίο φόρεσε ο γιος του, Freddie Sheene, στο Goodwood Festival of Speed και φέρει τις υπογραφές των Steve Parrish και Kenny Roberts.

Οι διοργανωτές συμβουλεύουν τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για εμπειρίες όπως η πρόσβαση στο grid των MotoGP να βρίσκονται έγκαιρα στις δημοπρασίες, καθώς τα συγκεκριμένα πακέτα δημοπρατούνται συνήθως στην αρχή κάθε εκδήλωσης.

Όσοι δεν βρεθούν στο Silverstone θα μπορούν να συμμετάσχουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας δημοπρασιών του Two Wheels for Life.

Silverstone Simulator Challenge

Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί και το Silverstone Simulator Challenge, όπου οι επισκέπτες θα δοκιμάζουν τις ικανότητές τους σε προσομοιωτή οδήγησης της βρετανικής πίστας.

Ο ταχύτερος χρόνος θα κερδίσει μια εμπειρία για δύο άτομα με πρόσβαση στο grid και το paddock των MotoGP.

Πρόγραμμα GP of Champions 2026

Πέμπτη 6 Αυγούστου

MotoGP Experience Day

Πρόσβαση στο paddock: 14:00-19:00

Pit lane walk: 16:45-17:30

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Συνεντεύξεις και εκδηλώσεις: 12:30-14:50

Δημοπρασία και εμφανίσεις αναβατών: 16:40-18:50

Συναυλία του General Levy στις 20:00

Σάββατο 8 Αυγούστου

Εκδηλώσεις στη σκηνή: 12:30-14:25

Φιλανθρωπική δημοπρασία: 16:40-19:00

Συναυλία του James Toseland στις 20:00

Κυριακή 9 Αυγούστου

Αγώνας MotoGP στις 13:00

Κλείσιμο των εκδηλώσεων με συναυλία των Rick Parfitt JNR Band στις 17:30

Το GP of Champions αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παράλληλες εκδηλώσεις του βρετανικού Grand Prix, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος των MotoGP μπορεί να συνδυάζει το θέαμα με την κοινωνική προσφορά, χρηματοδοτώντας δράσεις που σώζουν ζωές σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.