Είδε φίδι εν κινήσει στο τιμόνι Virago στην Ηγουμενίτσα

Αίσιο τέλος
Είδε φίδι εν κινήσει στο τιμόνι Virago στην Ηγουμενίτσα
Από το

motomag

6/9/2024

Αναβάτης Virago στην Ηγουμενίτσα δεν αντιλήφθηκε πως ένα φίδι είχε κουλουριαστεί στην μοτοσυκλέτα του, το βράδυ της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου και ξεκινώντας για την διαδρομή της επιστροφής μετά την δουλειά του, το είδε ξαφνικά να προσπαθεί να βρει ένα διαφορετικό σημείο, ίσως με λιγότερους κραδασμούς.

Σταμάτησε, κατέβηκε από την μοτοσυκλέτα και τότε το φίδι τυλίχτηκε στο τιμόνι αντί να φύγει.

Μιας και δεν ήθελε να το πιάσει ο ίδιος, ειδοποίησε την Πυροσβεστική που το απομάκρυνε με ασφάλεια.

Το πιο βασικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην υπάρχει πανικός όσο η μοτοσυκλέτα κινείται. Παρότι υπάρχουν δηλητηριώδη φίδια στην Ελλάδα και δεν γίνεται όλοι να αναγνωρίζουν σε κλάσματα δευτερολέπτου, αν το φίδι που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι τους είναι πρακτικά άκακο, το φρενάρισμα με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου είναι η μόνη επιλογή.

Είδε φίδι εν κινήσει στο τιμόνι Virago στην Ηγουμενίτσα

 

Πρόστιμο 150.000 ευρώ σε βενζινάδικο που είχε ξανά πιαστεί για πειραγμένους μετρητές

Για ακόμη μία φορά σφάλμα σε συστήματα μέτρησης καυσίμων εντόπισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης
antlia
Από το

motomag

2/1/2026

Συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο καυσίμων στα Άνω Λιόσια, ύστερα από έλεγχο που αποκάλυψε ότι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους οδηγούς ανακαλύπτοντας σφάλματα στους μετρητές καυσίμων.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 1615698/29-12-2025 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικά εκατόν πενήντα χιλιάδων  ευρώ (150.000,00€)  στην εταιρεία  «ΒΣ ΟΙΛ Ε.Ε. ή VS OIL Ε.Ε.», στα Άνω Λιόσια, διότι κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής-Δ/νση Ανάπτυξης Κ.Τ. Αθηνών σε συνεργασία με κλιμάκια ελέγχων  της  Ασφάλειας Αττικής, της ΑΑΔΕ/ΕΛΥΤ και της Δ.Α.Ο.Ε. διαπίστωσαν καταδολίευση των συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Ν. 4177/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων “τρώει” πρόστιμο για σφάλμα στους μετρητές καυσίμων, καθώς τον Σεπτέμβριο του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της προστασίας των πολιτών από αθέμιτες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.