Το ΕΚΑΒ παρέλαβε 20 νέες μοτοσυκλέτες και 8 κινητές μονάδες [VIDEO]

Ενώ ξεκίνησε η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής
ΕΚΑΒ Μοτοσυκλέτες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τιμήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για την προσφορά της Περιφέρειας στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ έχει εξαιρετική σημασία στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του συστήματος της Δημόσιας Υγείας για τους ασθενείς με τον ίδιο να δηλώνει: “Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΕΚΑΒ στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 ποσού 4 εκατ. € για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων, για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας. Επιπλέον, στο νέο Πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ” 2021 – 2027 έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 300.000,00 € για την προμήθεια 20 μοτοσυκλετών ταχείας ανταπόκρισης.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε 20 μοτοσυκλέτες, 8 κινητές μονάδες

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η σωστή λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το ΕΚΑΒ, προϋποθέτει όχι μόνο τον αναγκαίο εξοπλισμό αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό με τον ίδιο να αναφέρει: “Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19, διέθεσε μέσω του ΠΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατ. € για την πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας και ανθεκτικότητάς του στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης. Ως Περιφερειακή Αρχή, είμαστε δίπλα στο ΕΚΑΒ και το στηρίζουμε στην εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής του. Για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για την ενδυνάμωση του κοινωνικού αποτυπώματος της Περιφέρειας Αττικής. Για να σώζονται ανθρώπινες ζωές. H επένδυση στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ είναι μια επένδυση ζωής.”

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε 20 μοτοσυκλέτες, 8 κινητές μονάδες

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν.Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στο ΕΚΑΒ με τον ίδιο να δηλώνει: “Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το ΕΚΑΒ, καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι κατά είκοσι μοτοσυκλέτες παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Είκοσι μοτοσυκλέτες οι οποίες δόθηκαν από το περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Περιφερειάρχη του Γιώργου Πατούλη. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι οι νέες μοτοσυκλέτες θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Αττικής.”

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε 20 μοτοσυκλέτες, 8 κινητές μονάδες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας