Eicma 2021 αποκλειστικό: Το σχόλιο της Honda για επόμενο Transalp και η σχέση με το Hornet

Το μόνο σίγουρο πως θα αργήσει λίγο ακόμη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/11/2021

Τις ημέρες της Eicma επιδιώξαμε και τελικά είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Honda στην Ευρώπη και φυσικά η πρώτη ερώτηση δεν ήταν άλλη από το πότε θα δούμε ένα νέο Transalp, με την πρώτη απάντηση να είναι -επίσης φυσικά- πως δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάμε.

Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως έχουν διαρρεύσει από καιρό τώρα κάποιες πρώτες πληροφορίες που μας έχουν οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα πως πρέπει να περιμένουμε ένα νέο μεσαίο On-Off με πρώτους και καλύτερους που δείχνουν ακόμη και ψηφιακά σχέδια, τους Ιάπωνες του YoungMachine που αποτελούν φερέφωνα της Honda κι έτσι δεν μιλούν ποτέ τυχαία. Επιπρόσθετα στο MOTO είμασταν οι πρώτοι παγκοσμίως που αποκαλύψαμε πως η νέα αυτή μοτοσυκλέτα δεν θα λέγεται Africa Twin, όπως όλοι οι υπόλοιποι έγραφαν τότε, αλλά θα έχει το όνομα Transalp. Κι έτσι με βάση αυτά τα δεδομένα η ερώτηση επαναλήφθηκε.

Ένα νέο Transalp πράγματι υπάρχει λοιπόν στα μελλοντικά σχέδια της Honda τα οποία φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί χρονικά από τις εξελίξεις που έχει φέρει η πανδημία, αλλά σίγουρα δεν έχουν ακυρωθεί.

Στο μεταξύ η Honda επαναφέρει άλλο ένα όνομα από το παρελθόν, το Hornet, και μας έδειξε σκίτσο με την αρχική του μορφή. Μία μοτοσυκλέτα που στην διάρκεια της ιστορίας της ήταν τετρακύλινδρη. Το επόμενο όμως Hornet ίσως να είναι τελείως διαφορετικό, όχι μόνο σε σχεδιασμό που ήδη το σκίτσο αφήνει να εννοηθεί πως αυτός θα είναι ολότελα μοντέρνος, αλλά ως προς τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί. Οι ενδείξεις μιλούν για δικύλινδρο εν σειρά καθιστώντας το μελλοντικό Hornet τον μεγάλο αντίπαλο του KTM 890 Duke. Αυτό μπορεί να μην το δεχτούν εύκολα όσοι έχουν δέσει τα Hornet με τους τετρακύλινδρους κινητήρες, όμως σε κάθε περίπτωση είναι καλό για εκείνους που περιμένουν το νέο Transalp.

Κι αυτό γιατί η πληροφορία που εξασφαλίσαμε μέσα από την Honda, είναι πως πράγματι οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες θα μοιράζονται τον κινητήρα αυτό, που επίσης σημαίνει πως το Transalp θα ξεφύγει από την οικογένεια των NC με το οποίο είχε συνδεθεί. Κι ενώ οι κινητήρες των NC είναι εξαιρετικοί για καθημερινή, αλλά και ταξιδιωτική χρήση με την κατανάλωση να είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε φυσιολογικές ταχύτητες, ταυτόχρονα μία νέα Transalp θα ήταν προτιμότερη αν μπορούσε να γεφυρώσει το κενό από το NC750 μέχρι την Africa Twin αντί να προσφέρει την ίδια εφαρμογή σε διαφορετικό κουστούμι.

Η προσέγγιση των Hornet και Transalp από την Honda με βάση τις πληροφορίες που επιβεβαιώνουμε στο ΜΟΤΟ, πλησιάζει αυτό που κάνουν και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Yamaha με την σειρά των MT και τα Tracer 700 και 900, αλλά από πλευράς κυβισμού θα είναι πιο κοντά στο παράδειγμα της KTM με τα 890 Duke και Adventure.

Κοινή πλατφόρμα λοιπόν για το Hornet και το Transalp από εδώ και πέρα, που το ασφαλές σενάριο λέει πως θα τα δούμε από στο τέλος 2022 για να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023, εκτός κι αν διαρρεύσουν νωρίτερα…

Ετικέτες

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Η DK Racing αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki στην Αττική καθώς την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος
motomag Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Suzuki Motorcycles ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διάθεση των MX μοτοσυκλετών της Suzuki για την περιοχή της Αττικής και παράλληλα την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στα Suzuki MX με συμμετοχή του ιδίου στην κατηγορία Senior του Ελληνικού πρωταθλήματος MX και Scramble με Suzuki RM-Z450 καθώς και του γιού του Παναγιώτη Κεραμιδά στην κατηγορία MX2 με RM-Z250.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Δεν έχασε χρόνο η ανανεωμένη σύνθεση στον τομέα μοτοσυκλέτας του Ομίλου Σφακιανάκη που τελεί με την διεύθυνση του κ. Γιώργου Ασημακόπουλου από 1η Οκτωβρίου, επενδύοντας στη διευρυμένη παρουσία της Suzuki σε κάθε κατηγορία αλλά και στους αγώνες. Η αγωνιστική παρουσία στο Motocross με υποστήριξη αγωνιζομένων μέσα από την συνεργασία της DK Racing, καλύπτει ένα μεγάλο κενό και φέρνει την Suzuki ξανά στο προσκήνιο σε ένα κομμάτι που είχε στο παρελθόν έντονη παρουσία.

Η ενασχόληση του Δημήτρη Κεραμιδά με το Motocross ξεκίνησε στην Κρήτη το 1987 με τις διακρίσεις να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα MX το 1992. Το 1994 ξεκίνησε η “παγκόσμια περιπλάνηση” με συμμετοχή του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας σε αγώνα στο Westerlo του Βελγίου, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα λαμβάνοντας μέρος σε Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Όσον αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας DK Racing του Δημήτρη Κεραμιδά, αυτές ξεκίνησαν το 2004 με διοργάνωση και υποστήριξη αγώνων Motocross και Scramble και στη συνέχεια το 2007 με εμπορία μοτοσυκλετών και αξεσουάρ από την έδρα της εταιρίας -Δημητρακοπούλου 92 στο Κουκάκι- προσφέροντας εμπειρία και τεχνογνωσία στο κοινό που ασχολείται με το Motocross. Απόγειο της DK Racing πρέπει να θεωρείται η εμπορική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ενώ φυσικά οι αναγνώστες του MOTO γνωρίζουν τον Δημήτρη Κεραμιδά από την αρθρογραφία του και τις δοκιμές Motocross στο περιοδικό όπου ξεχωρίζει για την ακεραιότητα, την τεκμειρίωση και την οδηγική εμπειρία που περνά στον αναγνώστη.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

Σχετικά με την σειρά RM-Z της Suzuki, η συγκεκριμένη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στο Παγκόσμιο Motocross. Ο Γερμανός αναβάτης της Suzuki Ken Roczen με RM-Ζ450 αναδείχθηκε φέτος για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSX με την RM-Ζ450, ενώ όλα αυτά τα χρόνια διάσημοι αναβάτες οι οποίοι στοχεύουν στη νίκη έχουν οδηγήσει τις ΜΧ μοτοσυκλέτες της Suzuki. Όσον αφορά τους ερασιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα η οποία τους προσφέρει διασκέδαση η σειρά RM-Z της Suzuki αποτελεί ενδεδειγμένη λύση. Το Suzuki RM-Z450 του 2024 έχει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, πιο επίπεδη καμπύλη ροπής, ταχύτερη και ακόμα πιο ελεγχόμενη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη ισχύ ψηλά, με το Suzuki RM-Z250 του 2024 να έχει ισχυρότερο κινητήρα, ελαφρύ πλαίσιο και ψαλίδι και ανάρτηση υψηλής απόδοσης.

Συνεργασία της DK Racing με την Suzuki για αποκλειστική πώληση των MX μοτοσυκλετών της στην Αττική

 

Ετικέτες